Haberler

Çayırovalılardan Kentsel Dönüşüm Protestosu

Kocaeli'nin Çayırova İlçesi'nde 'Kentsel Dönüşüm Projesi' kapsamına alınan evleri yıkılıp yerine TOKİ tarafından konut yapılacağını öğrenenler, Çayırova Belediyesi'nden yeterli cevap alamayınca Kocaeli Büyükşehir Belediye binası önüne gelerek...

Kocaeli'nin Çayırova İlçesi'nde 'Kentsel Dönüşüm Projesi' kapsamına alınan evleri yıkılıp yerine TOKİ tarafından konut yapılacağını öğrenenler, Çayırova Belediyesi'nden yeterli cevap alamayınca Kocaeli Büyükşehir Belediye binası önüne gelerek tencereli protesto gösterisi yaptı. Evlerine 50 bin TL değer biçildiğini belirten Çayırovalılar bu kararın yeniden gözden geçirilmesini istedi.

Çayırova İlçesi'nde İnönü ile Emek Mahallesi'nde oturanlar, fikir ve rızaları alınmadan evlerinin yıkılıp yerine TOKİ tarafından konut yapılacağını öğrendiklerini, İnönü ve Emek Mahalleleri Güzelleştirme Yaşatma Derneği aracılığıyla 660 imzalı itiraz dilekçesiyle Çayırova Belediyesi'ne başvurmalarına rağmen cevap alamadıklarını söyledi. Bu gelişmeler üzerine bugün otobüslere binen Çayırovalılar, yaklaşık 150 kişilik grupla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önüne geldi.

Protesto gösterisinde kadınların tencere ve tava çaldı, ayrıca 'Seçtik hizmet için, gaspediyor rant için', 'Bizi yok sayanı biz de yok sayacağız', 'Mahallemizi, hayatımızı ranta teslim etmeyeceğiz' yazılı pankartlar taşıdı. Mahalle sakinlerinden Perihan Kavrazlı şöyle dedi:

"Belediye Başkanına özellikle soruyorum; Bize ne yapmışlar? Daha düne kadar çamurlu yollardan geziyorduk. Neden alıyorlar şimdi elimizden. Biz 700 liraya çalışıp ev yapıyoruz. Bizim yuvamızı yıkanların yuvası olmaz. Onlar şu an bizim yuvamızı yıkıyorlar. Rant için yapıyorlar."

Çayırova İnönü ve Emek Mahalleleri Güzelleştirme Yaşatma Derneği Başkanı Murat Koca da kendilerine yeterli açıklama yapılmadığını söyledi. Koca, şöyle konuştu:

"Doğrudan hayatı etkilenecek olan bizlerken, 2 yılı aşkın bir zamandır hakkımızda çeşit çeşit projeler geliştirilirken bizlerin ne düşündüğünün hiç mi önemi yok? Bizlere sorulmadan ve rızamız olmadan, gıyabımızda konuşulanları ve yapılan projeleri kabul etmeyeceğiz."

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclisi Grup Başkan Vekili CHP'li Fahri Örengül, CHP Büyükşehir ve Derince Belediye Meclis üyesi Ali Haymanalı da belediye önüne gelerek Çayırovalılara destek verdi. Protesto gösterisi sona erdi.

EY,AB(MB/İD) - Kocaeli / İzmit

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Murat Koca Çayırova Politika Güncel Haberler

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title