Haberler

CHP'li Yıldız: Sözde Dünya Liderinin Yapamadığını Yapacağız

Güncelleme:

CHP Gençlik kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, CHP'li bazı vekillerle birlikte Gazze'ye gitmek için Dışişleri Bakanlığı'na başvuracak.

CHP Gençlik kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, CHP'li bazı vekiller ile İsrail'in saldırısı altındaki Gazze'ye gitmek için Dışişleri Bakanlığı'na başvuruda bulunacaklarını kaydederek, "Bu yaşanan katliama sessiz kalmayacağız. Türkiye'de İstanbul ve 81 ilde gençliğimiz Gazze'de yaşananlara sessiz kalmayarak eylemlerini sürdüreceklerdir. Sözde dünya liderinin yapamadığını gençlik olarak biz yapacağız bu katliamda savaşın masum çocukların ölmemesi için elimizi taşın altına koyacağız" dedi.

"SESSİZ KALMAK İNSANLIK SUÇU"

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Yıldız Tekirdağ'da partililere seslenendi. Yıldız, Gazze'de yaşanan dramlara sessiz kalmanın insanlık suçu olduğunu belirtti. 15 yaşında Türkiye'de öldürülen Berkin Elvan'ın miting alanlarında Başbakan tarafından yuhalatılmasına, IŞİD terör örgütüne terörist denmesine ve Haşimi'nin Türkiye'de saklanmasına tepki gösteren Yıldız, bu şekilde dünya lideri olunmayacağını kaydetti. "Alanlarında kendini Dünya lideri olarak tanıtan ama Gazze ve Filistin'e sessiz kalan da lider olmaz" diyen Yıldız, "CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Yıldız CHP Genel Başkan Yardımcımız Veli Ağbaba ve Cezaevi, İnsan Hakları Komisyon üyelerimiz ile birlikte Gazze'ye giderek yaşanan katliamın saklanan gerçek yüzünü Türkiye halkına anlatacağız. Bunun için 21 Temmuz pazartesi günü Dışişleri Bakanlığı'na müracaatımızı yapacağız gerekirse İsrail veya Suriye üzerinden Gazze'ye geçerek bu yaşanan katliama sessiz kalmayacağız.

"SÖZDE DÜNYA LİDERİNİN YAPAMADIĞINI BİZ YAPACAĞIZ"

Türkiye'de İstanbul ve 81 ilde gençliğimiz Gazze'de yaşananlara sessiz kalmayarak eylemlerini sürdüreceklerdir. Sözde dünya liderinin yapamadığını gençlik olarak biz yapacağız bu katliamda savaşın masum çocukların ölmemesi için elimizi taşın altına koyacağız" diye konuştu.

"TÜRKİYE'DE LİDER YOK"

Yıldız, kendi halkını öldürenlere ve tutuklayana "ben bu davanın savcısıyım" diyenlerden dünya lideri olamayacağını vurgulayarak, "Kürecik'e radar üssü kurdurarak çocukların öleceğini bile bile füzelere müdahale edenden dini siyaset aracı gibi kullanıp vatandaşına dua ettiren ama elindeki imkanları katliamın durması için kullanmayandan dünya lideri değil Türkiye'ye de lider olmadığı açıkça görülmüştür" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: ANKA / Güncel

Dışişleri Bakanlığı İrfan İnanç Yıldız Türkiye Gazze Politika Güncel Haberler

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

500

Yorumlar (18)

Metin dolunay:

değil gazeye elciliye almazlar sizi

27
4
yanıtYanıtla
son kale:

sanki tek akp Müslüman chp MHP ve diğerleri değil parayla imanın adresi belli artık paralar akp de iman ise türkiye cumhuriyetinde

11
7
yanıtYanıtla
seyit yildiz:

gidin sov yapmayami yoksa oradaki sorunlara cozum icinmi gidin yoksa israile destek icinmi israil yanlisi gidin yeten yahunun elini opersiniz gecenlerde yildiz ablayi elestiriyordu chp milletvekili israilden dolayi yoksa yildiz abla icin ozur dilemeye mi gidiyor chp insanlarin uzerinde bir bulasici hastalik gibi dolasiyor

7
6
yanıtYanıtla
i.k:

yahu bunlarin fitne olduklarini biliyorduk ama munafik olduklarini ogrenmis olduk dalavereciler mavi Marmara olayinda nerdeydiniz pis yalancilar iki yuzluler.

6
6
yanıtYanıtla
anonime:

tribüne oynamayın gerizekalılar bu işin erdoğanı müslümünı yok cocuklar ölüyo bu işin primi yok yapıcaksanız samimi olun .

10
2
yanıtYanıtla
genc bakissdsds@sdsd.de:

Erdogan siyasi ayak oyunlarini oynayinca ve halende oynuyor sesiniz ona cikmiyordu hemi iki yüzlüler, ama CHP siyaset yapip ona cakinca ahkam kesiliyorsunuz dönekler. Asil siz pirim yapmayi birakin dogruya dogru yanlisa yanlis diyin, yoksa daha cok cocuk ölecek.

yanıt0
yanıt0
deniz:

oraya gönderilmeyeceklerini bile bile şova kalkıyorlar

7
3
yanıtYanıtla
Murat Fatih:

Dışişlerinden izin mizin gerek yok.Basın gidin arkadaş, olayın prosedür kısmında takılıp saldırının durmasını beklemeyin.

8
2
yanıtYanıtla
osmanlı:

AAAAA ÇOK ŞAŞIRDIK DERSİM KATLİAMI NE OLACAK

6
4
yanıtYanıtla
selim:

Allah sadece kendini müslüman sananlara gazabını gösterecek, 12 yıldır toplumu ayrıştırmaktan, iftira atmaktan bıkmadılar... cahil güçlenince ne olduğunu anlamış olduk bu sayede

8
2
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title