Haberler

Çaydaki Toplu Balık Ölümleri Korkuttu

Aydın'ın Karacasu İlçesi'ne bağlı Yenice Mahallesi'nden geçen Dandalaz Çayı'ndaki toplu balık ve yengeç ölümleri, bölge halkını tedirgin etti.

Aydın'ın Karacasu İlçesi'ne bağlı Yenice Mahallesi'nden geçen Dandalaz Çayı'ndaki toplu balık ve yengeç ölümleri, bölge halkını tedirgin etti.

Yenice Mahallesi'nden geçen Dandalaz Çayı'nda yaşanan balık ve yengeç ölümleri, bölge halkını korkuttu. Herhangi bir fabrikanın da bulunmadığı çay çevresinde ölümlerin nedeni merak uyandırdı. Ayrıca sudaki bitkilerin de kuruduğu gözlendi.

Balık ölümlerini ilk fark edenlerden doğasever 70 yaşındaki Halil Gözaltın, "Sayın kaymakamımız bana şikayet dilekçesi yazmam halinde konuyu ilgili kurumlara resmi yazıyla ileteceğini açıkladı. Ancak, hafta sonuna geldiğimiz için resmi prosedür gereği işlemlerin başlatılması bir haftayı bulur. Kaymakamlığın bu tür durumlarda acilen önlem alması gerekirken dilekçeyle müracaat etmemi istemesi beni şaşırttı" dedi. Zirai ilaçlama yapan bazı çiftçilerin traktörün arkasına taktıkları 80 litrelik ilaçlama depolarının içinde kalan atıkları, yıkama sırasında suya dökmüş olabileceklerini söyleyen Gözaltın, "Bu zehirli ilaçlar suyu kirletmiş olabilir. Başka bir etken de zeytin bölgesi olan yörede, hasat dönemi olduğu için ilaçlı bidonlar derede yıkanıyor. Bu da etki yapmış olabilir" dedi.

ÖLÜ BALIK VE YENGEÇLER DURUYOR

Ölü balıkların öylece kıyıda durduğunu, toplanarak satılması ve yenilmesi halinde kötü sonuçlar doğurabileceğini söyleyen Gözaltın, "Böyle bir olayı düşünmek bile istemiyorum. Ama ya olursa; bunun sorumlusu kim olacak. İnsan hayatı söz konusu. Bu ciddi bir konu. 'Dilekçe verin biz gereğini yapacağız' deniliyor. Halbuki anında müdahale edilmesi gerekir. Sudan numune alınıp incelense içindeki maddenin ne olduğu tespit edilir. Araştırma sonucunda sorumlular bulunabilir" dedi.

Çiftçi Mallarını Koruma Bekçisi Yılmaz Gök de suya zehirli atık dökülmüş olabileceğini söyledi.

KAYMAKAM NUMUNE ALINACAĞINI SÖYLEDİ

Konuyuyla ilgili açıklama yapan Kaymakam Yavuz Gül, "Vatandaşımız bize konuyu ilettiğinde resen hareket edemeyeceğimizi söyledim. Bizim ölçüm yapacak personelimiz yok. İl'den gelecek. Bunun için de resmi yazıyla talepte bulunduk. İlçe Tarım Müdürlüğümüze talimat verdim. Aydın'dan görevliler gelip sudan numune alıp laboratuvarda inceleyecek. Balık ölümlerine neden olan neyse, tespit ettikten sonra da sorumlular hakkında yasal işlem başlatacağız" dedi. - Aydın

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karacasu Yenice Sudan Aydın Politika Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

İran Dışişleri Bakanı öldü mü? Hüseyin Emir Abdullahiyan kimdir? İbrahim Reisi kimdir, kaç yaşındaydı? İbrahim Reisi ne zaman Cumhurbaşkanı oldu? İran Cumhurbaşkanı öldü mü? İbrahim Reisi helikopter kazasından öldü mü, yaşıyor mu? Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024)
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title