Haberler

Bursa Barosu'ndan Avukatın Vurulmasına Tepki

Bursa Barosu, Avukat Gülsevim Baysal'a yapılan silahlı saldırıyı kınadı.

Bursa Barosu, Avukat Gülsevim Baysal'a yapılan silahlı saldırıyı kınadı.

Bursa Barosu Başkanı Zekeriya Birkan, Avukat Gülsevim Baysal'a düzenlenen silahlı saldırı ile ilgili olarak bir basın toplantısı düzenledi. Birkan, elektrik borcu sebebiyle icralık olan bir vatandaşın ayağından silahla vurduğu Avukat Gülsevim Baysal'a düzenlenen silahlı saldırıyı kınadıklarını söyledi. Avukatların can güvenliklerinin olmadığını belirten Birkan, "Son yıllarda yavaş yavaş buna benzer olaylar artıyor. Basit sebeplerle avukatların gözaltına alınması, tutuklaması, duruşmalarda taciz edilmesi, darp edilmesi olaylarına sıklıkla şahit olmaya başladık. En temel ve kutsal hak olan yaşam hakkına müdahale edilmesi sessiz ve tepkisiz kalınabilecek bir olgu değildir. Dün Afyon'da bürosunda 'sırf görevini yaptı diye' bir meslektaşımız öldürüldü. Bugün ise yine sırf kamu alacağını tahsil görevini yerine getirmek isteyen kadın meslektaşımız Avukat Gülsevim Baysal'a yapılan silahlı menfur saldırı, olayın geldiği vahim noktayı en acı şekilde gösteriyor" dedi.

Bu olayı protesto etmek için cuma günü duruşmalara girmeyeceklerini açıklayan Birkan, yetkililerden bu tür olaylarla bir daha karşılaşmamak için gerekli güvenlik tedbirlerini almalarını istedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Zekeriya Birkan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title