Haberler

CHP'li Transseksüelin Hedefi Vekillik

Güncelleme:

Siyasete devam edeceğini ifade eden Öykü Özen, CHP'den milletvekili olmak istediğini söyledi.

Bursa'da CHP'den seçimlere giren transseksüel Öykü Özen'in meclis üyeliği kontenjanlara takıldı. Özen'in yeni hedefi 2015 seçimlerinde milletvekili adayı olabilmek...

50 ADAY ARASINDAN 10'UNCU OLDU

Transseksüel Öykü Özen, ilk olarak 2007 yılındaki genel seçimlerde bağımsız, 2011 yılında ise CHP'den milletvekili adayı oldu. 30 Mart'taki mahalli seçimler öncesi CHP'de meclis üyesi adaylarının belirlenmesi için temayül yoklamasına giren Özen, 40 yıllık siyasetçileri geride bıraktı. 50 aday arasında 646 partilinin oyunu alarak 10'uncu olan Öykü Özen'i partisi kontenjanlar sebebiyle 20. sırada seçime soktu. Bursa'da LGBTT'ler için kurduğu Gökkuşağı Derneği'nin uzun yıllar başkanlığını yürüten Özen, partisinin Osmangazi Belediyesi'ne 13 meclis üyesi çıkarması üzerine meclise giremedi.

"CHP'DE AYRIMCILIK YOK"

Türkiye'de bazı şeylerin sancılı olduğunu, çözümü için o kadar çaba serf edilen Alevi meselesinin bile halen çözülemediğini, Türkiye'deki eşcinsellerin başarılı olmasının ise çok zor olduğunu kaydeden Öykü Özen, "Ben CHP'de ve toplumun her alanında, transseksüel bir kadın olarak biliniyorum ama tabii ben bel altı değil de omuz üstü siyasetin ön plana çıkması gerektiğine inanıyorum. Ben zoru seçtim, temayül yoklamasına girdim çünkü ben örgüte güveniyorum. Örgüt de benim dik duruşuma güveniyor. Temayül yoklamasında 646 oy aldım. Ben her şartta bana güvenerek oy veren bu 646 kişinin oyuna her fırsatta sahip çıkacağım. Burada aslında ben kaybetmedim. Bazen kaybetmek de bir kazanmaktır. Ben Cumhuriyet'in ilkelerine, Atatürk'ün kurduğu CHP'ye ve insan haklarına sahip çıkmak ve ötekileştirmelere karşı durmak için CHP'den aday oldum. CHP'nin temel ilkeleri arasında ayrımcılığın olmaması vardır. Eğen kontenjanlar olmasaydı ben 10. sıradaydım ve şu an halkın oyuyla meclis üyesi seçilmiştim. Kontenjanlar bir dayatmadır. Birkaç kişinin seçtiği insanların siyaset yapmasındansa halkın seçtiği insanların siyaset yapması çok daha önemlidir. Halka inmek gerekiyor. Ben halka inebilmişim. Onların yüreklerine girebilmişim. Yani dudaklarda olabilmek çok basittir. Kalbe girebilmek çok önemlidir. Ben burada kendimi kaybetmiş olarak görmüyor, CHP için bir kazanç olduğumu düşünüyorum. Doğru insanla doğru siyaset yapmak gerekir. Siyasetin başındakilerin bizleri görmesi, fark etmesi lazım. Söyledikleriyle yaptıkları birbirleriyle uyum içinde olmalı" dedi.

HEDEFİ VEKİLLİK

CHP'de siyasete devam edeceğini, önümüzdeki genel seçimlere bakacağını ifade eden Özen, "Örgütümüz içindeki çalışmalar neyse onları yapmaya devam edeceğim. CHP'nin Osmangazi'de 10 puanlık bir yükselişi var. 13 meclis üyesi soktu. Ben 20. sıradaydım. Tabii arada kontenjanlar olduğu için ben meclise giremedim. Önüme bakacağım. İyi yerlerde olmak için çalışmak gerekiyor. CHP için Atatürk'ün ilkeleri doğrultusunda çalışmaya devam edeceğim. Benim yıllardır hedefim TBMM'ye girip insan hakları için, ötekileştirilen, ezilen Kürtler, Aleviler, Romanlar, eşcinseller, sokağa itilen ensest ilişki kurbanı kadınlar, tacize uğrayan insanların sesi olmak için mücadele etmek. TBMM'de bir vekil olarak ben bunu aşacağıma inanıyorum. Orada çok önemli katkılarda bulunabileceğime inanıyorum. Bu süreçte fikirlerimi CHP'ye anlatıp görüşmeler yapacağım. Onların da katkısıyla gelecek seçimlerde milletvekili adayı olmayı umuyorum. Bu hayal değil, gerçek. 21. yüzyıldayız. Artık bunlar konuşulmamalı. İnsanların kişiliği, düşünceleri ve başarıları ön planda olmalı. Bel altı siyaset bitmeli diye düşünüyorum" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Osmangazi Belediyesi Türkiye Politika Güncel Haberler

