Haberler

Büyükşehir'den Eğitime Okul Desteği

Güncelleme:

Bursa Büyükşehir Belediyesi´nin Yıldırım´ın Millet Mahallesi´nde yaptıracağı 8 derslikli okulun protokolü törenle imzalandı.

Vali Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ve İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar arasında imzalanan protokole göre Yıldırım Belediyesi'nin temin ettiği arsa üzerine Büyükşehir Belediyesi'nce okul yapılacak.

Millet Mahallesi´nde yaptırılması planlanan ve arsası Yıldırım Belediyesi tarafından bağışlanan 8 derslikli prefabrik okulla ilgili protokol imza törenine Vali Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ve İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar katıldı. Bursa´nın kalite kenti olması, her alanda gelişmesi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, eğitim şartlarının çok daha iyi olması ve gençlerin daha iyi yetişmesi için yoğun çaba gösterdiklerini ifade etti.

Eğitim konusunda her zaman için valiliğin ve il milli eğitim müdürlüğünün yanında olduklarını söyleyen Başkan Altepe, Millet Mahallesi´nde yaptırılacak dersliklerin bölgenin ihtiyacına büyük ölçüde cevap vereceğini anlattı. Yıldırımda eksikliklerin olduğunu bildiklerini, eksikliklerin giderilmesi noktasında Büyükşehir Belediyesi olarak sıkıntıları çözmek için yoğun çaba gösterdiklerini vurgulayan Başkan Altepe, "Onun için eğitim konusunda atılacak her adıma özel bir önem veriyoruz. İnşallah Millet Mahallesi´nin eksiklikleri en kısa zamanda giderilecek. Halkımız ve Bursamız için hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Vali Şahabettin Harphut ise, kentin 30 hatta 24 kişilik dersliklere ulaşmasında ciddi açıklarının olduğunu vurguladı. Özel firmaların, devletin, özel idarelerin ve belediyelerin katkılarıyla açıkları kapatmaya çalıştıklarını vurgulayan Vali Harput, özellikle Büyükşehir Belediyesi´nin sadece okullaşmayla ilgili değil eğitimin her kademesinde arsa temini, spor salonları ve sosyal tesislerle kente sahip çıktığını ifade etti. Son olarak Millet Mahallesi´nde yaptırılacak dersliklerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin´e teşekkürlerini ileten Vali Harput, "Arsasını Yıldırım Belediyemizin tedarik ettiği Millet Mahallemizde çok ihtiyaç duyulan bir yere, geçici olarak Büyükşehir Belediyemiz 8 derslikli prefabrike okul yaparak armağan edecek. Bu maksatla protokolü imzalıyoruz. Yapılacak okulun şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını, gelecek adına buradan çok iyi insanların yetişmesini diliyorum" diye konuştu.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de, eğitim konusunun önemli ve öncelikli meseleleri olduğunu kaydetti. Yıldırım Belediyesi olarak 36. arsayı İl Milli Eğitim Müdürlüğü´ne devretmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Keskin, "Emeklerinden dolayı valimize ve büyükşehir belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Millet Mahallemize hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Eğitime gösterilen hassasiyet nedeniyle mutluluğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, ilin yöneticilerinin duygu ve düşünceleri bir olunca çok güzel hizmetlerin ortaya çıktığını vurguladı. Gülsar, bugüne kadar verdikleri desteklerden dolayı Vali Harput, Başkan Altepe ve Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin´e teşekkürlerini iletti. Konuşmaların ardından okulun yapımına dair protokol imzalandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Şahabettin Harput Özgen Keskin Recep Altepe Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title