Haberler

Çekya'da Kavgaya Karıştığı İddia Edilen Ünsal'a Mahkemesiz Hapis

Güncelleme:

Çekya'da 30 yıl önce kavgaya karıştığı iddiasıyla kırmızı bültenle aranan ve İsveç'in başkenti Stockholm'de yakalanan Türk TIR şoförü Ahmet Ünsal, mahkemeye çıkarılmadan 8,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Çekya'da 30 yıl önce kavgaya karıştığı iddiasıyla kırmızı bültenle aranan ve İsveç'in başkenti Stockholm'de yakalanmasının ardından Çekya'ya iade edilen Türk tır şoförü Ahmet Ünsal, mahkemeye çıkarılmadan 8,5 yıl hapse mahkum edildi.

Karara tepki gösteren Ahmet Ünsal'ın (66) oğlu Tuna Ünsal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Terör örgütü PYD/PKK'nın eski eş başkanı Salih Müslüm Çekya'da gözaltına alındıktan iki gün sonra sonra serbest bırakılıyor. Babam ise hakim karşısına çıkmadan 8,5 yıl hapse mahkum ediliyor. Böyle adalet mi olur? Babam bir aydır sorgusuz sualsiz hapis yatıyor." diye konuştu.

İSVEÇ'TE İKİ AY ÖNCE YAKALANDI

Ünsal, babasının kendisini ziyaret etmek için iki ay önce Türkiye'den geldiği Stockholm'deki Arlanda Havalimanı'nda pasaport kontrolü sırasında gözaltına alındığını belirtti.

Babasının 1988'de Çekya'da tır şoförleri arasında çıkan bir olayda yaralanan bir kişiyi hastaneye götürdüğünü anlatan Ünsal, şunları söyledi:

"Olayın sonunda ölen kimse olmamış. O zamanki Çekya kanunlarına göre, babam cinayete teşebbüsten 20 ay hapis yatmış. 1990 yılının temmuz ayında yeni çıkan bir yasayla serbest bırakılmış. Ancak 2014'te babam hakkında sadece AB ülkelerinde yakalanması için kırmızı bültenle arama emri çıkarılmış. Buna neden olarak da 1990'da serbest bırakıldığında Türk mahkemelerinin babam hakkında işlem yapmaması gösterilmiş."

ÇEKYA'DA MAHKEMEYE ÇIKMADAN 8,5 YIL HAPİS

Babasının bir ay önce İsveç'ten Çekya'ya iade edildiğini anımsatan Ünsal, "Babam Çekya'da mahkemeye çıkarılmadan 'Kalan 8,5 yılı yatacaksın' denilerek doğrudan hapse atıldı. Çekya ile Türkiye arasındaki yazışmalardaki yanlış anlamadan dolayı 66 yaşındaki babam perişan oldu." ifadelerini kullandı.

"TÜRK YETKİLİLERDEN YARDIM BEKLİYORUZ"

Ünsal, ne yapacaklarını bilmediklerini ve çaresiz olduklarını dile getirerek, "Terör örgütü PYD'nin eski lideri Salih Müslüm, hakkında onca ciddi iddialar varken Çekya yargısı alelacele serbest bıraktı. Çünkü arkasında güçlü bir lobi var. Babam suçsuz olmasına ve 20 ay hapis yatmasına rağmen, 8,5 yıl daha hapis yatacak. Türk yetkililerden yardım bekliyoruz." sözlerine yer verdi.

SALİH MÜSLİM'İ SERBEST BIRAKMIŞLARDI

Çekya'nın başkenti Prag'da hafta sonu gözaltına alınan terör örgütü PYD/PKK'nın eski eş bakanı Salih Müslim çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı.

Türkiye, Müslim'ün geçici olarak tutuklanmasını ve Türkiye'ye iade edilmesini istiyordu.

PYD/PKK'nın eski eş başkanı Salih Müslim'ün ismi, İçişleri Bakanlığının "Terörden Arananlar Listesi"nde 4 milyon liralık ödülle kırmızı kategoride yer alıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Ünsal Stockholm Türkiye İsveç 3. Sayfa Güncel Haberler

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

İran'da Reisi'nin ölümü sonrası kutlama yapanlarla ilgili harekete geçildi

İran'da Reisi'nin ölümü sonrası kutlama yapanlarla ilgili harekete geçildi

Bordroda yazanla hesaba yatan birbirini tutmuyor! Ortaokulda milyonluk ek ders vurgunu

Bordroda yazanla hesaba yatan birbirini tutmuyor! Ortaokulda milyonluk ek ders vurgunu

500

Yorumlar (9)

tu6tuy:

kim bilir hangi adi suçu işlemiştir topi toş olarak çıkacak ceza evinden :)))))

2
8
yanıtYanıtla
defolaskım:

bakıyorumda tecrüben var bu konularda ;)

yanıt7
yanıt0
ali veli 49-50:

malesef her zaman diyorum türkün türküden başka dostu yoktur.avrupa bizi niye sevsin sevmiyor işte.binlerce yıldır. haçlı seferlerinden beri türkler onların can düşmanı.onlat öyle görüyor.yeni gençliğine bile bizi düşman olarak gösterip yetiştiriyor. niye türk düşmanı varsa sahip çıkıyorlar artık annayalım.avrupa bizim düşmanımızdır.50 yıllık olayda olsa eğer türkse ceza verirler.artık uyanalım avrupalıdan dost domuzdan post olmaz.......

6
2
yanıtYanıtla
Çuvaldızı olan Türk:

Egoya gel. Herkes bize düşman ne mutlu türküm diyene. . . Hiç bizim kabahatimiz yokmuş gibi. Kimse kimsenin dostu olmak zorunda değil. Devletler çıkar ilişkisi üzerine göre hareket eder. Elçilik diye bir şey var. Orada ki türk vatandaşı ise diplomatik olarak. hemen olaya dahil olmak zorunda. Ayrıca kimse kimseyi sevmek zorunda değil. Amerika da her alanda boy gösteren yahudiler kadar her alanda boy göstersek, keza avrupa içinde öyle o zaman sevilirsin.

yanıt0
yanıt2
Konda rte:

Tipinden dulayi o cezayi vemişler..

2
1
yanıtYanıtla
Mstf:

Oglu benim sinif arkadasim. Ayrica bundan 20 sene önce cekyada simdi adi suc dediginiz seyler serbestti. Herhangi bir propaganda oldugunu sanmam.

1
2
yanıtYanıtla
orhan:

sucu bi yaraliyi hastaneye götürmekmi yani

1
1
yanıtYanıtla
osmanli:

NE MUTLU MUSLUMANIM DIYENE. . . ONLAR SADECE SIZIN DININIZ ISLAM DIYE BIZLERI YOK ETMEK ISTIYOR. . LAKIN SEN BATILILARIN DININE UYARSAN O ZAMAN SENI SEVERLER. . . BUNLAR ICKI IC UYUSTURUCU KULAN FUGUS YAP GECE EGLENCELERINE KATIL VE ISALAMA KARSI SAVASMAKTIR. O ZAMAN AVRUPALI OLURSUNUZ. .

1
0
yanıtYanıtla
TARAFTAR:

Yazık adama Allah yar ve yardımcısı olsun.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title