Haberler

CHP Adana İl Başkanlığı: İl örgütümüz ve avukatlarımız konuyu yakından takip etmektedir

Güncelleme:

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanlığı'nca, Ceyhan eski Belediye Başkanı Kadir Aydar ile Başkan Yardımcısı Cemal Gürsel İlçi'nin de aralarında bulunduğu 23 kişinin gözaltına alındığı operasyona ilişkin yapılan açıklamada, "Söz konusu soruşturma dosyasıyla ilgili gizlilik...

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanlığı'nca, Ceyhan eski Belediye Başkanı Kadir Aydar ile Başkan Yardımcısı Cemal Gürsel İlçi'nin de aralarında bulunduğu 23 kişinin gözaltına alındığı operasyona ilişkin yapılan açıklamada, "Söz konusu soruşturma dosyasıyla ilgili gizlilik kararı bulunmaktadır. Gizlilik kararı nedeniyle dosyanın içeriği, iddiaya konu belgeler ve varsa delillere ulaşma konusunda il örgütümüz ve parti avukatlarımız konuyu yakından takip etmektedir" denildi.

Ceyhan Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, rüşvet ve irtikap' suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından adli sicil kaydındaki cezası nedeniyle mazbatası geçen mart ayında iptal edilen Ceyhan eski Belediye Başkanı Kadir Aydar ile Başkan Yardımcısı Cemal Gürsel İlçi'nin de aralarında olduğu 23 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Haklarında 'iletişimlerinin tespiti, dinlenmesi ve kaydedilmesi' kararı alındığı ve 5 Şubat'tan bu yana takip edildikleri öğrenilen şüphelilerin yakalanması için İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ile Ceyhan Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 19 Aralık günü şafak vakti operasyon düzenledi. Ekipler, şüphelilerin evleri ile Ceyhan Belediyesi binasında, geniş çaplı arama yaptı. Oparasyonda CHP'li Kadir Aydar, mevcut Belediye Başkan Yardımcısı Cemal Gürsel İlçi ile İmar ve Şehircilik Müdürü Gül Derya Demir'in de aralarında bulunduğu 23 kişi gözaltına alındı.

'İL ÖRGÜTÜMÜZ VE PARTİ AVUKATLARIMIZ TAKİP EDİYOR'

Soruşturmayı hukuki ve siyasi açıdan değerlendirmek üzere CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, Adana milletvekilleri, il yöneticileri ve parti avukatları değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Toplantı sonrası CHP Adana İl Başkanlığı'nca yapılan yazılı açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Söz konusu soruşturma dosyasıyla ilgili gizlilik kararı bulunmaktadır. Gizlilik kararı nedeniyle dosyanın içeriği, iddiaya konu belgeler ve varsa delillere ulaşma konusunda il örgütümüz ve parti avukatlarımız konuyu yakından takip etmektedir. Soruşturma kapsamında gözaltında bulunanların ifadeleri alınmaya başlanmış, ifadesi alınanlardan bazıları serbest bırakılmıştır. Hukuki süreç anlamında ifadelerin yarına kadar tamamlanması beklenmektedir. Genel merkezimiz, il örgütümüz, milletvekillerimiz ve parti avukatlarımız bu süreci sükunetle ve yakından takip etmektedir. Ancak 'soruşturmanın gizliliği' ilkesi gereğince; adli makamları etki aklında bırakmamak, şüphelilerin korunması gereken haklarına zarar vermemek için kişisel ve dosyanın içeriğine dair detaylı bir açıklama yapılmamıştır. Konuyla ilgili gerekli ve detaylı açıklama hukuki süreç içerisinde ifadeler tamamlandıktan sonra il başkanlığımız tarafından yapılacaktır. Her zaman olduğu gibi bugün de hukukun üstünlüğüne ve gerçeklerin eninde sonunda ortaya çıkacağına olan inancımızı koruyor, gerçeklerin ortaya çıkması için her türlü çabayı da titizlikle sürdürüyoruz. Kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunarız."


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kadir Aydar Ceyhan Güncel Haberler

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Bakmadan Geçme

Kabine Toplantısı bitti mi, devam ediyor mu? SON DAKİKA! 20 Mayıs Kabine Toplantısı ne oldu? Kızıl Goncalar 20. Bölüm Fragmanı Yayınlandı Mı? Merakla Beklenen Yeni Bölüm İzleme Linki KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 20 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? ANKA-3 ne işe yarıyor? ANKA-3 seri üretim ne zaman? Kızıl Goncalar canlı izle! 20 Mayıs 2024! NOW TV Kızıl Goncalar 19. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Kızıl Goncalar dizisi nereden izlenir? Hükümet Kadın 2 nerede çekildi? Hükümet Kadın ne zaman çekildi? Hükümet Kadın 2 konusu nedir? Hükümet Kadın oyuncuları kimler? #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Selahaddin Eyyubi canlı izle! TRT 1 Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. bölüm canlı yayın izleme linki Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 20 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 20 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Deja Vu nedir? Psikolojik açıdan Deja Vu'nun nedenleri ve oluşumu 20 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 20 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title