Haberler

Bursa Didem'in Babası Davaya Müdahil Olacak

Didem'in babası davaya müdahil olacakMUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde 3 yıl önce kaldığı otel odasında ölü bulunan hakim adayı Didem Yaylalı'yı, iddiaya göre 'kendilerine biat etmediği' için hakimliğe almayan eski HSYK üyelerinin bazıları tutuklanırken, İstanbul Başsavcılığı'nca hazırlanan...

Didem'in babası davaya müdahil olacak

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde 3 yıl önce kaldığı otel odasında ölü bulunan hakim adayı Didem Yaylalı'yı, iddiaya göre 'kendilerine biat etmediği' için hakimliğe almayan eski HSYK üyelerinin bazıları tutuklanırken, İstanbul Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede Didem Yaylalı'nın uğradığı haksızlıklara dayanamayarak intihar ettiği ortaya çıktı. Bursa'da yaşayan emekli astsubay olan baba Yaşar Yaylalı davaya müdahil olacağını söyledi.

İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Savcısı tarafından hazırlanan darbe girişimine ilişkin iddianamede, Adalet Akademisi'nin hakim - savcı adayları yönünden fişleme merkezine dönüştürüldüğü, kendilerinden olmayanların mesleğe kabullerini engellemek amacıyla usulsüz soruşturmalar yapıldığı belirtildi. Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 2009'da mezun olan Didem Yaylalı'nın da hakkında usulsüz soruşturma açılarak disiplin cezası verildiği ve mesleğe kabul edilmediği gerekçesine dayanamayarak intihar ettiği ifade edildi.

Kızının yaşadığı sıkıntıların savcının iddianamesine girmesinin yerinde bir karar olduğunu söyleyen baba Yaşar Yaylalı, 'Didem bir hukuk şehididir. 15 Temmuz başarısız darbe girişiminden sonra Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'ndan yapılan ihraçlar ve bu ihraçlardan sonra yayınlanan gerekçeli kararda akademideki üyelerin Didem'in ölümünde sorumlu tutulmaları yerinde bir karar. Çünkü kızıma uygulanan baskılar Didem'in psikolojisini bozmuş ve onu ölüme sevk etmiştir. Şu anda FETÖ'den yargılanan bütün HSYK ve Adalet Akademisi üyeleri kızımın ölümünden sorumludur.' Şeklinde konuştu.

Davayı müdahil olacağını belirten baba Yaylalı, 'Davayı takip eden bir avukat arkadaşımız var. Şu anda gerekli hazırlıkları yapıyoruz. Hem davaya müdahil olacağız hem de tazminat davaları açacağız. Onun yanında ben hukukçulardan destek bekliyorum. Bugün bu olayı ben yaşadım ama herkesin başına gelebilir bu olaylar' şeklinde konuştu.

BOYUT: 215 mb

SÜRE: 6,45

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Didem Yaylalı İstanbul Fethiye Politika Güncel Haberler

İspanya, başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletini resmen tanıdı

İspanya, başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletini resmen tanıdı

Gümrük ekiplerinden Mersin'de tarihi yakalama! 1 milyar TL'lik kaçakçılık önlendi

Gümrük ekiplerinden Mersin'de tarihi yakalama! 1 milyar TL'lik kaçakçılık önlendi

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Bakmadan Geçme

Süleymaniye Camii Mimar Sinan'ın hangi eseri? Süleymaniye Camii ne zaman yapıldı, özellikleri neler? Süleymaniye Camii hakkında bilgiler… Mersin tavuğa tecavüz olayı ne, ne oldu? Tavuğa tecavüz eden kim, tutuklandı mı? ALMANYA-TÜRKİYE Milletler Ligi maçı ne zaman? Filenin Sultanlarının 2. Hafta maçları başladı mı? #127952 3 günde öldüren EBOLA VİRÜSÜ ne, nasıl bulaşır? Çinli bilim insanları geliştirdi! #129440 Zekât kimlere farzdır? Geçerli olmasının şartları nelerdir? Tavuğa tecavüz etti! Olay nerede oldu? Şahıs tutuklandı mı? TYT AYT 2024 DENEME SINAVI SONUÇLARI! #9997 YKS deneme sınavı sonuçları açıklandı mı, nereden öğrenilir? İşte sorgulama ekranı! Merdiven boşluğunda ipe asılı halde ölü bulundu! Olay ne, nerede oldu? FETÖ firarisi AKIN İPEK'İN YALISI satışa çıktı mı, ne kadar? Koza-İpek Holding'e ait BEYAZ KÖŞK ne kadara satılıyor, kaç TL? Vekâlet yoluyla hac yapılabilir mi? Şartları nelerdir? CRİSTİANO RONALDO GOL REKORU KIRDI! #129349 Ronaldo Suudi Ligi'nde kaç gol ile rekor kırdı? Cristiano Ronaldo kaç gol attı? #9917 27-31 MAYIS HALKA ARZ TAKVİMİ #128185 Bu hafta hangi şirketler halka arz olacak? #128185 Kuşum Aydın kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Kuşum Aydın kaç yaşında, nereli? Kuşum Aydın biyografisi! ALES/2 NE ZAMAN 2024? #9997 ALES/2 sınavı hangi tarihte, başvurular ne zaman? Bahar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Bahar bu akşam yayınlanacak mı? #128250
Çinli bilim insanları sahte Ebola virüsü geliştirdi! Bulaştığı kişileri 3 günde öldürüyor

Çinli bilim insanları sahte Ebola virüsü geliştirdi! Bulaştığı kişileri 3 günde öldürüyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title