Haberler

Cemaate Bağlı Kurumlar Bir Bir Kapanıyor

Güncelleme:

Cemaate yönelik başlayan operasyonlar kapsamında bu kez Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde faaliyet gösteren Özel Kale Feza Dershanesinin kapısına mühür vuruldu.

Hükümetin Cemaat için 'inlerine gireceğiz' sözleriyle başlayan operasyonlar kapsamında bu kez Akçakale'de faaliyet gösteren Özel Kale Feza Dershanesinin kapısına mühür vuruldu. Şanlıurfa'da Hükümetle Cemaat arasındaki OSM kavgası da sürüyor

Hükümetin, Gülen Cemaatine yönelik medya, banka ve eğitim kurumlarına yönelik operasyonları devam ediyor. "Paralel Yapı" adıyla başlatılan operasyonlarda cemaate yakınlığıyla bilinen kişi ve kuruluşlara operasyonlar yapılırken, bu kapsamda birçok kişi gözaltına alınıp, tutuklandı. Cemaate yönelik yapılan Urfa'daki operasyonlarda da yine birçok kişi görevden alınırken cemaate yakın olan hastane ve dershanelere yönelik incelemeler başlatıldı. Yapılan bu incelemeler sonucunda son olarak cemaate yakınlığıyla bilinen ve uzun zamandır Akçakale'de faaliyet gösteren Özel Kale Feza Dershanesinin kapısına mühür vuruldu.

AKÇAKALE'DEKİ DERSHANEYE MÜHÜR VURULDU

Daha önceleri Harran Üniversitesi Akçakale Meslek Yüksekokulu binası olarak kullanılan bina daha sonra Özel Kale Feza Dershanesine dönüştürülmüştü. Hükümetle cemaat arasındaki gerilimden dolayı kapısına mühür vurulan dershane yaklaşık 10 yıldan uzun bir süre faaliyetteydi. 25 Şubat'ta Şanlıurfa Valiliği ve Akçakale Kaymakamlığı'nın emriyle yapılan incelemede dershanenin kapatılmasına karar verildiği açıklandı. Dershanenin kapatılmasıyla ilgili olarak tutulan tutanakta, "Özel Kale Feza Dershanesi ile ilgili olarak 25.02.2016 günü Akçakale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevlileri olarak bahse konu dershaneye gidilerek yapılan kontrolde Özel Kale Feza Dershanesinin açık olduğu görülmüş. Dershanedeki görevlilere gerekli uyarılar yapılarak dershanelerinin kapatılacağı, mühürleneceği belirtilerek Akçakale Özel Kale Feza Dershanesi tarafımızdan mühürlenmek sureti ile kapatılmıştır" denildi.

HUKUK SAVAŞINI HALİLİYE BELEDİYESİ KAZANDI

Gülen cemaatine yönelik operasyonlar kapsamında 9 Ocak'ta Ceylanpınar'daki Özel Feza Dershanesi, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle zabıta ekipleri tarafından mühürlenmişti. Yine bu operasyonlar kapsamında merkez Haliliye ilçesi sınırları içerisinde bulunan Feza Dershanesi de nasibini aldı. Daha önce İl Özel İdaresi'ne ait olan bina büyükşehir statüsüne geçtikten sonra binanın mülkiyeti Haliliye Belediyesine geçmişti. Gelen talimat üzerine Haliliye Belediyesi kurumun binadan çıkmasını istedi. Kira sözleşmesi gereği dershane yönetimi binadan çıkmayacağını belediye yetkililerine bildirdi. Olay çıkmaza girince konu yargıya taşındı. Birkaç ay sonra görülen davada mahkeme Haliliye Belediyesi'ni haklı buldu. Bu kararla cemaat dershanesine 'binayı boşaltın talimatı' verildi. Binayı boşaltan dershanenin hala tabelası bulunurken, bina şu anda Haliliye zabıta ekipleri tarafından kullanıyor. Cemaatin eğitim kurumlarına bu tür operasyonlar sürerken cemaatin mevcut okul ve diğer elindeki gayrimenkulleri satma peşinde olduğu ifade ediliyor.

BANK ASYA DA ZOR DURUMDA

Cemaate yakınlığıyla bilinen holding ve bankalara yönelik operasyonlarda Bank Asya'ya da inceleme başlatılmıştı. Hükümetin mevcut faizsiz katılım bankalarının yanında Ziraat ve Vakıf katılım bankası gibi bankaları açmasından sonra parasını faizsiz olarak değerlendirmek isteyen muhafazakar insanlara alternatif yaratması Bank Asya'nın para akışını kesen nedenlerden biri olarak düşünülüyor. Bank Asya'ya kayyum atanmasının ardından bankanın büyük zarar ettiği ortaya çıktı. Urfa'da sadece bir şubesi kalan Bank Asya'nın sadece cemaate yakın olan işadamları ve cemaat mensupları tarafından kullanıldığı belirtiliyor.

OSM HASTANESİ KAPANDI

Cemaate yönelik operasyonlar kapsamında Özel OSM Ortadoğu Hastanesi de nasibini aldı. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) hizmet sözleşmesini yenilemediği hastane küçülme kararı aldı. Türkiye'deki önemli sağlık zinciri bulunan bir hastane tarafından OSM'nin kiralanması planlanmış ancak daha sonra ortaya çıkan pürüzler yüzünden kiralama girişimi sonuçsuz kalmıştı. Bu olumsuzluk yüzünden hastane yönetimi değişikliğe gidip aynı zamanda çalışanların bir kısmını çıkartıp, küçülme kararı almıştı.

ŞAHİN HASTANELER LEHİNE KARAR VERDİ

OSM'nin durumu böyleyken Hilvan Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi Yalçın Şahin, SGK'nın anlaşmalarını feshettiği cemaate yakın olan 50 hastanesinin yeniden sisteme dahil edilmesi kararını verdi. Star'da yer alan habere göre hakim Şahin bununla da yetinmedi. Görev alanı dışındaki başvuruları da kabul ederek, SGK'nın cemaate yakın olan hastanelerine 100 milyon TL ekstra ödeme yapmasına hükmetti. SGK ile ilişikleri kesilen hastanelerin imdadına yetişen Şahin görev alanı dışındaki başvuruları da kabul ederek, hastanelerin lehine kararlar verdi. Hakim Şahin, sadece Hilvan ile sınırlı da kalmadı. Görev alanı dışında olmasına rağmen Diyarbakır, Kilis, Siirt gibi illerden yapılan başvurularda da cemaat lehine kararlar verdi.

HAKİM ŞİKAYET EDİLDİ

SGK, hakim hakkında HSYK'ya şikayette bulundu. SGK, hakimin yetkisi olmadığı halde karar verdiğini, SGK'yı davanın tarafı olarak dinlemediği ve kamu kurumunu milyonlarca TL zarara uğrattığı şikayetinde bulundu. SGK şikayet dilekçesinde paralel hakimin verdiği özel hastanelere 100 milyon TL'lik ödeme miktarının kurum için risk oluşturduğunu belirtti. Öte yandan benzer kararın Danıştay 15. Dairesi tarafından alındığı öğrenildi. Fatih Üniversitesi'nin başvurusu üzerine Danıştay da "sağlık protokolü" imzalanması yönünde karar aldı. Karar oy çokluğuyla alındı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Eğitim Yerel Yaşam Güncel Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

500

Yorumlar (1)

Adınızı Yazın:

Artık devletin zararını hakime rücu ettirirler her halde. . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title