Haberler

Çanakkale Zaferi Almanya'da Coşkuyla Kutlandı

Çanakkale Zaferi Almanya'da coşkuyla kutlandı Çanakkele Zaferi'nin 100. yılı Almanya'nın Oldenburg kentinde düzenlenen bir programla kutlandı.

Çanakkale Zaferi Almanya'da coşkuyla kutlandı

Çanakkele Zaferi'nin 100. yılı Almanya'nın Oldenburg kentinde düzenlenen bir programla kutlandı. Çanakkale savaşında şehit düşen askerlerimizi anmak ve yeni nesle anakkale savaşını unutturmamak amacıyla gerçekleştirilen programa ilgi de büyük oldu.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı 10 cami derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen Çanakkale Şahitlerini Anma Programı Oldenburg Neues Lisesi salonunda gerçekleştirildi. Oldenburg'da yaşayan Türkler programın düzenlendiği salonu tamamen doldurdu. Programda Çanakkale Zaferi anlatılıp şehitler için saygı duruşu yapıldı Kuran-ı Kerim okundu. Cami gençlik kolları ve görevlileri tarafından oluşturulan ekipler marşlar söyledi, Çanakkale savaşını anlatan piyesler oyladı. Anma programında zaman zaman duygusal anlar da yaşandı. Anlatılan hikayeler göz yaşlarına neden oldu.

ATAŞE GÖZYAŞLARI DÖKTÜ

Çanakkale Zaferi'nin anlatıldığı programa konuşmacı olarak Hannover Din Hizmetleri Ataşesi Yusuf Ay ile DİTİB Aşağı Saksonya ve Bremen Eyaletler Birliği 2. Başkanı Mehmet Karabacak katıldı. İlk konuşmayı Karabacak yaptı. Karabacak, konuşmasında yeni neslin Çanakkale savaşını çok iyi anlaması gerektiğini anlatıp şiir okudu. Din Hizmetleri Ataşesi Yusuf Ay ise Çanakkale Savaşı hakkında bilgi verdi. Savaşta yaşanan hikayeler de anlatan Ay zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadı. Çanakkale programı söylenen marslar ve oynanan piyeslerle son buldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Zaferi Oldenburg Yusuf Ay Almanya Politika Güncel Haberler

title