Haberler

Chp Ankara İl Kongresi Çalışmalarına Başladı

CHP Ankara İl Başkanlığı 9 CHP Ankara İl Başkanlığı 9.Olağan Kongresi, Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonunda çalışmalarına başladı.

CHP Ankara İl Başkanlığı 9 CHP Ankara İl Başkanlığı 9. Olağan Kongresi, Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonunda çalışmalarına başladı. Kongre Divan Başkanlığı'na Ankara Milletvekili Levent Gök seçildi.

Kongrede il başkanlığına aday isimlerden, mevcut CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın kongrenin açılışını yaptı. Alçın, kongre salonuna 23 ilçe başkanıyla girerken, coşku ve ıslıklarla karşılandı. Alçın tribünleri ve protokolü selamlamasının ardından, kongrenin açılışını yaptı. Alçın, çoğunluk sağlandığını belirterek, CHP Ankara İl Başkanlığı 9. Olağan Kongresi'ni açtı. 619 delegesi bulunan Ankara İl Kongresinde, hazirun cetveline 532 delegenin imza attığı öğrenildi.

Alçın yaptığı açılışı konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti'nin son on yıldır şiddeti gittikçe artan, bir karşı devrim dalgasıyla karşı karşıya olduğunu ifade ederek, "Cumhuriyet'in kazandırdığı çağdaş uygarlık değerleri bir bir yok edilmeye çalışılıyor. Mevcut özgürlükler ve haklar birer birer elimizden alınmaya, toplum bir korku toplumuna dönüştürülmeye çalışılıyor. Devlette molla kadroları açılıyor, eğitim birliği yok ediliyor, devlet din devletine dönüştürülmeye çalışıyor. AKP iktidarın ve cemaate yakın olmayanlara bu ülkede yaşam hakkı tanınmıyor" dedi. Tüm bunların karşısında insanların sığınacağı bir tek liman kaldığını, bunu da CHP olduğunu söyleyen Alçın, CHP Ankara il kongresinin de böylesi çetin bir ortamda gerçekleştirildiğini, bu nedenle tüm CHP'lilerin ikinci bir Kurutuluş savaşı duygusu ile çok çalışmalarının gerektiğini belirtti.

-DİVAN BAŞKANLIĞI'NA LEVENT GÖK SEÇİLDİ

Alçın, 23 ilçe başkanının imzasıyla Divan Başkanlığı'na Ankara Milletvekili Levent Gök'ün önerildiğini belirterek, önerge oylamaya sundu. Oylama sonucu, CHP Ankara İl Başkanlığı 9. Olağan Kongresi Divan Başkanlığı'na Levent Gök seçildi. Gök, kongre çalışmalarını başlatırken, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Gök yaptığı konuşmada ise bugün burada, eşit ve adil bir seçimin yapılması için çalışacaklarını belirterek, Ankara'nın il kongresini en erken gerçekleştiren illerden biri olduğunu kaydetti. Gök, kongre salonunda il başkanı adaylarından Zeki Alçın ve Necati Yılmaz'ın yan yana oturduğuna dikkat çekerek, "Acaba bir kavga mı var" diyenlere bu görüntünün ibret olması gerektiğini ifade etti. CHP'de iddiası olan, söyleyeceği sözü olan herkesin siyaset yapabileceğini belirten Gök, ancak delege olmanın, aday olmanın, il başkanı olmanın, kaybetmenin sorumluluğunun taşınması gerektiğini vurguladı. CHP'nin kongrelerinde herkesin, kazananın ve kaybedenin omuz omuza çıktığını söyleyen Gök, "Çünkü kazanan CHP'dir" dedi.

Parlamentonun devre dışı bırakıldığını, Kanun Hükmünde Kararnamelerle, devletin yönetildiği bir sürecin yaşandığını, AKP'nin yarattığı sivil bir darbe ile karşı karşıya olunduğunu belirten Gök, Cumhuriyet'in temel niteliklerinin tahrip edildiğini, Atatürk'ün izlerinin silinmek istendiğini ifade etti. Bu nedenle Türkiye Cumhuriyeti'nin CHP'ye her zamankinden çok daha fazla ihtiyacı oluğunu vurgulayan Gök, "Sorumluluğumuz ağır, kimsenin "delege, il başkanı, milletvekili olamadım' diye CHP'ye küsme hakkı yoktur. Bir Kurutuluş Savaşı mücadelesinde, Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu sizleri duymak istiyor, bu mücadelede var mısınız? Ülkemizi tarikatlarla kuşatan AKP iktidarına son vermek için hazır mısınız? Melih Gökçek'i elimizin tersiyle itmek için hazır mısınız? Tüm Türkiye bizden bu iradeyi bekliyor. Buradan çıkacak her türlü ses Ankara'da Türkiye'de dalga dalga yayılacaktır" dedi.

Kongrede, CHP Ankara Milletvekillerinin yanı sıra, Eski Bakanlardan Seyfi Oktay ve bir süre önce Fransa'da rahatsızlanarak tedavi gören, PM üyesi Ekrem Kerem Oktay da yer alıyor. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Levent Gök Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title