Haberler

Bülbül Yuvası Filmi

Bülbül Yuvası filminin fragmanı, oyuncuları, resimleri ve tim bilgileri. Bülbül Yuvası filminin oynadığı sinemalar ve seanslar.

Süheyla Hanım, oğlunun iş gezisi (ne güzel şeydir bu 'iş gezisi' ; içinde ne müze ne ne de sevgi var) nedeniyle İstanbul dışında olmasından yararlanarak, onları küçücük bir odaya yerleştirir. “Babamın hayatta kalan tek akrabaları, bu zengin insanlar anneciğimle beni eski eşyaların bulunduğu bu tozlu tavan arasına atıvermişlerdi..

Uşak, ertesi sabah bize eski elbiseler verdi. Anlaşılan, bedava ekmek yedirmeyecekti Süheyla Hanım. Daha yol yorgunluğumuz geçmeden kirli çamaşırların temizlenmesini annemin üstüne yıkıvermişti. Anacığım hizmetçilerin hizmetçisi olmuştu..Zavallı annemin hastalığı gün geçtikçe ilerliyor, geceleri inleyerek geçiriyordu. Bense, kütüphaneden gizlice aldığım kitapları durmadan okuyor, kendimi geleceğe hazırlamaya çalışıyordum.” Teyze ve yeğenin davranışları öylesine kırıcı ki, genç kız ‘Life Goes On’ (1964) (Theodorakis) melodisinin çalındığı sahnede “Annemin hastalığı olmasa, bizi insanlığımızdan çıkaran bu sözlerin tekine bile katlanamazdım” diyor.

Yönetmen: Nejat Saydam

Senaryo: Bülent Oran

Oyuncular: Murat Soydan, Uğur Kıvılcım, Tanju Gürsu, Aliye Rona, Türkan Şoray

Filmin Türü: Drama, Komedi,

Orijinal Adı: Bülbül Yuvası

Yapımcı Firma: Acar Film

Yapım Yılı: 1970

Yapım Ülkesi: Türkiye

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title