Haberler

Çavuşoğlu ve Bozkır AB Yetkilileriyle Buluştu

Türkiye ilişkileri yeni bir ivmekazandı.

Türkiye ilişkileri yeni bir ivmekazandı. Yoğun bir süreç yaşıyoruz. Son üç ayda üç zirve gerçekleştirdik. Siyasi diyalog toplantıları, müzakerelerin tekrar başlaması, fasılların açılacak olması, diğer taraftan vize serbestisi diyaloğunun uygulamaya geçilmesi, geri kabul anlaşmasıyla birlikte ilişkilerimizde yeni bir yoğunluk yaşamamıza sebep oldu" dedi. Ekonomi ve enerji iş birliğiyle Gümrük Birliği Anlaşması'nın güncellenmesi ve iyileştirmesi gibi çok önemli konuları ele alacaklarını kaydeden Bakan Çavuşoğlu, "Tabii ki düzensiz göçü engelleme düzenli ve kontrollü göçü teşvik etme AB-Türkiye arasında önemli bir konu. Bununla ilgili olarak da bir yol haritamız var. 4 Nisan'dan bu tarafa bu uygulanmaya başlandı. Bu uygulamanın nasıl gittiği ve nasıl gideceğine de değerlendireceğiz" şeklinde konuştu.

"TÜRK HALKININ KONUKSEVERLİĞİ 2 MİLYONU AŞKIN MÜLTECİYİ TÜRKİYE'DE BARINDIRMAKLA ZATEN ÖN PLANA ÇIKMIŞTIR"

Konuk Bakan Bert Koenders ise Türkiye ile AB arasındaki ilişkilerin bir dönüm noktası yaşadığını belirterek aylardır çok önemli konularda görüşmeler yapıldığını ifade etti. Koenders, şöyle konuştu: "Ekonomi, dış politika, hukuk gibi konularda ilişkilerimizi derinleştirecek çalışmalarda bulunuyoruz. Şu anda Yunanistan'dan geliyoruz. AB-Türkiye arasındaki ilişkilerin bir kısmı aynı zamanda göç konusuyla da ilgilidir. Öncelikle şunu vurgulamak isterim. Türkiye Cumhuriyeti ve Türk halkının konukseverliği 2 milyonu aşkın mülteciyi Türkiye'de barındırmakla zaten ön plana çıkmıştır. Artık anlaştığımız gibi kaçakçı ekonomisine bir son vermek ve mülteci can kayıplarını önlemek istiyoruz. AB, Türkiye'ye bir anlaşma sunmuş bulunuyor"

AB ile Türkiye arasında imzalanan anlaşmanın çok olumlu algılandığını kaydeden AB Dönem Bakanı Koenders,"Takvimdeki duruma baktık. İlerleme var. Bu anlaşma iyi bir ivme ile başladı. Türkiye'de bulunmamızın bir sebebi de aynı zamanda yeniden yerleştirmeyi görüşmek ve daha kanuni bir şekilde Suriye'den Türkiye'ye ve daha sonra Avrupa Birliği'ne Suriyelilerin gidişini sağlamaktır. Burada ayrıca bizleri ilgilendiren uluslararası konuları da görüşeceğiz" Açıklamaların ardından toplantı basına kapalı gerçekleştirildi.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Avrupa Birliği Gümrük Birliği Bert Koenders Politika Güncel Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title