Haberler

Bursa 14. Kitap Fuarı Özel Etkinliklere Ev Sahipliği Yapıyor

Güncelleme:

Bursa 14. Kitap Fuarı, 19-27 Mart 2016 tarihleri arasında TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenleniyor.

Bu yıl 300 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla gerçekleşecek fuar, söyleşi, panel ve çocuk etkinlikleri gibi 80 kültür etkinliğine ev sahipliği yapıyor. Bu etkinlikler arasında özel temalı söyleşiler ve paneller de bulunuyor.

CEMİL MERİÇ 100 YAŞINDA ETKİNLİKLERİ

"İnsanlar kötüydü, kitaplara sığındım."

Cemil Meriç

TÜYAP Kitap Fuarları, edebiyat ve kültür dünyamızın değerli isimlerini 100. yaşlarında anmaya devam ediyor. Düşünceleri ve araştırmalarıyla sosyal bilimlere önemli katkılar sağlayan Cemil Meriç'in 100. yaşı Bursa Kitap Fuarı'nda kutlanıyor.

Etkinlikler kapsamında 19 Mart 2016 Cumartesi günü saat 15.15'te Çekirge Salonu'nda Uludağ Üniversitesi akademisyenleri Mehmet Fatih Birgül, Ahmet Albayrak ve Mustafa Muharrem Tüfekçi'nin konuşmacı olacakları "Bir Şimşek Pırıltısı: Cemil Meriç" başlıklı panel düzenlenecektir.

Cemil Meriç'in edebiyat ve kültür dünyasına katkıları ise Ankara Üniversitesi öğretim görevlisi Kurtuluş Kayalı'nın katılımıyla 27 Mart 2016 Pazar günü saat 15.30'da Uludağ Salonu'nda düzenlenecek "Edebiyat ve Kültür Bağlamında Cemil Meriç" söyleşisi ile ele alınacaktır.

Siz de Cemil Meriç gibi kitaplara sığınmak ve Meriç'in hayatı, edebi kişiliği, düşünceleri ve eserleri üzerine söyleşilere katılmak isterseniz Bursa 14. Kitap Fuarı'nı ziyaret edebilirsiniz.

MERT FIRAT'LA DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ

TÜYAP, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü kapsamında Bursa Kitap Fuarı'nda Bursalı okurlar ve tiyatroseverler için etkinlik düzenliyor. 21 Mart Pazartesi günü saat 15.30'da Uludağ Salonu'nda oyuncu Mert Fırat ve gazeteci Bahar Çuhadar'ın katılımıyla tiyatro, mekan ve seyirci üzerine "Sanat Girişimciliği ve Yeni Tiyatro" söyleşisi gerçekleştirilecektir.

YENİ NESİL YAZARLAR TÜYAP'TA

Bursa Kitap Fuarı, dijital yazma ve okuma platformlarından sonra kitaplarını raflarda görmeye başladığımız ve kısa zamanda çok sayıda genç okura ulaşan yeni nesil yazarları konuk ediyor. 25 Mart Cuma günü saat 18.30'da Uludağ Salonu'nda genç yazarlar Koray Yersüren, Emine Can ve Merve Akıncı, Yeni Nesil Yazarlar ve Okurlar Buluşması kapsamında "Genç Yazarlar Kendi Yazarlık Serüvenini Anlatıyor" isimli söyleşide konuşmacı olacaklar.

Genç yazarlara kitapları hakkında sorular sormak, onların yazarlık süreçlerine tanıklık etmek ve kendi yazı yazma maceranız için tüyolar almak, fikir alışverişinde bulunmak isterseniz Bursa Kitap Fuarı'nı ziyaret edebilirsiniz.

Girişin ve düzenlenen etkinliklerin ücretsiz olduğu Bursa 14. Kitap Fuarı, 19-26 Mart 2016 tarihleri arasında 10.00-19.30, fuarın son günü olan 27 Mart 2016 tarihinde ise 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Uludağ Üniversitesi Cemil Meriç 27 Mart Güncel Haberler

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

İstanbul'da polislere ateş açan magandalardan birisi öldü, diğeri hastanede

İstanbul'da polislere ateş açan magandalardan birisi öldü, diğeri hastanede

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title