Haberler

Çanakkale - Tarihçi-Yazar Sinan Meydan: Amaçları, Atatürk'süz Bir Çanakkale Tarihi Yazmak

Tarihçi-Yazar Sinan Meydan: Amaçları, Atatürk'süz bir Çanakkale tarihi yazmakÇANAKKALE Deniz Zaferi'nin 103'üncü yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü kapsamında, tarihçi-yazar Sinan Meydan, Gelibolu Belediyesi'nin davetlisi olarak, 'Çanakkale Zaferi ve Mustafa Kemal' konulu söyleşiye katıldı.

Tarihçi-Yazar Sinan Meydan : Amaçları, Atatürk'süz bir Çanakkale tarihi yazmak

ÇANAKKALE Deniz Zaferi'nin 103'üncü yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü kapsamında, tarihçi-yazar Sinan Meydan, Gelibolu Belediyesi'nin davetlisi olarak, 'Çanakkale Zaferi ve Mustafa Kemal' konulu söyleşiye katıldı. Söyleşide konuşan Meydan, Bunların amaçları, Atatürk'süz bir Çanakkale tarihi yazmaktır dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk üzerine araştırmaları ile tanınan tarihçi-yazar Sinan Meydan, Gelibolu Belediyesi'nin davetlisi olarak geldiği ilçede söyleşiye katıldı. Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103'üncü yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Çanakkale Zaferi ve Mustafa Kemal' konulu söyleşi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Tarihçi-yazar Sinan Meydan, Zafer kutlamasının yapıldığı bir haftada, Gelibolu'da bulunmanın kendisi için ayrı bir heyecan olduğunu belirterek, Hele ömrünü Atatürk'ü anlatmaya adamış bir tarihçi için gerçekten tarif edilemez bir duygu yoğunluğu içindeyim dedi.

AMAÇLARI, ATATÜRK'SÜZ BİR ÇANAKKALE TARİHİ YAZMAK

Mustafa Kemal'siz bir Çanakkale'nin düşünülemeyeceğini, bunu kavrayamayanların bazı konuşmalarında ve anlatımlarında, Atatürk'ten hiç bahsetmediklerini ifade eden Meydan şöyle konuştu

Amaçları şudur, Atatürk'süz bir Çanakkale Savaşları tarihi anlatmak. Yani Atatürk'ün olmadığı bir Çanakkale tarihi yazmaktır bunların amacı. Bakın Atatürk'ü Çanakkale Kara Savaşları'ndan silemezsiniz. Öyle değil mi Anafartalar'dan, Conkbayırı'ndan, Arıburnu'ndan Mustafa Kemal Atatürk'ü silmek mümkün mü. Mümkün değildir. O, sekiz buçuk ayın her anına damga vurmuştur Mustafa Kemal Atatürk. Özellikle Deniz Zaferi'ni anlatıyorlar, hatta sadece Deniz Zaferi'ni anlatıyorlar. Kara Zaferleri söz konusu olduğu zaman, o 8.5 ay söz konusu olduğu zaman ne yapıyorlar, hurafeciliğe başlıyorlar. Beyaz fistanlılar, şeyhler, şıhlarla, o sekiz buçuk ayı açıklamaya çalışıyorlar. Bu, her şeyden önce Mehmetçiğe yapılmış bir saygısızlıktır.

Gelibolu Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Özacar, program sonunda tarihçi-yazar Sinan Meydan'a, 'Kalpaklı Mustafa Kemal Atatürk' plaketi armağan etti. Tarihçi-yazar Sinan Meydan, söyleşinin ardından okurları için kitaplarını imzaladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Çanakkale Zaferi Sinan Meydan Gelibolu Politika Güncel Haberler

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

Bakmadan Geçme

16-17 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Antalyaspor Adana Demirspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs Antalyaspor ADS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Ateş Kuşları yok mu, Ateş Kuşları final mi yaptı? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 18 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! 17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Karaağaç Destanı 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 8 Mayıs Karaağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs İstanbulspor Sivasspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Survivor kaptan kim oldu? Mavi Takım Kırmızı Takım kaptanları kim oldu 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 17 Mayıs Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

title