Haberler

Büyük yıkım yaşayan Hatay

Güncelleme:

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin en büyük hasarı verdiği yerlerden birisi de Hatay oldu. Kentteki son durumu canlı yayında aktaran Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, arama kurtarma ekiplerinin akşam saatlerinden itibaren gelmeye başladığını söyledi. Savaş, "Ekipler kendi teçhizatlarıyla karayolundan geldikleri için uzun sürdü. Bu gece daha fazlasını bekliyoruz. Sabah yola çıksalar öğlene kadar ancak ulaşırlar. Bu gece daha fazlasını bekliyoruz." dedi.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler, bölgede geniş bir alanda ağır yıkıma neden oldu. Depremden en çok etkilenen şehirler arasında yer alan Hatay'da çok sayıda bina yıkıldı.

"AKŞAMDAN İTİBAREN EKİPLER GELMEYE BAŞLADI"

Havalimanının zarar gördüğü, hastane, belediye binası gibi kamu kurumlarının yıkıldığı kentteki son durumu Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş anlattı. tv100 canlı yayınına bağlanan Savaş, "Şu ana kadar gelen yardım ekibi var mı?" sorusuna, "Var. Akşamdan itibaren gelmeye başladı. Akşamdan itibaren ekipler gelmeyle başladı. Ekipler kendi teçhizatlarıyla karayolundan geldikleri için uzun sürdü. Bu gece daha fazlasını bekliyoruz. Sabah yola çıksalar öğlene kadar ancak ulaşırlar. Bu gece daha fazlasını bekliyoruz. Alan çok geniş. 10 tane ilden bahsediyoruz." yanıtını verdi.

Büyük yıkım yaşayan Hatay

"BİRÇOK İNSANIMIZ KURTARILMAYI BEKLİYOR"

Lütfü Savaş, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: "Sabahtan beri sahadaydık. Antakya, Defne'nin çok büyük bir kısmında hiç telefon çekmiyor. Birçok bina yıkılmış. Binaların üzerindeki vericilerde yıkılmış durumda. Devlet hastanesinde baya bir zarar var. Belediye binamız, itfaiye dairesinin binası yıkıldı. Birçok insanımız kurtarılmayı bekliyor. En çok isteğimiz şu: Ne kadar profesyonel kurtarma ekibi gelirse mutlu oluruz. Bu soğukta kurtarılabilecek insan sayısını arttırırız.

Büyük yıkım yaşayan Hatay

"İNSANLAR HİPOTERMİDEN HAYATINI KAYBEDEBİLİR"

Arama kurtarma ekipleri çok geniş hacimli bir alanda çalışacaklar. Ne kadar adam gelirse o kadar insan hayatı kurtulur. Gece soğuk, insanlar hipotermiden hayatını kaybedebilirler.

"ŞEHİR İÇİNDE İLETİŞİM SAĞLANAMIYOR"

Vericiler hasar gördüğü için şehir içinde iletişim sağlanamıyor. Biz kendi arkadaşlarımızla zor iletişim sağlıyoruz. Yetkililer yarın öğlene kadar iletişim sıkıntısının çözüleceğini söylüyorlar. Herkes iletişim sıkıntısından dolayı zor durumda.

Büyük yıkım yaşayan Hatay

"HER TARAFTA YIKILAN BİNA VAR"

1200 civarında yıkılan bina sayısı olduğu söyleniyor. Her tarafta yıkılan bina var. Özellikle Kırıkhan, Hassa, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz, İskenderun, Payas'ta var. Hastaneler ve birçok doktorumuz zarar gördüğü için imkan yok. Çok hayatını kaybeden insan var. İnşallah tez vakitte yardımlar daha fazla gelir. Dışarıdaki insanlarımız için çadır, giyim-kuşam, çocuk bezi ve mamasına ihtiyacımız var.

Büyük yıkım yaşayan Hatay

"İMKANLARIMIZ KISITLI OLDUĞU İÇİN YARDIM EDEMEDİĞİMİZ VAR"

İskenderun Limanı'ndaki yangını takip edemedik. Bir fabrika, apartmanda da yangın çıktı. Ulaşamadığımız yer yok ama imkanlarımız kısıtlı olduğu için yardım edemediğimiz var.

Büyük yıkım yaşayan Hatay

"BUGÜN BİRLİK VE DAYANIŞMA GÜNÜ"

Hatay'da 2,5 milyona yakın insan var. Bizim imkanlarımız hepsine yetmiyor. Özellikle devletimizden, hükümetimizden, STK'lardan, belediyelerden, hayırseverlerden destek istiyoruz. Bugün birlik ve dayanışma günü."

Haberler.com / Turan Yiğittekin - Güncel

Kahramanmaraş Lütfü Savaş Hatay Güncel Haberler

Avrupa Parlamentosu seçiminden lider çıkan Le Pen: Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz

Avrupa Parlamentosu seçiminden lider çıkan Le Pen: Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde 'İngiliz modeli' var

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde "İngiliz modeli" var

Sevgililer Günü'nde öldürülen genç kızın tetikçi olduğu ortaya çıktı

Sevgililer Günü'nde öldürülen genç kızın tetikçi olduğu ortaya çıktı

Bakmadan Geçme

''Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz!'' Marine Le Pen kimdir? Marine Le Pen açıklamasında ne dedi? Okullar ne zaman kapanıyor, MEB 2024 yaz tatili ne zaman başlıyor? Karneler ne zaman verilecek, yaz tatili kaç gün sürecek? Polonya - Türkiye hazırlık maçı ne zaman, saat kaçta? Polonya - Türkiye maçı hangi kanalda? #9917 Üniversite tercihleri ne zaman, kaç gün sürecek? 2024 ÖSYM YKS tercih kılavuzu! Üniversite taban puanı, sıralama ve kontenjanlar açıklandı mı? YKS 2024 soruları yayınlandı mı? YKS 2024 çıkmış sorular! TYT-AYT-YDT soruları yayınlandı mı? Bahar 16. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BAHAR FRAGMAN İZLE #128250 EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ BUGÜN MÜ YATACAK? Emekli Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman verilecek? GELİNİM MUTFAKTA 10 HAZİRAN 2024 CANLI İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? CNBC-e Türkiye ne zaman açılacak? CNBC-e neden kapanmıştı? Fransa'da aşırı sağcılar seçim zaferine tepki gösterdi! Fransa'da ne oldu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128250 10 Haziran Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? GAMZE ÖZÇELİK KİMLE EVLENDİ? Gamze Özçelik'in eşi Reshad Strik kim, nereli, kaç yaşında? LGS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN? #9997 2024 LGS sonuçları açıklandı mı, tarih belli oldu mu? MEB SONUÇ SORGULAMA! BOMBA TRANSFER! Anderson TALİSCA, Fenerbahçe'ye mi geliyor? #9917 SURVİVOR YUNUS EMRE ELENDİ Mİ? Survivor All Star 2024 dün akşam (9 Haziran) kim elendi?
Aziz Yıldırım, elini havaya kaldırmak isteyen Ali Koç'a izin vermedi

Aziz Yıldırım, elini havaya kaldırmak isteyen Ali Koç'a izin vermedi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title