Haberler

CHP'li Akkiray'dan Gezi'ye Tişortlü Destek

Güncelleme:

CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiray, Gezi Parkı protestocularına destek amacıyla Çapulcu yazan tişort ile TBMM Genel Kurulu'na girdi.

CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiray, Taksim Gezi Parkı protestocularına destek amacıyla "Çapulcu" yazan tişort ile TBMM Genel Kurulu'na girdiCHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiray, Taksim Gezi Parkı protestocularına destek amacıyla "Çapulcu" yazan tişort ile TBMM Genel Kurulu'na girdi.

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut'un yönettiği oturumda yurt dışında yaşayan vatandaşlar ile Alevi vatandaşların talepleri nedeniyle Gündem Dışı söz alan Akkiray, kürsüye "Çapulcu" yazan tişort ile geldi. Mavi ceketinin altında tişörtüyle Gezi Parkı direnişçilerine destek veren Akkiray, "Bir süredir yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın sorunları ile ilgili ülke ziyaretleri yapıyorum. Ülkelerin kendilerini döviz kaynağı görmenin ötesinde bir hizmet alamamaktan ve sahipsiz bırakılmaktan şikayet ediyorlar. Zaten yaşadıkları ülkelerde dışlanan, hakları alınmayan, eşit vatandaş olarak kabul edilmezken iktidarın agresif savaş çığırtkanlığına dönüşmüş dış politikasının hayatlarına olumsuz olarak yansımasından mutsuzlar. Kendileri yaşadıkları ülkede vergilerini verip tüm kurallara uyarken oturum alamayan, vizesi uzatılmayan vatandaşlarımız özellikle bu hafta büyük bir haksızlıkla karşılaştılar" dedi.

Akkiray, şöyle devam etti:

"Sivas katillerinden birisine Almanya devleti Alman vatandaşlığı verdi. İnsan yakan, bölücü ve katil olarak aranan birisine Alman vatandaşlığı veren Almanya'yı buradan kınıyorum. Alman gizli servisleri Neonazi gruplarla Türk dönercileri öldürürken sessiz kalan Merkel'in Sivas katiline ülkesini ve Alman vatandaşlığını açmış olması düşündürücüdür. Buna şaşıyor muyum? Hayır. Sivas katillerine avukatlık yapanların vekil ya da bakan yapıldığı, Alevilerin en büyük acılarından birisi olan Sivas katliamı sanıklarına zaman aşımı uygulandığında 'Hayırlı olsun' diyen bir iktidarın uygulamalarından farklı değil Merkel'in yaptığı.

Aleviler yüzyıllardır Anadolu'da haklarını arıyor, eşit vatandaş olmak istiyor ama katliamlarla sınanmaya devam ediliyorlar. Kerbela'dan beri katliam mı arıyorsunuz? Ha bin dört yüz yıl önce Hazreti Muhammed'in ailesini katletmişsin ha Anadolu'da Alevileri kuyulara doldurmuşsun ha Koçgiri'de, Dersim'de oba oba, köy köy Alevileri katletmişsin, ha Maraş'ta kapılara çarpı koyup hamile kadınların karnını yarmış, kafalarını kesmişsin, ha Sivas'ta otele doldurup yakmış, sonra seyrine çıkmışsın, ha KPSS'de 80-90 alan Alevi çocuklarını sözlü sınavlarda katletmişsin, işsiz bırakmışsın, aç bırakmışsın, geleceksiz bırakmışsın, toplum dışına itmiş 'Asimile ol, karşıma öyle gel' demişsin. Bunu yaratan iktidardır.

Bugün Aleviler eşit vatandaş olmak istiyorlar. Ödedikleri verginin karşılığını almak istiyorlar. Vergileriyle bütçesi oluşturulan Diyanet İşleri Başkanlığının kendilerine bir kuruş harcamasını bekliyorlar. İbadethanelerini seçmek istiyorlar. Oysa, iktidar, Alevilere hala camiyi gösteriyor, 'Camiye gidin' diyor. Bin dört yüz yıldır hala öğrenememişler, Aleviler ibadethane olarak cemevini seçtiler ve camiye gitmiyorlar. Sonra Alevileri aşağılamaya başlıyorlar, 'İbadetiniz cümbüş, ibadethaneniz ucube' diye. Bu yetmiyor, seçim meydanlarında yuhalatıyor ve Sünni toplumuyla arasına derin ayrılıklar ekiyorlar."

