Haberler

"Çözüm Konusunda Meclise Gelen Hiçbir Şeye Hayır Dememişiz"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu "Çözüm konusunda meclise gelen hiçbir şeye biz hayır dememişiz. O nedenle diyoruz ki bakın MİT yönetemez." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Çözüm konusunda meclise gelen hiçbir şeye biz hayır dememişiz. O nedenle diyoruz ki bakın MİT yönetemez" dedi.

Partisinin seçim çalışmalarına destek amacıyla Bitlis'in Tatvan ilçesine gelen CHP Genel Başkan Yardımcıları Ercan Karakaş, Sezgin Tanrıkulu, Eski Kültür ve Turizm Bakanı Fikri Sağlar ve Parti Meclis Üyesi (PYM) Dursun Bulut'un aralarında bulunduğu CHP heyeti ilçede bulunan seçim bürosuna ziyarette bulundu. Parti yöneticilerinden seçim çalışmaları ve durum analiziyle ilgili bilgiler alan CHP heyeti, partililerle birlikte seçim çalışmaları konusunda fikir alışverişinde bulundu.

"AK PARTİ KÜRT MESELESİNİ ELİNDE REHİN OLARAK TUTUYOR"

CHP heyeti adına seçim bürosunda gündemdeki konuları değerlendiren CHP Tanrıkulu, hükümetin çözüm konusunda gerçek bir irade sahibi olmadığını öne sürerek, "AK Parti'nin tek hedefi var oda seçimler. Eğer gerçek bir irade sahibilerse gerçek iradeleri varsa Recep Tayyip Erdoğan ve kabini meclis orda. Çözüm konusunda meclise gelen hiçbir şeye biz hayır dememişiz. O nedenle diyoruz ki bakın MİT yönetemez. Bu süreci meclise yüklüyor. Ama sürekli bundan kaçmıştır. O nedenle bu meseleyi Başbakan'ın şahsından kurtarmamız lazım. Bu meseleyi Başbakanın iki dudağı arasından çıkarmamız lazım. O nedenle elimizde bir fırsat var. O fırsatı bütün Türkiye'de değerlendirip 30 Mart'ta tüm Türkiye'ye mesaj verelim. Yani gelip bu bölgede çözüm deyip meclise gelip hiçbir şey yapmamak doğru olmaz ve bu işin muhatabı da TBMM'dir. Şeffaf, açık bir süreçtir. Biz buna hazırız. Rahatlıkla söylüyoruz Türkiye'de çözümünde barışında ve diğer her konularda elimizi taşın altına koymaya hazırız" diye konuştu.

"KÜRT SORUNU ÇÖZÜLMEDEN DEMOKRASİ OLMAZ"

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Fikri Sağlar ise, "Türkiye acile demokratikleşmeye ve acilen barışa ihtiyacı var. Ben 30 yıldır siyaset yapıyorum. Bu sürede bu yörelerde çok dolaştım. Türkiye Kürt sorununu çözmeden, Kürt sorununun temel niteliklerini ortaya koyup bunun demokrasinin vazgeçilmez unsuru olarak görmeden ne demokrasiyi, ne insan haklarını, nede özgürlükleri gerçekleştirebilir" dedi.

CHP heyetini seçim bürosunda ziyaret eden BDP heyetinden Tatvan Belediye Başkan Adayı Abdullah Ok ise, "Bizim umudumuz isteğimiz, mücadelemiz ve çalışmamız bu ülkede kardeşçe, hukukun üstün olduğu emeğin kutsallığının, halkların kardeşliğinin öncelikli olduğu bir ülke olsun. Ana dilde eğitim olmazsa olmazımız. Tüm demokrasi güçlerine, tüm özgürlük güçlerine, yani genel olarak bölgedeki savaşın ülkemize sirayet etmeden son 30 yıllık çatışmalı ortamı da göz önünde bulundurarak sorunlarımızı demokratik çatı altında çözülmesini istiyoruz" şeklinde konuştu. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fikri Sağlar Türkiye Tatvan Bitlis Politika Güncel Haberler

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title