Haberler

"Çanakkale'yi Görmeyen Gencimiz Kalmasın"

Güncelleme:

Seydişehir Belediyesi "Çanakkale'yi Görmeyen Gencimiz Kalmasın" gezi projesiyle üç yılda binlerce öğrenciyi çanakkale'ye gönderdi.

Seydişehir Belediyesinin 2010 yılında başlattığı ve üniversite sınavına girecek gençlerin motivasyonuna katkıda bulunmak ve tarih bilinci oluşturulmasının amaçlandığı Çanakkale'yi Görmeyen Kalmasın Gezi Projesi'nden binlerce genç faydalandı.

Belediye Üniversite sınavına girecek gençleri Çanakkale'ye göndererek Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Bağımsızlık ve Kuruluş Felsefesinin temelini teşkil eden Çanakkale Destanının yazıldığı yerlere tarih yolculuğu yapmaları sağladı.

Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinden oluşan son kafileyi uğurlarken bunun sıradan bir gezi olarak düşünmemelerini istedi. Başkan Çat; Ülkemizin ve Milletimizin bağımsızlığı uğruna binlerce şehidin verildiği, metrekareye 11 bin merminin düştüğü, Çanakkale Zaferinin kazanıldığı,Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurulduğu topraklara gidiyorsunuz. Emekli tarih öğretmeninin rehberliğinde kitaplardan Çanakkale Savaşları ile ilgili okuduğunuz bilgileri, hangi tabyada, hangi bataryada nasıl bir mücadele verildiğini bu ziyaretlerinizde idrak etme ve öğrenme şansı bulacaksınız. Bunun turistik bir gezi olarak düşünmemenizi sizden hasetlen rica ediyorum" dedi.

Başkan Çat konuşmasını şu şekilde tamamladı:" Bu Projeden her yıl 12. sınıfa geçen tüm gençlerimiz faydalandı.Türkiye'de ilk olan bu proje kapsamında bugüne kadar 3452 öğrencimizi bu ülkenin vatan yapıldığı topraklara göndermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu mukaddes yurt topraklarının korunması ve bayrağımızın dalgalanması için Cumhuriyet'e ve kazanımlarına sahip çıkmalarınız en büyük arzumuzdur. bu duygu ve düşüncelerle sizlere hayırlı yolculuklar diliyor, sınavlarınızda başarılar temenni ediyorum."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Abdulkadir Çat Seydişehir Çanakkale Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title