Haberler

Cemevinde Nükleer Karşıtı Buluşma

Antalya Nükleer Karşıtı Platformu'nca, Akkuyu'da yapılması planlanan nükleer santrale karşın Kepez'de bulunan cemevinde 'Akdeniz'i Seviyoruz Nükleere İzin Vermiyoruz' paneli düzenlendi.

Antalya Nükleer Karşıtı Platformu'nca, Akkuyu'da yapılması planlanan nükleer santrale karşın Kepez'de bulunan cemevinde ' Akdeniz'i Seviyoruz Nükleere İzin Vermiyoruz' paneli düzenlendi.

Hacı Bektaşi Veli Derneği, Çorumlular Derneği, Erzincan Fıratboyu Derneği gibi sivil toplum kuruluşlarının da desteklediği panelde CHP Enerji Komisyonu Başkanı Nejdet Pamir, Platform Sözcüsü Hediye Gündüz, Antalya Büyükşehir Belediyesi Güneş Ev Koordinatörü Engin Eraslan ve platform üyesi avukat Emine Harputlu katılımcılara seslendi.

Akkuyu'da kurulacak olan nükleer santralin dışa bağımlılığı azaltacağı yönündeki söylemlere ilişkin "Gözümüzün içine baka baka yalan söylüyorlar" diyen CHP'li Pamir, bu santralin tamamen Rusların kontrolünde olacağını kaydetti.

Platform Sözcüsü Hediye Gündüz, "Bir nükleer santralin ömrü 40 yıl ve işlevini yitirdikten sonra bölgemizde 300 bin yıl devam edecek bir çöplük oluşacak. Benden sonra gelenin hakkını neden yiyeyim?" diye sordu.

Güneş Ev projesi Koordinatörü Engin Eraslan, güneş enerjisi potansiyelinin Türkiye için çok yeterli olacağını anlattı.

Avukat Emine Harputlu ise Akkuyu'da Rusya tarafından kurulacak santralde Türkiye'nin hiçbir söz hakkı olmayacağını ve Akdeniz'de radyasyonlu su ve hava kirliliği olacağını ileri sürdü. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hediye Gündüz Erzincan Akdeniz Kepez Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title