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Esenyurt'ta mide bulandıran görüntüler! Dükkanına gelen çocuğu dövdü, yetmedi annesini taciz etti

Esenyurt'ta mide bulandıran görüntüler! Dükkanına gelen çocuğu dövdü, yetmedi annesini taciz etti

Eşini evde başkasıyla yakaladı! İkisini de öldürüp intihar etti

Eşini evde başkasıyla yakaladı! İkisini de öldürüp intihar etti

Bakmadan Geçme

Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta? 4 Haziran Kabine Toplantısı gündemi nedir? Di Marzio kimdir? Di Marzio kaç yaşında, nereli, mesleği ne? LOL çöktü mü? 4 Haziran Salı LOL sorun mu var? #129300 Icardi gidiyor mu? Icardi ayrılacak mı? #129300 Emekliye bayram ikramiyesi artacak mı? 3 bin TL emekli ikramiyesi ne kadar olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? #129300 4 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 4 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Uzun bir süre sonra ilk kez görüntülenen Meral Akşener, yeni saçıyla ortaya çıktı

Uzun bir süre sonra ilk kez görüntülenen Meral Akşener, yeni saçıyla ortaya çıktı

500

Yorumlar (20)

bababaromuko@hotmail.com:

chp ye yakışırr kasetini çekerler kıyamet yakın

25
6
yanıtYanıtla
Selahaddinbmw-m9-power@hotmail.de:

bu Chp sünnetsizler,transe toplulugu

18
10
yanıtYanıtla
)))))))))agunes42d@gmail.com:

CHP ye bu yakışır zaten

20
7
yanıtYanıtla
Taxdogan1998@arcor.de:

Herkesin yasam tarzina saygili olunki herkeste sizin yasam tarziniza saygili olsun.

11
11
yanıtYanıtla
DERSIMLIalanyasteve@aol.co.uk:

Turkiye de insan lari yargilamak nedense bir hastalik haline gelmis kisilerin ozel hayati kendisini ilgilendirir Dunya da demokrasi ozgurluk insanhaklari her insan icin gecerli sadece belirli kesimler icin deyil transseksuel hamim efendiye basarlar dilerim insahllah bir gun Turkiye de oyku ozen gibi cesaretli kendi hakini savunan guzel dusunce ve fikirleriyle Turkiye buyuk hizmetleri olur olacaginda da eminim insalari kisilik ve karekteri insa olusuyla elestirin cinseliyile deyil lutfen arkadaslar biraz anlayisli olun herkes bizim gibi yasamak mecburiyetinde deyil

17
4
yanıtYanıtla
cancan-0101@live.de:

Allah razi olsun öykü hanimdan bunca yil Bursaya hizmet etti isterseniz buyursun bundan sonra Dersime ve dersimlilere hizmet etsin.nede olsa cok ortak yanlariniz vardir.cevabini merak ediyorum dersimli öykü hanim kadar cesaretli ol lütfen.

yanıt0
yanıt0
Türkiyempoyrazyeli@gmail.com:

BİR MUHAFAZAKAR OLARAK BU DURUMDAN HAZ ETMESEM DE SADECE AKPLİLERE ŞUNU HATIRLATMAK İSTERİM; KARDEŞİM MODACI CEMİL İPEKÇİ AKP'YE DESTEĞİNİ AÇIKLADIĞINDA SİZ HEMEN SAVUNUP 'MÜCAHİT CEMİL' YAPMADINIZ MI? O DA EŞCİNSEL:))) YA BU İŞLER BU ÇAĞDA OLUYOR KARDEŞİM; SENDE VAR BENDE YOK DEMEYİN AMA MHPDE YOK:))) SAYGILAR SUNARIM))

3
17
yanıtYanıtla
ONonuraa83@hotmail.com:

VARDA SEN BİLMİYON

yanıt0
yanıt0
erolerolbuyukburc_23@hotmail.com:

yarglamayı ne kadar çok sewiyosunuz...önce gidin aynadankendinize bakın...hadi işinize gücünüze bakın geri kfalılar sizi...o yorum yapanlar kötülüyenler iddaa ediyorum hepsi transexsuelle beraber olmak için cebinden 200 lira çıkarır...abazasınız tmm anladık ama bari şu kin nefretinizden arının..arınında insan olmayı öğrenin...

7
12
yanıtYanıtla
ya herro ya merroson_yokuss18@hotmail.com:

bunu dışarda görsem gerçekten bayan sanarım :D

14
0
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title