Haberler

CHP'li Vekil Güler ve Hüseyin Aygün Disipline Sevk Edildi

Güncelleme:

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler ile Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün kınama istemiyle disipline sevk edildi.

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler ile Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kınama istemiyle CHP Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildiği bildirildi.

Birgül Ayman Güler hakkında "CHP - cemaat ile işbirliği yaptı" sözleri dolayısıyla kınama talebiyle disipline sevkedilirken, Hüseyin Aygün hakkında ise, Sarıyer ve Şişli belediyeleri hakkında yaptığı açıklamalardan dolayı disipline sevk edilmesine karar verildi. Hüseyin Aygün 43, Birgül Ayman Güler ise 56 oyla Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

VEKİLLİK YOLU KAPANIYOR

Yüksek Disiplin Kurulu, PM'nin isteği üzerine kendisine gönderilen dosyayı inceleyecek. İnceleme sonucunda iki vekil hakkında kınama cezası çıktığı taktirde, her iki isimde önümüzdeki 1 yıl içinde yapılacak olan hiçbir seçimde aday olamayacak, aday gösterilemeyecek.

CHP SÖZCÜSÜ HALUK KOÇ AÇIKLADI

CHP Sözcüsü Prof. Dr. Haluk Koç, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılan Parti Meclisi toplantısından sonra yazılı açıklama yaptı. CHP Sözcüsü ve Genel Başkan yardımcısı Prof. Dr. Haluk Koç'un açıklaması şöyle:

"Parti Meclisi toplantısında yönetmeliklerde yapılan değişiklikler sonucu, PM'nin aldığı kararlara göre, seçimlerde adaylar yüzde 85 önseçim, yüzde 15 Merkez Yoklaması ile belirlenecek ve internet yoluyla da CHP'ye üye olunabilecek. İnternet yoluyla üye yapımına ilişkin usullerin belirlenmesi, mevcut önseçim ve aday yoklama yöntemi muhafaza edilerek, aidat ödeyen üyelerin de oy kullanarak aday belirleyebileceği bir usul daha kabul edilmiştir. Sandık koyarak örgüt içi eğilim yoklaması yapılması suretiyle aday belirleme imkanı sağlanmıştır. Ayrıca, Tüzüğün 58. maddesindeki kotaya uygun olarak , toplam adayların en az yüzde 85'inin sandık konmak suretiyle önseçimle belirleneceği, Genel Merkez'in belirleyeceği adayların yüzde 15'i geçmeyeceği kuralı korunmuş ve bu kuralın nasıl uygulanacağı düzenlenmiştir. Öte yandan, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler ve Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün parti suçu oluşturan tutum ve davranışları nedeniyle CHP Tüzüğünün 70/C ( a ), (b), ( c ) bentleri uyarınca "kınama cezası" ile cezalandırılmak üzere, parti tüzüğünün 68. Maddesi A bendi uyarınca Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmesi talebi gizli oylama yapılarak kabul edilmiştir."


Kaynak: AA / Güncel

Birgül Ayman Güler Hüseyin Aygün Tunceli İzmir Politika Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (18)

FatsalıMobil-IOS:

Boşuna dememişler layık olduğunuz şekilde yönetilirsiniz bu vekil müsvettelerine oy verenlere yazıklar olsun yuh olsun başka ne diyeyim zaten herşey ortada.

12
1
yanıtYanıtla
KOKO.:

keMAAAL sefa düskünü keMAAL . . . . la bu keMAL i muhtarmi etsek . . . .

5
1
yanıtYanıtla
alperen:

Parti değil sanki sinema filmi ne ararsan var aşk ihtiras aldatma aksiyon :DD

5
0
yanıtYanıtla
EmrahMobil-ANDROID:

Daha kendi icinde demokratik olamayan dogruyu soyleyenu ilk köyden kovan bir parti kocaaa ülkeye nasil demokrasi getirecek

2
2
yanıtYanıtla
serdengeçti:

Süheyl batuma posta koyanların hüseyin aygüne güçleri yetmedi heralde kınamayla geçiştirecekler :))

2
1
yanıtYanıtla
CecoMobil-IOS:

Birgülü hemen atsınlar ama hüseyine yqzık oluyor.

0
3
yanıtYanıtla
Aslan Güçlü Mobil-ANDROID:

Bu teroristi MV yapip bu milletin parasi ile beslediler. Yaziklar olsun cho ye

3
0
yanıtYanıtla
DamarMobil-IOS:

Ben olsam chp den kılıçdaroğlunu disiplin kuruluna sevk ederdim

1
2
yanıtYanıtla
ASİLTÜRK:

HÜSEYİN AYGÜN TAM BİR SAF KAN TERÖRİST. TERÖRİSTLERE İYİ ÇOCUKLAR DİYEN, EMNİYET GÜÇLERİMİZE TERÖRİST DİYEN BİR KANI BOZUK.

2
1
yanıtYanıtla
ReismobilWeb@haberler.com:

Atin bu cirkefi iceri

1
1
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title