Haberler

Taksim'de Zafer Bayramı Coşkusu

Güncelleme:

İstanbul'da 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlamaları Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda düzenlenen tören ile başladı.

İstanbul'da 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlamaları Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda düzenlenen tören ile başladı.

Törene, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve diğer yetkililer ile vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet Anıtı'na sırasıyla Valilik, İstanbul Garnizonu olarak 1. Ordu Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve diğer çelenkler bırakıldı.

Törende daha sonra saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Törenin ardından Vali Mutlu, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Turmuş ve Topbaş, valilik makam aracına binerek, İstanbul Valiliği'nde düzenlenecek tören için Taksim'den ayrıldı.

Salıcı'dan teşekkür

Tören sırasında Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bırakan CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 91. yıl dönümünü kutladı.

Salıcı, geçen yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda çelenk koyma sırasında yaşanan sıkıntıları hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Yönetmelik değişmediyse, bize çelenk koydurdunuz. Burada siyasi bir gereklilik mi var? Normalde milli bayramlarda çelenk koydurmuyorlardı. Şu an ki durum normal. Ama bunun için milleti niye kavga ettirdiniz geçen sene? 29 Ekim'de bir sürü insan niye gaza maruz kaldı, bizi neden tartakladınız? Türkiye'deki garip siyasetlerin sonucu bunlar oluyor ama doğruyu buldukları için teşekkür ederim." - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Taksim Tsk Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title