Haberler

Çekya'da "Ukrayna'yı Kurtar" konserine büyük ilgi

Güncelleme:

- Çekya'da "Ukrayna'yı Kurtar" konserine büyük ilgi Ukrayna'yı Kurtar-Savaşı Durdur (Save Ukraine-#StopWar) adı altında küresel boyutta düzenlenen ve 20 ülkede yayınlanan konserin, Çekya'nın başkenti Prag'taki ayağına halk büyük ilgi gösterdi.

- Çekya'da "Ukrayna'yı Kurtar" konserine büyük ilgi

PRAG - Ukrayna'yı Kurtar-Savaşı Durdur (Save Ukraine-#StopWar) adı altında küresel boyutta düzenlenen ve 20 ülkede yayınlanan konserin, Çekya'nın başkenti Prag'taki ayağına halk büyük ilgi gösterdi.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları 32'nci gününde devam ederken, Polonya'nın başkenti Varşovav merkezli "Save Ukraine - #StopWar" (Ukrayna'yı Kurtar - Savaşı Durdur) adı altında uluslararası yardım konseri düzenlendi. Küresel boyutta düzenlenen konser aralarında Prag, Berlin, Madrid, Tel Aviv, Vilnius, Tiran, Londra, Riga, Stockholm, Ankara ve Budapeşte'nin aralarında bulunduğu 20 dünya başkentinde meydanlara kurulan dev ekranlardan yayınlandı.

Ukrayna'ya yardım için düzenlenen konser Çekya'daki ayağı ise başkenti Prag'ın Staromestske Namesti Meydanı'nda düzenlendi. Binlerce kişinin katıldığı etkinlikte, katılımcılar ellerinde Ukrayna bayrağı ve savaş karşıtı pankartlar taşıdı. Çoğunlukla kadın ve çocuklardan oluşan kalabalık, yayınlanan görüntüler sırasında zaman zaman gözyaşlarını tutamadı.

İki saat süren konsere, Imagine Dragons, Nothing But Thieves, Fatboy Slim, Craig David ve Eurovision birincileri Salvador Sobral ve Netta gibi dünyaca ünlü sanatçılar ve gruplar sahne alırken, Dakha Brakh, Ruslan, THE HARDKISS, Jamala, Go_A, MONATIK, Alyon Alyon gibi Ukraynalı sanatçılar da yer aldı.

Emine Erdoğan'ın mesajı da yayınlandı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ve eşi Olena Zelenskiy'nin de canlı bağlantı ile katıldığı etkinlikte bazı devlet adamlarının eşlerinin gönderdikleri destek mesajlarının kısa görüntüleri de yayınlandı. Görüntülerde ilk sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın gönderdiği mesajın kısa görüntüsü verildi.

"Erdoğan'a teşekkür ediyorum"

Meydanda konseri takip edenlerden Ukraynalı bir kadın, "Türkiye devletinin Başkanı Erdoğan'a teşekkür ediyorum. Bizi yalnız bırakmadı. Putin'den korkmuyor. Bizim liderimiz Zelenskiy de Putin'den korkmuyor ve ülkeyi terk etmiyor. Teşekkür ediyorum" dedi.

"Bugüne kadar gelmiş en iyi lider Zelenskiy'dir"

Etkinliğe katılan 9 yaşındaki Ukraynalı Olga ise, "Bugüne kadar gelmiş en iyi lider Zelenskiy'dir. Ukrayna kazanacak, Rusya kaybedecek. Ukrayna çok güzel bir ülke ve çok iyi insanları var. Kiev'deydim ve Putin'in yaptıkları çok kötüydü. Kiev'i bombaladı, insanları öldürdü. Yaşasın Ukrayna, yaşasın kahramanlar" ifadelerini kullandı.

"Lütfen Putin'i durdurun"

Anastasia Boyko isimli bir Ukraynalı ise yaptığı açıklamada, "Ukrayna'nın doğusundanım. Rusça konuşuyorum. Yapılanlar inanılmaz. Çocuklar, kadınlar, yaşlılar ölüyor. Lütfen bu savaşı durdurun, lütfen Putin'i durdurun" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yerel Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title