Haberler

Polis Eşi, 2 Çocuğunu da Alarak IŞİD'e Kaçmış!

Güncelleme:

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, polis memurunun 25 yaşındaki eşinin, 4 yaşındaki kızıyla, 2 yaşındaki oğlunu yanına alarak, Suriye'ye IŞİD'e kaçtığını duyurdu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Atilla Kart, IŞİD ve El Kaide'ye katılımın ulaştığı boyutlar ile ilgili olarak basın açıklaması yaptı. CHP'li Kart, yazılı olarak yaptığı açıklamasında devletin IŞİD ve El Kaide'ye katılımı etkin bir şekilde engellemediğini savunarak "IŞİD, El Kaide ve benzeri örgütlere Türkiye'den katılım kontrol edilemez boyutlara ulaşmıştır. İdeolojik bağımlılık ve sair dinamiklerle gelişen bu katılımlara karşı, Devletin Kolluk Güçlerinin etkili bir şekilde müdahale etmedikleri ve engelleme çabası içine girmedikleri kaygıyla görülmektedir. Ulusal çıkarlarımız ve yurttaşlarımızın güvenliği adına, bu aşamada şimdiki hal daha öte bir değerlendirmeyi yapmıyoruz." dedi.

"POLİSİN 25 YAŞINDAKİ EŞİ, 2 ÇOCUĞUNU ALIP SURİYE'YE KAÇMIŞ"

Kart, açıklamalarına şöyle devam etti:

"En son bir kamu görevlisinin, emniyet mensubunun 25 yaşındaki eşi, kocasının tepkisine ve engellemelerine rağmen ve kocasının yokluğunda; 4 yaşındaki kızıyla, 2 yaşındaki oğlunu yanına alarak, 4 Ocak tarihinde evden ayrılmış; Adıyaman-Gölbaşı'da otobüsten inmiş, binek otomobille Gaziantep'e devam etmiş; 4 Ocak gecesi Gaziantep'te kalmış, 04-05 Ocak sabahı saat 06.00-07.00 civarında Suriye'ye geçmiştir.

"AİLELER PERİŞAN VE ÇARESİZ"

Emniyet mensubu olan eş ile karı-kocanın aileleri perişan ve çaresiz durumdadır. Kendi girişimleriyle çocuklara ve eşe ulaşmaya çalışmaktadırlar. Ancak kişisel çabaların yeterli olamayacağı açıktır. Bu sebeple, olay, bilgi edinme ve sair boyutlarıyla Sayın Başbakan'a iletilmiş olup; çocuklar E ile A'ya ulaşılması için, devletin tüm imkanlarıyla devreye girmesi için talepte bulunulmuştur.

"OLAY KAYGI VERİCİ"

Olay düşündürücü olmanın ötesinde kaygı vericidir. IŞİD ve El Kaide benzeri örgütlere katılım; artık 'ailelerin parçalanması ve çocukların-bebeklerin can güvenliklerinin' yok edilmesi boyutlarına ulaşmıştır. Halkımızın ve kamuoyunun bu gelişmelere karşı, daha da duyarlı ve dikkatli olmaları amacıyla, şimdiki hal bu bilgilendirmenin yapılmasında yarar görülmüştür. Bu vesileyle kamuoyu ve halkımızı duyarlı ve dikkatli olmaya davet ediyor; gelişmeleri takip etmeyi ve kamuoyunu bilgilendirmeyi sürdüreceğimizi saygıyla ifade ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Atilla Kart Suriye Konya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500

Yorumlar (22)

roberto bacınıyiyo:

gitsin gitsin leşi gelir nasıl olsa

35
16
yanıtYanıtla
aydın:

işit daha fazla maaş veriyor ondan gitmiş eşide maaş alacak ama neyın karşılığı. . . . . yakında leşleri gelecek

24
9
yanıtYanıtla
SerhatlimMobil-IOS:

Aslinda tam EMINELik yer nasil olsa Cehennemde gorusecekler ha burda ha orda

26
6
yanıtYanıtla
Adınız YazınEKONOMİST:

işidi sevenler doğru cepheye hadi gidin geberin kekolar

27
4
yanıtYanıtla
ParisMobil-IOS:

Kocasi yetmemis artik grup olarak paslasirlar.cocuklara yazik etmis.

23
6
yanıtYanıtla
OKUMADAN GECMEYIN:

hayaret ya , nasil kaniyorsunuz beyinsizmisiniz aptalmisiniz nesiniz malmin lazimsiniz, nasil gidersin isid e , senin beynini nasil yikarlarsa yikasinlar yuvani yikmam, yaziklar olsun hak yolunu burakipta , terorle islami bagdastiranlara, . .

18
2
yanıtYanıtla
musa dunya:

atilla kart pkk ya katılanlarıda söylesene

11
6
yanıtYanıtla
burak can:

bütün pcikopatlar süriyeye gidiyo ben anlamadım insanlar ne bekliyor atın oraya bir atom yok olup gitsinler geride kalanlarıda asın gitsin bari insanlık adına.

9
7
yanıtYanıtla
BerkeMobil-ANDROID:

yakından tanıyan biri olarak saçma sapan yorumlar yapmayın. tamamen cahillik. memur arkadaş çok iyi güvenilir sağlam birisi. çocukları dünya tatlısıydı. çocukların da götürülme amacı babayı da o tarafa çekmek. Allah sabır versin

15
1
yanıtYanıtla
salih:

bazıların nıye zorına gıdıyorkı her toplumda her kurumın başına ıstemeden bazı olaylar olır o halkın veya o kurumın mal edılmez goraya gıdenler 82 devlete ınsanlar vardır türkı kürdı arabı cecenıafganı nıjeryalı ver hasılı bütın kıtalarda gıdenler erkekler horı peşınde kadınlarda nurı peşınde gıderler oraya gıdıp geberıyorlar cehenem zebanılerın dışında cehenem dışında nasıblerı olmıyorlar

13
1
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title