Haberler

CHP'li Murat Özçelik : AKP Ermeni Meselesinde Doğru Dürüst Bir Stratejisinin Olmadığını Ortaya...

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik, Avrupa Parlamentosu'nun 1915 olaylarını 'soykırım' olarak nitelediği ve Türkiye'ye geçmişiyle yüzleşerek 'tanıma' çağrısı yapmasına ilişkin tasarının kabul edilmesi ve Papa'nın açıklamaları ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik, Avrupa Parlamentosu'nun 1915 olaylarını 'soykırım' olarak nitelediği ve Türkiye'ye geçmişiyle yüzleşerek 'tanıma' çağrısı yapmasına ilişkin tasarının kabul edilmesi ve Papa'nın açıklamaları ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Murat Özçelik, "Ne Papa'nın açıklaması ne Avrupa Parlamentosu'nun aldığı karar aniden ortaya çıkmış bir durum değildir. Bu senenin 100. yıl vesilesiyle çeşitli aktivitelere yer alan bir yıl olacağı herkes tarafından bilinmekteydi. Ermeni diasporasının bu konuda özel çabalara girişeceği de herkes tarafından bilinmekteydi. AKP bu bilinen olaylara rağmen açıkça şunu göstermiştir. Ne Ermeni meselesinde ne de diğer konularda doğru dürüst bir stratejisinin olmadığını çok açık bir şekilde ortaya koymuştur ve bunun neticesinde bütün Türkiye halkına hem bu büyük başarısızlığın üzüntüsünü yaşatmıştır hem de üstelik milliyetçi bir söyleme doğru dönerek sanki kendisinin hiçbir sorumluluğu yokmuş da diğerleri böyle bir şey yapmışlar ve kendileri gerekli adımları atmışcasına yine dış politikayı Türk milletine başka şekillerde ikna etmek için vesile olmuştur" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Murat Özçelik Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title