Haberler

CHP Milletvekili Halıcı, Ergenekon Davasında Dinleniyor

CHP Milletvekili Emrehan Halıcı, merhum Başbakan Bülent Ecevit'e Başkent Üniversitesi'nde iş göremez raporu verileceği yönündeki iddiaları kendisinin de meclis kulislerinde duyduğunu belirterek, "Bahsedilen iş göremez raporu görmediğim duymadığı"...

CHP Milletvekili Emrehan Halıcı, merhum Başbakan Bülent Ecevit'e Başkent Üniversitesi'nde iş göremez raporu verileceği yönündeki iddiaları kendisinin de meclis kulislerinde duyduğunu belirterek, "Bahsedilen iş göremez raporu görmediğim duymadığı bir konu. Kulislerde konuşulan bir dedikoduydu" dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon Davası'nda sanık Mehmet Haberal'ın savunma tanığı CHP Milletvekili Emrehan Halıcı'nın dinlenmesine başlandı. Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Milletvekili Emrehan Halıcı'ya geçmişte Başkent üniversitesi ile davalık olduğunu hatırlatarak dava sanıklarından herhangi biri ile arasında husumetin bulunup bulunmadığını sordu. Başkent Üniversitesi Rektörü Mehmet Haberal'ı tanıdığını ve saygı duyduğunu söyleyen Halıcı, "Bana açılan davalar vardı. Tazminat davaları lehimde sonuçlandı. Aramızda husumet yok" dedi.

Bunun üzerine Özese, milletvekili Halıcı'ya " Bülent Ecevit'in koruma müdürü Recai Birgün ifadesinde 'Başbakan Ecevit'e işgöremez raporu verileceği iddialarını Emrehan Halıcı'dan duydum' demiş. Siz bu süreçle ilgili neler söyleyeceksiniz" diye sordu. Emrehan Halıcı ise mahkeme başkanına, Ecevit'in hastalık sürecinde yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Ben o dönemde Demokratik Sol Parti (DSP) Grup Başkan Vekili idim.

Başbakan Bülent Ecevit ile çok yakın mesaimiz oluyordu. Bahsedilen işgöremez raporu görmediğim duymadığım bir konu. Siyasette konu başbakan olunca çok sayıda doğru yanlış dedikodu yapılır. Mecliste bir gazeteci ısrarla böyle bir raporun varlığından bahsederek 'bunu duymadınız mı' diye sordu. Ben bilmediğimi söyledim ancak ısrar edince, "Evet bizim de kulağımıza geliyor' dedim. Bu yıllar boyunca konu edildi. Hatta ' Haberal ile aynı partide olduğu için şimdi farklı konuşuyor. O zaman farklı konuşuyordu' dediler. Ancak ben o gün ne söylüyorsam şimdi de onu söylüyorum."

Başkent Üniversitesi'nin o dönemde söylediği sözler nedeniyle kendisini mahkemeye vermesinden büyük üzüntü duyduğunu söyleyen Halıcı, "O üzüntümü de hocamla burada paylaşmış olayım. 2003 yılında siyasi yoğunluğun olduğu dönemde ne söylediysem aynen geçerlidir" dedi.

Halıcı, mahkeme başkanının "İş göremez raporu iddialarını siz kimden duydunuz?" sorusuna, "Bunlar kulislerde konuşulan şeylerdi. Kalabalıklar içerisinde konuşulan konulardı. Zaten bunun haberinin yapılması da talihsiz bir konu. Bu dedikodunun kimden çıktığını araştırmak da mümkün değil" diyerek yanıt verdi.

Mahkeme başkanının davanın tutuksuz sanığı emekli orgeneral Tuncer Kılınç'ın Bülent Ecevit'e başbakanlığı bırakması yönünde telkinlerde bulunduğu ve baskı yaptığı yönündeki iddiaları sorması üzerine ise Halıcı, "Başbakan Ecevit, başbakanlıktan çekilmesi yönünde kendisine telkinler yapıldığını kendi ifadelerinde de söylüyor. Yazdığı kitapta başbakanlıktan çekilmesi için olağanüstü bir kampanya düzenlendiğinden, iş çevrelerinden ve askeri çevrelerden telkinler yapıldığından bahsediyor" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Emrehan Halıcı Bülent Ecevit İstanbul Politika Güncel Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Bakmadan Geçme

A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Van Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Van Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title