Haberler

CHP, İş Adamı Mehmet Cengiz İçin 81 İlde Suç Duyurusunda Bulunacak

Güncelleme:

CHP Gençlik Kolları, iş adamı Mehmet Cengiz aleyhine bugün ve yarın 81 ilde adliyelere suç duyurusunda bulunacak.

CHP, 17-25 Aralık operasyonları sürecinde, yaptığı bazı telefon konuşmalarında "millete küfrettiği" gerekçesiyle 8 bin TL tazminat ödemeye mahkum olan işadamı Mehmet Cengiz'in peşine düştü. CHP Gençlik Kolları, Cengiz aleyhine bugün ve yarın 81 ilde adliyelere suç duyurusunda bulunacak. CHP Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız da, Mehmet Cengiz aleyhine tazminat davası açacak.

Yıldız, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, tazminat davasının hazırlıklarına başladıklarını, CHP'nin tüm örgütlerinde de gençlik kolları üyelerinin bu sabah, Cengiz aleyhine suç duyurusunda bulunmak için çalıştıklarını söyledi.

81 İLDE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK

Yıldız, "CHP Gençlik Kolları örgütüne genelge yolladık. Arkadaşlarının, 81 ilde bugün öğleden sonra ve yarın, Mehmet Cengiz aleyhine suç duyurusunda bulunacaklar. Ben ve bazı arkadaşlarımız da, Cengiz aleyhine tazminat davası açacağız" dedi.

"17-15 ARALIK TAPELERİNİN GERÇEKLİĞİ KESİNLEŞMİŞ OLDU"

CHP Gençlik kollarının, daha önce de Cengiz'in internete sızan telefon konuşmalarındaki millete küfreden ifadeleri dolayısıyla Kocaeli Adliyesi duvarına, sözkonusu telefon konuşmalarının "montaj olmadığına dair" adli tıp raporunu çaktıklarını hatırlatan Yıldız, şöyle konuştu;

"Mahkeme, telefondaki ifadeleri nedeniyle Mehmet Cengiz'i tazminat ödemeye mahkum etti. Böylece 17-15 Aralık tapelerinin de gerçekliği kesinleşmiş oldu. Şimdi 81 ilde arkadaşlarımızın yapacağı suç duyuruları nedeniyle, Mehmet Cengiz 81 ile tek tek giderek, ifade vermek zorunda kalacak." dedi.

"AMACIMIZ KARAKTERİNİ ORTAYA KOYMAK"

Açılacak tazminat davalarında, istenecek miktarın "sembolik" olacağını da anlatan Yıldız, "amacımız yüklü bir tazminat kazanmak değil; Mehmet Cengiz'in karakterini ortaya koyabilmek" diye konuştu.

MAHKEME, CENGİZ'İ TAZMİNAT ÖDEMEYE MAHKUM ETMİŞTİ

AK Parti eski milletvekili ve avukat Süleyman Sarıbaş, millete küfür ettiği gerekçesi ile işadamı Mehmet Cengiz'e tazminat davası açmış, Mahkeme de Cengiz'i 8 bin TL manevi tazminat ödemeye mahkum etmişti. Kazandığı para ile kendi köyündeki caminin abdest alma yeri ve tuvaletini yaptıracağını kaydeden Sarıbaş, "Böylesinin parasını o tür yerlere harcamak lazım. Millet o tür yerlerde bu paranın içine etsinler diye, o tür yerlere harcamak lazım. Ben de oraya harcayacağım" ifadesini kullanmıştı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

İrfan İnanç Yıldız Süleyman Sarıbaş Mehmet Cengiz Hürriyet Politika Güncel Haberler

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Bakmadan Geçme

16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı?
İsrail savaş uçakları sivillerin toplandığı bölgeye bomba yağdırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail savaş uçakları sivillerin toplandığı bölgeye bomba yağdırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

500

Yorumlar (16)

HERHALDE VERİRRRR:

TİPE BAKSANA BU ADAM RÜŞVET VERMEZMİ?

28
4
yanıtYanıtla
Kim İktidarsa o düzeninin adamları:

Valla bu adam ve şirketini ciddi bir incelemeye alsalar var ya, Türkiye'' de yer yerinden oynar. Tabii bu bir örnek. Bunun gibi ne şirketler var. Adları, sanları duyulmayanlar zaten hepinizin malümu. . . .

27
3
yanıtYanıtla
tuhaf avni:

bir milyüon kişibir dabva açsa. . ne olur ama

26
1
yanıtYanıtla
asfasf:

tipe bak ibret al.

21
1
yanıtYanıtla
hayrimobilWeb@haberler.com:

Haydi mhp liler sizde dava edin

20
1
yanıtYanıtla
ERC40:

Nasıl dava edeceğiz bu adamı bilen yardımcı olsun yarın dava edeyim kendisini

17
3
yanıtYanıtla
gerçeklerMobil-ANDROID:

bu adam çok iyi bir adamdır tanımıyosunuz.rizede çok hayır işleri yapmıştır aynı zamanda rizesporun başkanlığını yapmıştır.çok güçlü biridir

0
19
yanıtYanıtla
veliMobil-ANDROID:

hadi ordan nickli arkadaş amma genişsin sanada etti o küfürü farkindasin dimi

13
0
yanıtYanıtla
RTE reisMobil-IOS:

Halkin % 50 sine koyun diyen , bidon kafali diyen, aziz nesinin bir ifadesini dogru oldugunu soyleyen chp nin odeyecegi tazminatla vatandasin REFAH duzeyi ISVICREYI gecer

1
11
yanıtYanıtla
yücel:

Ya ne demesin çalmayla, aşırmayla oy alan bu ikdidarın oy yüzdesi yüzde kırk , ama çarpık seçim sistemi sayesinde yüzde elli alıyor. yani 52 milyon oy veren vatandaşın, 21 milyon oyunu alıyor. bu durumu hesabın varsa bi zahmet hesaplayıver. yine önceki seçimlerden yaklaşık 2 milyon oyu azaldı, bunu algılayamadığınız için haklı olarak sizlere bidon kafalı deniliyor.

yanıt0
yanıt0
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title