Haberler

Bursa Barosu'ndan 'Cengiz Göral Hukuki Araştırma Ödülü'

BURSA'da, 3 Temmuz 1979 tarihinde siyasi cinayete kurban giden Avukat Gazeteci Mehmet Cengiz Göral, ölümünün 38'inci yıldönümünde Gemlik'e bağlı Adliye Köyü Mezarlığı'ndaki mezarı başında anıldı.

BURSA'da, 3 Temmuz 1979 tarihinde siyasi cinayete kurban giden Avukat Gazeteci Mehmet Cengiz Göral, ölümünün 38'inci yıldönümünde Gemlik'e bağlı Adliye Köyü Mezarlığı'ndaki mezarı başında anıldı. Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun, ülke çapında 'Cengiz Göral Hukuki Araştırma Ödülü' vermek için çalışmalara başladıklarını ve önümüzdeki yıl 3 Temmuz'dan önce de sonuçlandıracaklarını açıkladı.

Mehmet Cengiz Göral'ın öldürülmesinin  38'inci yıldönümü nedeniyle ilk etkinlik Bursa Adalet Sarayı önünde yapıldı. Ayhal Göral, eşi Cengiz Göral için adliye bahçesinde lokma döktürdü. Buradaki etkinliğe Bursa Barosu önceki başkanları Ali Arabacı ve Yahya Şimşek de katıldı.

Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun, Yönetim Kurulu Üyesi Yener Poroy, Ayhal Göral ve avukatlar İsmail İşel, Halil Ağırgöl, Kemal Özgür Yetkin, Türker Sarnık ile birlikte Gemlik'in Adliye Köyü'ne gittiler. Mezarı başındaki anmaya, Mehmet Cengiz Göral'ın akrabaları, sorumlu müdürlük ve yazarlığını yaptığı Gemlik Körfez Gazetesi'nin sahibi Kadri Güler ve yakınları katıldı.

YAZI VE ŞİİRLERİ KİTAP YAPILDI

Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun, Cengiz Göral'ın gazete yazıları ve şiirlerinden oluşan kitabın, kendisinin de görev aldığı dönemde baro yönetimince bastırıldığını hatırlattı.  Altun, bu ülkede artık başka Mehmet Cengiz Görallar ölmemesi için adalet mücadelesi verdiklerini belirterek, "Bursa Barosu olarak önümüzdeki yıl Mehmet Cengiz Göral adına hukuki araştırmalar ve gazetecilik ödülü vermeyi planlıyoruz. Eylül ayında üniversitelere, barolara çağrı yapacağız. Oluşturacağımız bir jüri ile değerlendirip, 3 Temmuz'dan önce de bir ödül töreni düzenlemek istiyoruz" dedi.

'ÇÜNKÜ BABAM ÇOK GÜÇLÜYDÜ!'

Mehmet Cengiz Göral'ın eşi Ayhal Göral ise, avukat kızı Özgür'ün babası öldürüldüğünde 2.5 yaşında olduğunu hatırlatarak "Psikiyatriste götürdük Özgür'ü… Psikiyatrist, 'Özgürcüğüm, babanı arkadan vurdu kötü adam' dedi. İkibuçuk yaşındaki çocuk, 'zaten babamı önünden vuramazdı ki, babam çok güçlüydü' yanıtını verdi" diyerek, gözyaşlarını tutamadı.

'YAZILARI DOLU DOLUYDU'

Avukat, Gazeteci Mehmet Cengiz Göral'ın sorumlu müdürlük ve yazarlığını yaptığı Gemlik Körfez Gazetesi'nin sahibi Kadri Güler ise şunları anlattı:

"Cengiz'in yazıları dolu doluydu. Yazıları okuduğunuzda 1970'lerin panoramasını görürsünüz. Devamlı gençlere seslenirdi. 'Birbirinizi öldürmeyin' diyordu. Devamlı demokrasiden, özgürlüklerden, adaletten, hukuktan söz ediyordu. Kardeş kavgalarının son bulmasını istiyordu. Çok iyi bir konuşmacıydı. Başarılı bir hukukçuydu. Devrimci gençlerin davalarına giriyor ve başarılı sonuçlar alıyordu."

Umurbeyli Avukat İsmail İşel de, Nahit Kayabaşı'nın 1980 yılında Cengiz Göral için yazdığı 'Sakaldöken Ağıdı' başlıklı şiiri okudu.

Anma törenine katılanlar daha sonra Cengiz Göral'ın mezarına karanfil bıraktı. Ardından da köy kahvesinde lokma ikram edildi.

- Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Cengiz Kemal Özgür Gemlik Politika Güncel Haberler

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title