Haberler

Burdur'da Krom Madeni Protestosu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Hediye Gündüz'ün açıklaması- Gösteriden görüntü- Pankart açan vatandaşlardan görüntü Burdur'da krom madeni protestosu- Yeşilova ilçesinde bulunan iki krom madeninin kapatılmasını ve üçüncü krom madeninin ise açılmamasını isteyen bir grup protesto gösterisinde bulundu Yeşilova ilçesine bağlı Niyazlar köyünde bulunun iki krom madeninin kapatılmasını isteyen bir grup, protesto gösterisi yaptı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Hediye Gündüz'ün açıklaması- Gösteriden görüntü- Pankart açan vatandaşlardan görüntü Burdur'da krom madeni protestosu- Yeşilova ilçesinde bulunan iki krom madeninin kapatılmasını ve üçüncü krom madeninin ise açılmamasını isteyen bir grup protesto gösterisinde bulundu Yeşilova ilçesine bağlı Niyazlar köyünde bulunun iki krom madeninin kapatılmasını isteyen bir grup, protesto gösterisi yaptı. Antalya, Isparta, Burdur, Denizli ve Kaş'taki çevre örgütlerinin oluşturduğu A Platformu üyeleri ile Niyazlar köyünde yaşayan bazı köylüler, Yeşilova ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Ellerinde pankart ve dövizler taşıyan grup üyeleri, sloganlar attı.Platform sözcüsü Hediye Gündüz, burada yaptığı açıklamada, Niyazlar köyü sınırlarında iki krom madeninin çalıştığını, üçüncü maden ocağının da açılmak istendiğini öne sürdü. Birinci krom madeninin ilçenin içme suyunun ana kaynağı olan Bördelik'te bulunduğunu belirten Gündüz, "Bördelik, Değirmendere'sinin de ana su kaynağıdır. Niyazlar köy merkezine yaklaşık 4 kilometre mesafededir. Bu ocağın öğütme tesisi ise Niyazlar köyü içinde, köy merkezine bir kilometre mesafededir. Aşırı toz çıkaran bu tesis Yeşilova Göleti'ni besleyen Değirmenderesi Çayı sularının direk olarak üzerindedir ve tozlar çaya karışmaktadır" ifadelerini kullandı. Gündüz, ikinci krom madeni ocağının Niyazlar köyü Daralanı Mevkisi'nde köy merkezine 2 kilometre mesafede çalıştığını bildirdi. Basamaklı ve açık üretim yapan ocakta derinliğin 100 metreye yaklaştığını iddia eden Gündüz, "Ocakta dev maden çukuru oluşmuştur ve çıkan tozlardan Niyazlar köyü etkilenmektedir. Ocağın yakınındaki ardıç ağaçları ise kurumuştur" diye konuştu. Gündüz, köydeki üçüncü krom madeni ocağının ise Kuzupınarı Mevkisi'nde açılmak istendiğini savundu. Bu bölgenin karaçam ormanlarıyla kaplı, köyde türbesi bulunan Niyazi Baba'nın konakladığı yer olduğunu anlatan Gündüz, burada açılacak bir ocağın bölgeye çok fazla zarar vereceğini savundu. Gündüz, bölgedeki iki krom madeninin kapatılmasını ve açılması planlanan üçüncü madenin ise faaliyete geçmemesini istedi.Konuşmaların ardından Üç Beş Ağaç Kervanı isimli grup, çevreyle ilgili şarkılar seslendirdi ve pandomim gösterisi sundu.

Kaynak: AA / Güncel

Hediye Gündüz Yeşilova Antalya Burdur Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title