Haberler

Çin'in yenilenebilir enerji kapasitesi termik enerjiyi geçti

Güncelleme:

Çin'in yenilenebilir enerji kapasitesi ilk kez termik enerjiyi geçerek ülkenin kurulu elektrik üretim kapasitesinin yarısından fazlasını oluşturdu.

Havadan çekilen fotoğrafta, Çin'in güneydoğusundaki Fujian eyaleti açıklarında Çin Üç Boğazlar Şirketi tarafından işletilen Fujian açık deniz rüzgar çiftliğinde kurulu 16 megavatlık bir rüzgar türbini, 28 Haziran 2023. (Fotoğraf: Lin Shanchuan/Xinhua)

BEİJİNG, 22 Aralık (Xinhua) -- Çin'in yenilenebilir enerji kapasitesi ilk kez termik enerjiyi geçerek ülkenin kurulu elektrik üretim kapasitesinin yarısından fazlasını oluşturdu.

Ulusal Enerji İdaresi'nin verilerine göre, rüzgar enerjisi, güneş enerjisi, hidroelektrik ve biyokütle enerjisini içeren yenilenebilir enerjinin kurulu elektrik üretim kapasitesi bu yıl şimdiye kadar 1,45 milyar kilovata ulaştı.

Çin'in toplam elektrik üretim kapasitesi bir önceki yıla göre yüzde 12,9 artışla yaklaşık 2,9 milyar kilovata çıktı.

İdareye göre, ülkenin rüzgar enerjisi ve güneş enerjisinin gelişimini hızlandırma çabaları devam ederken, bu ikisinin birleşik elektrik üretim kapasitesi bir milyar kilovatı aşarak ülkenin yeni kurulan eenerji üretim kapasitesinde önemli bir paya sahip oldu.

Verilere göre, yenilenebilir enerji şu anda ülkenin toplam enerji tüketiminin yaklaşık üçte birini sağlarken, rüzgar enerjisi ve güneş enerjisi toplam enerji kullanımının yüzde 15'inden fazlasını oluşturuyor.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Ekonomi Güncel Haberler

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den 'Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok' çıkışı

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den "Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok" çıkışı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Kaçak çalıştıkları tespit edildi! Çay toplayan Senegalli işçiler sınır dışı edilecek

Kaçak çalıştıkları tespit edildi! Çay toplayan Senegalli işçiler sınır dışı edilecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title