Haberler

CHP'DEN KPSS İDDİALARIYLA İLGİLİ SUÇ DUYURULARI

Güncelleme:

CHP, Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) usulsüzlük iddialarıyla ilgili yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu.

CHP, Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) usulsüzlük iddialarıyla ilgili yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu. CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, sınavın iptal edilmesi gerektiğini söyledi.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan ve CHP Ankara İl Başkanlığı üyeleri, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) eski Başkanı Halis Aygün, Yediiklim Akademi çalışanı Ahmet Uğur Karakuza ile Yediiklim Benim Hocam Akademi yetkilileri hakkında 'görevi ihmal' ve 'görevi kötüye kullanma' suçlarından suç duyurusunda bulundu. Adliye önünde açıklama yapan CHP'li Kaya, "KPSS'de 2009, 2010 ve 2015'e kadar çeşitli usulsüzlükler olmuştu; ama bu kadar usulsüzlük hiç olmamıştı. Biz, bu konunun açığa kavuşturulmasını istiyoruz. ÖSYM, 432 çalışanının görev yerini 1 ay önce neden değiştirdi? Yediiklim Yayınevi'nden çıkan 20 soruyla ÖSYM'nin yaptığı sınavda çıkan 20 soru bire bir aynı. Soruların sıra numarası, şıkları ve doğru yanıtlarının tamamı aynı. Bu konunun açığa çıkarılması gerekiyor" diye konuştu.

'BEKLENTİMİZ SINAVIN İPTALİ'

Soruşturmanın selameti açısından Milli Eğitim Bakanı ve YÖK Başkanı'nın görevden el çektirilmesi gerektiğini söyleyen Kaya, "ÖSYM Başkanı 'Bir sorun yok' dedi. Bizim gerekli mercilere yaptığımız müracaatlardan sonra Cumhurbaşkanı, Devlet Denetleme Kurulu'nu göreve davet etti ve ÖSYM Başkanı'nı görevden aldı. ÖSYM Başkanı görevden alınmışsa soruşturmanın selameti açısından Milli Eğitim Bakanı ve YÖK Başkanı'nın da görevden el çektirilmesi gerekiyor. Bu yapılmazsa adaletli bir soruşturma yapılamaz. Cuma gününe kadar Cumhurbaşkanı'ndan beklentimiz de bu sınavın iptal edilmesi, yeni sınav tarihinin açıklanması ve sınava girenlerin tüm sınav giderlerinin karşılanmasıdır" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Ziya Selçuk Ankara KPSS Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

Bakmadan Geçme

İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Karaağaç Destanı 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 8 Mayıs Karaağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs İstanbulspor Sivasspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Survivor kaptan kim oldu? Mavi Takım Kırmızı Takım kaptanları kim oldu 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 17 Mayıs Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Kredi kartıyla kurban satın almak caiz midir? Banka kredisiyle kurban kesilebilir mi? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Yalı Çapkını 71. Bölüm Canlı İzleme Linki! 17 Mayıs'ta Yayınlanan Yeni Bölüm! Çağla Şıkel ayaklarını mı paylaştı? Çağla Şıkel neden video paylaştı?
Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title