Haberler

Bursa Teknik Üniversitesi öğrencileri ödüllendirildi

Güncelleme:

Bursa Teknik Üniversitesi öğrencileri ödüllendirildiBURSA Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ), 2021 yılı TEKNOFEST yarışmalarında başarı gösteren öğrencilerini ödüllendirdi.

Bursa Teknik Üniversitesi öğrencileri ödüllendirildi

BURSA Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ), 2021 yılı TEKNOFEST yarışmalarında başarı gösteren öğrencilerini ödüllendirdi. Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, üniversite olarak mezun ettikleri öğrencilerin yaklaşık yüzde 70'i ilk 6 ay içerisinde işe girdiğini söyledi.

Bursa Teknik Üniversitesi Mimar Sinan Yerleşkesi Turkuaz Salonunda, 2021 yılı TEKNOFEST yarışmalarında başarılı olan öğrenci, akademisyen ve sponsorlar ödüllendirildi. İstanbul'daki yarışmalara farklı 96 takımdan 41'i finalist olarak katılmaya hak kazanırken, 17 takım ise dereceye girdi. Öğrencilere ve akademisyenlere ödülleri takdim edildi. Ayrıca Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım Belediyesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının da yer aldığı özel sektör ve STK'lardan oluşan toplam 65 kurum ve kuruluşa sponsorluk ödülleri takdim edildi. 2021 yılında üniversitede akademik çalışmalarındaki başarılarından dolayı akademik perfonmans ödülü almaya layık bulunan akademik personele ve idari performans almaya layık bulunan yaklaşık 50 kişiye de hizmet ödülü takdim edildi.

Üniversitelerin ne kadar kaliteli eğitim yaptığı mezun olan öğrencilerin ne kadar sürede işe girdiği, o işte ne kadar maaş aldığı ve ne kadar o işte yükseldiği ile ilgili olduğunu belirten BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, "Yeni üniversite konseptinde bir parametre daha var. Mezunlardan kaç tanesi kendi işi kurduğuna bakılmaya başlandı. İş arayan değil, istihdam oluşturan üniversite öğrenci yetiştirmemiz gerekiyor. Klasik birikmiş bilgiyi sadece öğrencilere, sınıfta veya labaratuvarda transfer eden değil, bunu uygulamalı olarak sahada gösteren, sanayicilerimizle buluşturan bir eğitim sistemiyle öğrencilerimize yaklaşıyoruz. 6 bin öğrencisi bulunan bir üniversitenin yaklaşık 100 takım ile TEKNOFEST'e katılması küçümsenmemesi gerekiyor. Katılmak ile yetinmeden, birçok dalda da ödül alıyoruz. Öğrenciler, orada yarışmalar yaparken, iş teklifinden siparişlere kadar birçok kazanım sağlıyorlar. Artık teknoloji yarışmasından ziyade, kariyerlerinin geleceğini şekillendirme fırsatı da buluyorlar. Türkiye'nin her tarafından okulumuza gelen gençlerimize bizim sahip olmamız gerekiyor. Okul bittikten sonra 'ben ne işe gireceğim' diye sorgulayan değil, 'hangisinden çalışabilirim' diye düşünen mezunlar vermeliyiz. Bunu başaramazsak, biz aldığımız maaşı hak etmemiş oluruz. Şükürler olsun ki, üniversite olarak mezun verdiğimiz öğrencilerin yaklaşık yüzde 70'i ilk 6 ay içerisinde işe giriyorlar. Bu da Türkiye ortalamasının çok çok üzerindedir" diye konuştu.

Öğrencilerin göstermiş olduğu başarılarla gururlandıklarını belirten AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç ise, "Sanayi ve üniversite işbirliği bizim Türkiye'deki en önemli hayallerimizdendir. BTÜ'de bunu başarmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İşverenler, öğrenciler bir araya gelip Türkiye'nin yükselmesine birçok projelere imza atıyorlar" diye konuştu.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ise, belediye olarak her daim öğrencilerin yanında olduklarını ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Arif Karademir Türkiye Bursa Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title