Haberler

Bulgaristan'da "Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma" Kursu

Kursun kapanış programına katılan Tekirdağ Müftüsü Gürlen: "Bizler, dallarını göklere salan koca çınarın dallarıyız. Allah bu çınarın köklerini kurutmasın"

Bulgaristan'da düzenlenen "Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma" kursu sona erdi.

Tekirdağ Müftülüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kırcaali'nin Mestanlı ilçesinde düzenlenen kursun kapanış programına İl Müftüsü Mahmut Gürlen de katıldı.

Gürlen programdaki konuşmasında, dünyanın farklı yerlerinde yaşayan Müslümanları, "dallarını göklere salan bir çınar" olarak nitelendirdi.

Yurt dışında yaşayan Müslümanların yaşadığı acı ve sıkıntıları kendi yüreklerinde hissettiklerini belirten Gürlen, şunları kaydetti:

"Bizler, dallarını göklere salan koca çınarın dallarıyız. Allah bu çınarın köklerini kurutmasın. Bu çınarın kökleri Kur'an ve sünnetten beslenmekte, dalları ise iman, amel, ihlas ve din kardeşliği olarak cihana barış ve kardeşlik gölgesi sunmaktadır. İşte bizleri bugün burada bir araya getiren de bu kardeşlik şuurumuzdur. Biz sizlerle bir bedenin azaları gibiyiz. Bedenin bir yerine bir diken batsa acısını tüm azaları hissettiği gibi, sizin sıkıntı ve dertleriniz bizim yüreğimizi dağlar."

Gürlen, kursiyerleri yetiştiren hocaları ve mezun olan imam hatipleri tebrik etti.

Protokol konuşmalarının ardından Kuran-ı Kerim, aşr-ı şerifler ve ilahi okundu.

Programa, Bulgaristan Başmüftü Yardımcısı Vedat Ahmed, Sofya Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. Fikret Karaman, Bulgaristan Müslümanları Yüksek Şura Başkanı Şabanali Ahmed, İslam Enstitüsü Rektör Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Dursun Ali Türkmen, Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı Dış ilişkiler Müdürlüğü Avrasya Ülkeleri Daire Başkanı Diyanet İşleri Uzmanı Erdal Ertorun, Edirne Müftüsü Ömer Taşçıoğlu ve çok sayıda davetli katıldı. - Tekirdağ

Kaynak: AA / Güncel

Ömer Taşçıoğlu Mahmut Gürlen Bulgaristan Tekirdağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title