Haberler

Çankırılıların Yardımları Bayır Bucak Türkmenlerine Ulaştırıldı

Çankırı Belediyesi tarafından zulüm altındaki Bayır Bucak Türkmenleri için düzenlenen kampanya kapsamında toplanan yardımlar, belediye yetkililerince Hatay’ın Yayladağı ilçesindeki Kızılay yetkililerine teslim edildi.

Çankırı Belediyesi tarafından zulüm altındaki Bayır Bucak Türkmenleri için düzenlenen kampanya kapsamında toplanan yardımlar, belediye yetkililerince Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki Kızılay yetkililerine teslim edildi.

Suriye'nin kuzeyinde sınıra sıfır noktasında yerleşik olan Bayır Bucak Türkmenleri kaos ortamının yaşandığı 2012 yılından bu yana Suriye rejimi askerlerince havadan ve karadan, son zamanlarda da Rusya uçakları tarafından havadan bombalanmak suretiyle soykırımla karşı karşıya bulunuyor. Yaşanan drama dünya sessiz kalırken insani temel ihtiyaç malzemelerini karşılamak üzere Türkiye'nin her yerinden Bayır Bucak Türkmenlerine yardım yağıyor. Çankırı Belediyesi'nin düzenlediği 10 günlük yardım kampanyasına Çankırılılar duyarsız kalmadı ve Bayır Bucak Türkmenleri için 1 TIR ve 1 kamyon dolusu malzeme topladı. Yardımların yüklendiği araçlar, Belediye Başkanı İrfan Dinç ve meclis üyelerinin de katıldığı törenle Hatay'ın Yayladağı ilçesine uğurlandı.

Yardım konvoyu, Belediye Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ethem Yenigürbüz ve Mezarlık İşleri Birim Sorumlusu Hilmi Mutlu tarafından Kızılay yetkilileri ile birlikte Türkiye sınırında oluşturulan güvenli bölgedeki Bayır Bucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere sınıra ulaştı. Ancak Rusların yoğun bombardımanı nedeniyle güvenlik gerekçesiyle araçlar sınırdan geri çevrilerek Yayladağı ilçe merkezindeki Kızılay Kampına yöneldi. Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen yardım malzemeleri ile birlikte Çankırılıların bağışlarından oluşan yardımlar, Kızılay depolarına indirilerek Kızılay yetkililerine düzenlenen belge karşılığında teslim edildi. Yayladağı Kızılay Yardım Sorumlusu Murat Karakaya ile Kızılay Sınır Sorumlusu Kamil Ballı ve Ufuk Şahin yardımları teslim eden Çankırı heyetine yakın ilgi gösterdi.

BAŞKAN DİNÇ'İN MEKTUBU TÜRKMEN MÜCAHİDE EMANET

Belediye Başkanı İrfan Dinç tarafından yazılan ve Çankırı halkının her zaman Türkmen kardeşlerinin yanında olduğu ifadelerinin yer aldığı mektup Türkmen komutanlara ulaştırılmak üzere cephede yıllardır savaşan Bayır Bucak Türkmeni Mazen Karabacak'a Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ethem Yenigürbüz tarafından teslim edildi. Mazen Karabacak, Başkan Dinç'in yazdığı 3 mektubu cephedeki Türkmen Ordu Komutanları'ndan 2. Sahil Tümen Komutanı Başer Molla, Omar Abdullah ve Abu Mahir'e teslim edecek.

ZARİFE ANNE DUYGULANDIRDI

Bayır Bucak Türkmenlerinden 63 yaşındaki 5 erkek çocuk annesi Zarife Karaali'nin dramı ise duygulandırdı. Doktor olan oğlu Nebil'i 22 Temmuz 2012'de şehit veren, 3 oğlu halen cephede savaşan, savaş sırasında psikolojik travma yaşayan 4 yaşındaki torununu tedavi ettirmek üzere Türk tarafına geçen Zarife anne "Bu savaş sırasında ailenizden zarar gören oldu mu?" sorusuna "Elhamdülillah, çok şükür oldu. 2012 yılında doktor olan oğlum Nebil'i şehit verdim. Şu an 3 oğlum Bayır Bucak'ta cephede savaşıyor. Torunum aklını yitirmiş durumda, tedavi görüyor. Derdimiz çok elhamdülillah, buna da şükür" cevabı yürekleri dağladı.

Zarife anne, Belediye Başkanı İrfan Dinç'e ve Çankırılıların selamlarını ileten Çankırı heyetine de yardımlar için şükranlarını sundu. - ÇANKIRI

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yayladağı Çankırı Kızılay Bucak Politika Güncel Haberler

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İran'ın yeni liderini tanıyalım! İşte para musluğunun başından zirveye uzanan yol

İran'ın yeni liderini tanıyalım! İşte para musluğunun başından zirveye uzanan yol

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

title