-TRT'YE PARA ÖDEYİP HİZMET ALAMAYAN TEK ALEVİLER-

Adıyaman'da Alevi evlerine işaretler konulduğunu ve Alevi köylerine su verilmediğini de iddia eden Akkiray, "Erzurum'da Alevi köyleri çöp alanı olarak belirleniyor. Alevi köyleri hizmet alma konusunda diğer köylerden ayrıştırılıyor. Elazığ'da sularına kanalizasyon karışıyor, şikayetler hasıraltı ediliyor. TRT'ye para ödeyip hizmet alamayan tek halk da Aleviler. Muharrem ayında 3 tane uydurup programdan başka, ne inançsal ne de kültürel kimlikleriyle ilgili hizmet alamıyorlar ve orada da yok sayılıyorlar" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Kasım 2011'de "Siz zamane Yavuz Sultan Selim'i misiniz?" diye sorduğunu da hatırlatan Akkiray, "Demek ki öyleymiş ki, üçüncü köprünün adı Yavuz Sultan Selim oldu. Anadolu'da Aleviler ile Sünnilerin arasına derin düşmanlığı sokan ve kurumsallaştıran o adamın adını köprüye vermek, her şeyden önce toplumsal barışımız açısından inanılmaz bir hatadır, bundan vazgeçilmelidir. Anadolu'da herkesin üzerine anlaşacağı Mevlana, Evliya Çelebi, Mimar Sinan gibi isimler yerine Yavuz ismi konusunda ısrar, Alevileri sistemin dışına itmek, hatta Alevi-Sünni çatışmasına zemin hazırlamaktır. Bu kabul edilemez" derken, son söz olarak Ceketinin altındaki "Çapulcu" yazılı tişörtünü göstererek, "Çapulculara buradan selam ediyorum" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Sabahat Akkiray Taksim Sivas Politika Güncel Haberler

Muharrem İnce, genel merkez binasının kapısına kilit vurdu

Muharrem İnce, genel merkez binasının kapısına kilit vurdu

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Pazarcılıktan suç örgütü yöneticiliğine! Çapkanlar'ın lüks araçları ve tekneleri görüntülendi

Pazarcılıktan suç örgütü yöneticiliğine! Çapkanlar'ın lüks araçları ve tekneleri görüntülendi

Bakmadan Geçme

Fury Usyk maçı nasıl izlenir? Tyson Fury Usyk maçı Türkiye yayını var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! #128167 Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki #9917 #128250 CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Mayıs günün maçları nereden izlenir? #9917 #128250 Son Kale Hacıbey filmi oyuncuları kim? Son Kale Hacıbey filmi konusu ne? Son Kale Hacıbey ne zaman, nerede çekildi? #128250 Kırımlı filmi oyuncuları kim? Kırımlı filmi konusu ne? Kırımlı ne zaman, nerede çekildi? #128250 Allah Yazdıysa Bozsun filmi oyuncuları kim? Allah Yazdıysa Bozsun filmi konusu ne? Allah Yazdıysa Bozsun ne zaman, nerede çekildi? #128250 Dominik Cumhuriyeti bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #129342 Güney Kore bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? Bulgaristan bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #129342 Dallas Mavericks OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! #127936 Panathinaikos Aris maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Panathinaikos Aris maçı şifresiz mi? #9917 Torino Milan maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Torino Milan maçı şifresiz mi? #9917 Kayserispor Konyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Kayserispor Konyaspor maçı şifresiz mi? #9917 Başakşehir Trabzonspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Başakşehir Trabzonspor maçı şifresiz mi? #9917
Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title