Haberler

CHP'nin Adayı Ödemiş Ürgüp'ün Dünya Kenti Olması İçin Çalışacağız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ürgüp Belediye Başkan Adayı Bekir Ödemiş, "Ürgüp, Türk turizminin özellikle doğası ve tarihsel özellikleriyle dünyada bir çekim merkezi konumundaydı ancak son zamanlarda bu özelliğini yitirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ürgüp Belediye Başkan Adayı Bekir Ödemiş, "Ürgüp, Türk turizminin özellikle doğası ve tarihsel özellikleriyle dünyada bir çekim merkezi konumundaydı ancak son zamanlarda bu özelliğini yitirdi. Turizmde biraz geride kaldı. Şimdi tekrar yapacağımız projelerle Ürgüp'ün bir dünya kenti olarak hak ettiği yeri alabilmesi amacıyla çalışacağız" dedi.

1999 ve 2007 yılları arasında iki dönem Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde belediye başkanlığı yapan jeoloji mühendisi Bekir Ödemiş, CHP'den tekrar aday oldu. Memleketi Ürgüp'ün kendisi için çok özel bir yer olduğunu ifade eden Ödemiş, "Sadece benim için değil, Ürgüp, dünya turizminde de Türkiye turizminde de önemli bir merkez" diye konuştu.

'ÜRGÜP HAK ETTİĞİ YERİN GERİSİNE DÜŞTÜ'

Ürgüp'ün çok ciddi hizmete ve tanıtıma ihtiyacı olduğunu belirten Bekir Ödemiş, "Benim başkanlığım döneminde geçmişte bu hizmetleri biz fazlasıyla yerine getirmeye gayret etmiştik. Ürgüp'ü ulusal ve uluslararası anlamda tanıtacak çok önemli kültür ve spor projelerine imza attık. Yıllarca Avrupa Uluslararası Dağ Bisikleti, Ürgüp'te yapıldı. Ayrıca Avrupa Gençler Satranç Yarışması ve ralli yarışmaları ile karikatür yarışmaları yine Ürgüp'te yapıldı. Uluslararası şarap şampiyonalarına da ev sahipliği yapıyorduk. Ama son zamanlarda Ürgüp sanki dünyada ve Türkiye'de hak ettiği yerin biraz gerisine düştü. Hemşehrilerimizin de isteği ve arzusu üzerine tekrar Ürgüp'ü dünyada ve Türkiye'de turizmde hak ettiği yere getirebilmek için aday oldum" dedi.

'ÜRGÜP'ÜN DÜNYA KENTİ OLMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ'

Ürgüp'te gördüğü en büyük eksikliğin turizm için dünyada çekim merkezi konumunu yitirmesi olduğunu belirten Ödemiş, "Ürgüp Türk turizminin özellikle doğası ve tarihsel özellikleriyle dünyada bir çekim merkezi konumundaydı ancak son zamanlarda bu özelliğini yitirdi. Turizmde biraz geride kaldı. Şimdi tekrar yapacağımız projelerle Ürgüp'ün bir dünya kenti olarak hak ettiği yeri alabilmesi amacıyla çalışacağız" diye konuştu.

'HEP BİRLİKTE YENİDEN 'ÜRGÜP' DİYELİM'

Gelecek yıl 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerdeki şansını da değerlendiren Bekir Ödemiş, şöyle dedi:

"Seçimler demokratik bir yarıştır. Mutlaka bu yarışın kazanını olduğu gibi kaybedeni de olacaktır. Hepimizin amacı da seçimi başarı ile neticelendirerek kurguladığımız tüm projeleri yaşama geçirebilmektir. Ben kazanacağım ümidiyle de yola çıkıyorum. Tüm arkadaşlarıma da başarılar diliyorum. Ürgüp halkına şunu söylemek isterim ki iki dönem Ürgüp halkıyla birlikte, Ürgüp'ün bir evladı olarak gerçekten çok büyük projelere imza attık. Türkiye'de ve dünyada ödül almış sayısız projelere imza attık. O gururu birlikte yaşadık. Onun için birbirimizi biliriz. Birlikte ne üretebileceğimizi, gücümüzü ve kudretimizin nelere yeteceğini biliriz. Ben Ürgüp halkına diyorum ki hep birlikte yeniden 'Ürgüp' diyelim ve bıraktığımız yerden devam ederek Ürgüp'ü tekrar dünyada ve Türkiye'de hak ettiği konumuna geri getirip bir dünya kenti yapalım."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Bekir Ödemiş Ödemiş Ürgüp Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

İran Dışişleri Bakanı öldü mü? Hüseyin Emir Abdullahiyan kimdir? İbrahim Reisi kimdir, kaç yaşındaydı? İbrahim Reisi ne zaman Cumhurbaşkanı oldu? İran Cumhurbaşkanı öldü mü? İbrahim Reisi helikopter kazasından öldü mü, yaşıyor mu? Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024)
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title