Haberler

Canan Karatay: En Sağlıklı Meyve Zeytin

Güncelleme:

Karatay, "En sağlıklı meyve zeytindir. En sağlıklı meyve suyu zeytin suyudur. Zeytin yağı, ana sütünün aynısıdır." dedi.

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Karatay, "Şeker tüketimi çok artmıştır ve azaltılmalıdır. Mantar gibi obezite arttı. Buna bağlı kalp, şeker, felç, kanser ve alzaymır gibi hastalıklar da arttı" dedi.

"ŞEKER EN TATLI ZEHİR"

Karabük Üniversitesinde (KBÜ) düzenlenen "6. Uluslararası Bilim Günleri" başladı. İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, Hamit Çepni Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, şekerin, kendisine ve bilimsel araştırmalara göre en tatlı "zehir" olduğunu söyledi.

"ŞEKER ÇOK ZARARLI"

Bazı bilim adamlarının şekerin zararlı olduğuna dair çeşitli araştırmalar yaptığına değinen Karatay, "Yediğimiz her türlü şeker ve karbonhidratlar vücuda direkt girdiği zaman vücudumuz onu şeker olarak görüyor. Yediğimiz şeylerin vücudumuz tarafından nasıl görüldüğü önemli. Ağzımıza aldığımız anda vücudumuz onu şeker olarak görüyor ve algılıyor. Şeker, her dokuyu harap ediyor. Bedenimizin en sağlam yeri olan dişi çürüten bir maddedir şeker" dedi.

"ŞEKER ÜRETİMİ ÇOK ARTTI"

Kanser dahil bu tür hastalıkların mantar gibi arttığını belirten Karatay, "Bu hastalıklar genetik değildir. Şeker tüketimi çok artmıştır ve azaltılmalıdır. Mantar gibi obezite arttı. Buna bağlı kalp, şeker, felç, kanser ve alzaymır gibi hastalıklar arttı" ifadesini kullandı.

Hayvanların otlardan dolayı yağlandığını da ifade eden Karatay, şöyle konuştu:

EN SAĞLIKLI MEYVE: ZEYTİN

"Her türlü tahıl ve ot şekerdir. Bedenimiz onu şeker olarak algılıyor. Şekere dönüşen şeyler tüketilmediği sürece yağlanma, obezite ve diyabet olmaz. İnsan vücudu yürümek için yapılmıştır. Doğal tereyağı ve zeytinyağının cenneti bizim ülkemiz. Bunları tüketmeliyiz. Doğal balık yağı tüketmeliyiz. Protein olarak yağlı kuzu eti, balık, köy yumurtası, tavuğu, peynir ve yoğurt tüketmeliyiz. Bol su içmeliyiz. Günlük şeker ihtiyacımız bir çay kaşığı kadardır. Her türlü baklagil en sağlıklıdır. Kuru baklagiller tahıl grubunda değildir. Buğday, kan şekerini aniden yükseltir. Beyaz şekerden daha etkilidir. En sağlıklı meyve zeytindir. En sağlıklı meyve suyu zeytin suyudur. Zeytin yağı, ana sütünün aynısıdır."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Hamit Çepni Karabük Karatay Sağlık Yaşam Güncel Haberler

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

DEM Partili Saliha Aydeniz'den Meclis'te skandal sözler: Kürdistan'da işgalcisiniz

DEM Partili Saliha Aydeniz'den Meclis'te skandal sözler: Kürdistan'da işgalcisiniz

'AK Parti'ye oy vermem' diyen taksici, araçtaki kişinin kim olduğunu öğrenince donup kaldı

"AK Parti'ye oy vermem" diyen taksici, araçtaki kişinin kim olduğunu öğrenince donup kaldı

Bakmadan Geçme

Morbius filmi oyuncuları kim, konusu ne? Morbius filmi ne zaman, nerede çekildi? Survivor CANLI izle! 7 Haziran Cuma TV8 Survivor HD izleme linki var mı? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 7 Haziran Cuma İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Salah Galatasaray'a mı gelecek? Muhammed Salah kaç yaşında, bonservisi ne kadar? Çekya Malta maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Çekya Malta maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gaddar final mi yapıyor? Gaddar sezon finali bugün mü? Kızılcık Şerbeti final mi yapıyor? Kızılcık Şerbeti sezon finali bugün mü? S Sport CANLI izle! 7 Haziran S Sport HD kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! S Sport 4K canlı maç izle Yalı Çapkını final mi yapıyor? Yalı Çapkını sezon finali bugün mü? Gaddar 21. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 7 Haziran Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Çekya Malta maçı CANLI izle! (HD) 7 Haziran Çekya Malta maçını hangi kanal veriyor, nereden izlenir? Kızılcık Şerbeti 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 7 Haziran Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 73. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 7 Haziran Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 Ersun Yanal Amedspor teknik direktörü mü oldu? Fenerbahçe'yi şampiyon yapmıştı Arka Sokaklar 679. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 7 Haziran Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

500

Yorumlar (135)

eğriye eğri,doğruya doğru:

Ortalık uzmandan geçilmiyor ve birinin dediği diğerinin dediğini tutmuyor, her kafadan ayrı bir ses çıkıyor. Bu durumda, bunların dediklerini yapıp açlıktan ölmektense;canımın çektiğini yer, hiç olmazsa tok ve mutlu ölürüm.

41
1
yanıtYanıtla
mustafaMobil-ANDROID:

Kadın sana uyuz oluyoruz seni gördükçe midem Bulanıyo

1
41
yanıtYanıtla
bence:

tüm bunlar, 70 yaşından sonra meşhur olmanın sonucudur.

6
34
yanıtYanıtla
ALP:

et yiyin, badem, ceviz, fındık yiyin diyor. . . bi gün bunları yiyecem 300 liralık faturayı da kendisine gönderecem

38
2
yanıtYanıtla
YK:

TEYZE SEN EMEKLİ OL BİDAHA DA KONUŞMA BAHÇEDE SEBZE YETİŞTİR.

11
19
yanıtYanıtla
insanmobilWeb@haberler.com:

kadin daha ne yapsin gözünü para hırsı bürümüş insan sagligini dusunmeyenlere karşı tek başına savaş veriyor Allah bu gibi insanları basimizdan eksik etmesin

28
0
yanıtYanıtla
bence:

tv ler uzmandan geçilmiyor, birinin ak dediğine diğeri kara diyor. bu gidişle bunlar vatandaşa saman da yedirirler. devlet bu duruma acilen el koymalı.

27
0
yanıtYanıtla
Kutadgu BilikMobil-IOS:

Hanımefendinin profesör oldugunu unutan sığırlar var. Ha sen profesöre de küfür edersin zaten o ayrı. Kereste senden daha kıymetli bu Dünya'da bilmiş ol.

22
2
yanıtYanıtla
DadaşMobil-IOS:

Tiksinç karı

0
23
yanıtYanıtla
nuri:

akp zeytin ağacı bırakmadı ülkede, şekerden bin kat daha tehlikeli

14
7
yanıtYanıtla
Tüm 135 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title