Haberler

Çanakkale'de Beş İlköğretim Okuluna Deprem Tahliyesi

Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğü, Ege Denizi'nde geçen pazartesi meydana gelen ve kentte de hissedilen Richter ölçeğine göre 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından alarma geçerek, depreme dayanıklı olmadığı belirlenen 5 ilköğretim okulu için acil tahliye kararı aldı.

Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğü, Ege Denizi'nde geçen pazartesi meydana gelen ve kentte de hissedilen Richter ölçeğine göre 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından alarma geçerek, depreme dayanıklı olmadığı belirlenen 5 ilköğretim okulu için acil tahliye kararı aldı. Okullardan ikisinin yıkılarak yeniden yapılacağı, üçünün ise güçlendirileceği öğrenildi.

Ege Denizi'nde 5 Aralık Pazartesi günü meydana gelen ve Çanakkale ile İzmir'de hissedilen 5.1'lik sarsıntı İl Milli Eğitim Müdürlüğünü harekete geçirdi. Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna'nın talimatıyla kentteki kamu binaları ve okullarda yapılan zemin etüdü çalışmaları neticesinde, depreme dayanıklı olmadığı belirlenen 5 ilköğretim okulu için boşaltılması yönünde rapor hazırlandı. Ancak 5.1'lik deprem yöneticilerin gözünü korkutunca okullar için acil tahliye kararı verildi. Bu kapsamda Çanakkale Merkez İlköğretim Okulu, Mustafa Kemal İlköğretim Okulu, Eceabat Türközü İlköğretim Okulu, Biga Tevfik Emin Başarır İlköğretim Okulu ve Bayramiç Vali Ekrem Özsoy İlköğretim Okulu'nun en geç 12 Aralık Pazartesi gününe kadar tahliye edilmesi istendi.

ÖDENEK HAZIR

Valilik onayı alarak bu okulların pazartesi gününe kadar birlikte eğitim yapacakları belirlenen okullara taşınması için süre verdiklerini söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, "Okul binalarımızın birçoğu 2007 yılında çıkan yönetmeliğe uygun hale gelmesi için zamanla güçlendirilmesi gerekiyor. Bu doğrultuda da çalışmalarımız sürüyor. Ancak son olarak Çanakkale'nin de etkilendiği Ege Denizi'nde 5.1 şiddetindeki deprem daha hızlı karar almamıza sebep oldu. Allah korusun, bunun 6 şiddetinde olmayacağı ne malum. Bizim önemli bir sorumluluğumuz var. Her bir öğrencinin can güvenliğini düşünmek zorundayız. Bu nedenle zemin etüdü yapılan okullardan Merkez İlköğretim Okulu ile Eceabat Türközü İlköğretim Okulu yıkılarak yeniden yapılacak. Merkez Mustafa Kemal İlköğretim Okulu, Biga Tevfik Emin Başarır İlköğretim Okulu ve Bayramiç Vali Ekrem Özsoy İlköğretim Okulu güçlendirilecek. Bu işler için 6 milyon lira ödeneğimiz hazır. Hedefimiz, beş okulumuzu 2012-2013 eğitim öğretim yılına hazır hale getirmek" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, yenileme ve güçlendirme sürecinde 938 öğrencisi bulunan Merkez İlköğretim Okulu'nun Cevatpaşa İlköğretim Okulu'nda, 600 öğrencisi bulunan Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'nun Vali Fahrettin İlköğretim Okulu'nda, 250 öğrencisi bulunan Eceabat Türközü İlköğretim Okulu'nun Hamdibey İlköğretim Okulu'nda, 450 öğrencisi bulunan Biga Tevfik Emin Başarır İlköğretim Okulu'nun Biga İlköğretim Okulu'nda ve 350 öğrencisi bulunan Bayramiç Vali Ekrem Özsoy İlköğretim Okulu'nun Gazi İlköğretim Okulu'nda eğitim öğretime devam edeceğini açıkladı.

'İSABETLİ BİR KARAR'

Merkez İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği Başkanı Aylin Özçakır ise 1968 yılında inşa edilen okuldaki tehlikenin farkında olduklarını ve kararı çok isabetli bulduklarını söyledi. Çocukların can güvenliğinin her şeyden önemli olduğunu anlatan Özçakır, "Bu okulun depreme dayanıksız olduğu daha önceden biliniyordu. Ama şuanda daha büyük bir risk olmuş olabilir veya tehlike daha da artmış olabilir. Çok acil bir kakar ile okulun boşaltılması isteniyor. Geçen hafta Ege Denizi'nde meydana gelen 5.1'lik depremin yetkilileri harekete geçirmiş olabileceğini düşünüyorum. Şu anda da söylentilere göre deprem riskinin arttığını, Ege Denizi'nde bir hareketlenme olduğunu duyduk. Aslında ilgililerin duyarlılığı da bizi çok sevindirdi" dedi.

Öte yandan, Esenler Mahallesi'ndeki yeni yapılan Cevat Paşa İlköğretim Okulu'na taşınmak zorunda kalan Merkez İlköğretim Okulu öğrencilerinden bazıları okuldan ayrılacaklarına üzülürken, bazıları ise can güvenliklerinin daha önemli olduğunu belirtti. - Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Türbülans sonrası acil iniş yapan Singapur uçağında can kaybı 2'ye yükseldi

Türbülans sonrası acil iniş yapan Singapur uçağında can kaybı 2'ye yükseldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

Bakmadan Geçme

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title