Haberler

CHP'den Ortak Aihs Açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve Anayasa Komisyonu üyesi, İzmir Milletvekili Rıza Türmen Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin (AİHS) yürürlüğe girmesinin 60.yılı nedeniyle yaptıkları ortak açıklamada...

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve Anayasa Komisyonu üyesi, İzmir Milletvekili Rıza Türmen Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin (AİHS) yürürlüğe girmesinin 60. yılı nedeniyle yaptıkları ortak açıklamada demokrasi vurgusu yaptılar.

AİHS'in insan hakları tarihinin önemli bir dönüm noktası olduğu ifade edilen ortak açıklamada, AİHS'e göre, bireyler ya da devletler Sözleşmedeki hak ve özgürlüklerinin ihlal edildiği iddiasıyla Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvurabildikleri, AİHM'in verdiği kararın ise kesin ve devlet bakımından bağlayıcı olduğu belirtildi. AİHM'in 60 yıldır verdiği kararlarla Avrupa'da bir ortak hukuk alanı oluşturduğu vurgulanan açıklamada, ancak Türkiye'nin ortak hukuk alanındaki standartlara uyum sağlamadığı kaydedildi. 1959-2012 yılları arasında en fazla ihlal kararı verilen ülke yüzde 18 (2 bin 870) ile Türkiye'nin olduğu kaydedilen açıklamada, "2012 yılı istatistiklerine göre, Türkiye insanlık dışı muameleden 261 ihlal ile ikinci (birinci Rusya), toplantı ve gösteri yürüyüşleri özgürlüğünde 57 ihlal ile, adil yargılamada 755 ihlal ile, mülkiyet hakkında 634 ihlal, düşünce özgürlüğünde 215 ihlal ile birinci durumda" denildi.

-GEZİ'YLE İHLALLER ARTTI-

İhlal sayılarının 2013 yılındaki Gezi olaylarından sonra çok daha artmasının beklendiği vurgulanan açıklamada şöyle denildi:

"Son olaylar demokrasi ile insan hakları arasındaki ilişkiyi de ortaya koymuştur. Türkiye demokrasiden uzaklaştıkça bireysel hak ve özgürlüklerinin alanı daralmakta, insan hakları ihlalleri büyük bir artış göstermektedir. Birbiri ardına çıkarılan paketler ise bu duruma bir iyileşme getirmekten uzaktır. Çünkü sorun bir insan hakları sorunu olmanın ötesinde bir rejim, demokrasi sorunudur. AİHS'in başlangıç bölümünde, temel hak ve özgürlükleri korunmasının etkili bir demokrasi ve insan haklarına saygıdan geçtiği belirtilir. Günümüz Türkiye'sinde bu iki koşul da bulunmamaktadır.

CHP olarak demokrasi, insan hakları ve hukuk devletine dayanan yeni bir düzen getirmek için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi bir kez daha kamuoyuna duyurur ve tüm demokratik güçleri bu mücadeleye katılmaya davet ederiz." - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Rıza Mahmut Türmen Engin Altay İzmir Politika Güncel Haberler

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 25 Mayıs Cumartesi Steam sorun mu var? Galatasaray'da seçim ne zaman, seçim bugün mü? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Yeni eğitim müfredatı onaylandı mı? Talim ve Terbiye Kurulu müfredatı onayladı mı? 25-26 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 25-26 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #128680 25-26 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25-26 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar #128240 25-26 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! KPSS sınav yerleri ne zaman açıklanacak 2024? #128196 25-26 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Gaddar ne zaman final yapacak? #129300 #128250 25 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme Erbakan'ı küplere bindirdi: Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına karşıyız

Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme Erbakan'ı küplere bindirdi: Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına karşıyız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title