Haberler

Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy'dan İha'ya Ziyaret

Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy, "İzmir'i de İstanbul Gibi Yapmak İstiyoruz. İstanbul Ne Yapıyorsa, O Yatırımcılar Neden Buraya Geliyorsa Bizim de Onları Düşünüp Araştırmamız Lazım" Dedi.

Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy, "İzmir'i de İstanbul gibi yapmak istiyoruz. İstanbul ne yapıyorsa, o yatırımcılar neden buraya geliyorsa bizim de onları düşünüp araştırmamız lazım" dedi.

Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy, İhlas Haber Ajansı'nı (İHA) ziyaret ederek, İHA Genel Müdürü Fevzi Kahraman'dan ajans faaliyetleriyle ilgili bilgi aldı. Şeboy'un ziyareti sırasında İHA Genel Müdürü Yardımcıları İsmail Ballı ve Hamit Arvas da hazır bulundu.

Kahraman'la bir süre görüşen Şeboy, ardından soruları yanıtladı. Şeboy, "Buca'da, İzmir'de neler oluyorsa tüm Türkiye'nin izlemesini istiyoruz. Bizim yaptığımız bazı projeleri Türkiye'nin çok değişik kentlerinden gelip gördüler. Projelerini verdik, talep ettiler. Bunlar normal projelerin dışında yapılan projeler" dedi.

Belediye olarak sundukları projeler ve bunların başarılarına değinen Şeboy, 'suni göl' projesini anlattı. Proje kapsamında her türlü hizmeti verdiklerini belirten Şeboy, "Hobi bahçelerinden anfitiyatrolara kadar, restoranlara piknik yerleri, çarşıları, alışveriş yerleri, pek çok şey. Doğanın içinde kendinizi buluyorsunuz. Hiç para vermeden içeri girebiliyorsunuz. Halkın her kesimine hitap edebilecek bir projeydi ve bu proje çok rağbet gördü doğanın içinde. İnsanlar artık kültür parka, fuara gitmiyor.

Çünkü bizim burada hazırlamış olduğumuz mekan onların her türlü ihtiyacına cevap veriyor. Oraya her gece 20-30 bin insan geliyor, çimlerin üzerine oturuyorlar, yer sofraları kuruyorlar. Bu bakımdan bu proje, birden belediyecilikte de değişik bir atmosfer getirdi ve Türkiye'de etki yaptı. Kentin değişik yerlerinden bu projeyi bizden talep ettiler. İzmir'in ilçelerine verdik, orada da uygulamaya geçti. Onun arkasından Yedigöller ve sonra dünyanın üçüncü büyük Mevlana heykeli var" diye konuştu.

Söz konusu projenin başarılarının yanı sıra 'sevgi sokakları' hakkında da bilgi veren Şeboy, "Sokağın ortasından deresi akıyor. Tavşan evleri, ördek evleri var. Kuş barınakları var. Şimdi gece saat 12.00-01.00'e doğru orası tıklım tıklım dolu. Kemeraltı saat 18.00'de dükkanlarını kapatırken, burası devam ediyor. Alsancak'ta bile öyle" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Cemil Şeboy, Buca'nın canlı bir kent halinde geldiğini belirterek şöyle konuştu:

"Sosyal projeler de var. Yedigöller, spor vadisi, kadın aktivite merkezi, engelliler parkı, bunun yanında kültür merkezi projelerimiz, yine insanların karnını doyuracak olan Buca Ege Giyim Organize Sanayi Bölgesi (BEGOS) gibi aşağı yukarı şuanda 20 bin insana iş verip ama ileriki dönemlerde 30-35 insana iş veren projemiz, tekstil organize bölgesi. Burası ihracat yapıyor, tamamlandığında 2 milyar dolara yakın ihracat yapacak bir proje. Biz bu projelerle rutin belediyeciliğin dışına çıktık. Kent farklı bir görünüm kazanmaya ve İzmir'de farklı bir yeri olmaya başladı. Ama bizim gönlümüzden geçen yalnız Buca'da olması değil, İzmir'i bütün olarak kabul etmek lazım".

Cemil Şeboy, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olma konusunda ise "Bu bizim düşünmemizle olmaz. Partimizin genel merkezi vardır. Orada karar organları vardır, başta genel başkanımız Başbakanımız olmak üzere. Onlar takdir görürse, uygun görürse ondan sonra düşünebiliriz. İzmir halkından talep geliyor elbette. Bunlar göz önünde bulundurulur herhalde. Ona göre genel merkezimiz, genel başkanımız ne görev verirse biz onu yerine getirmeye çalışırız" dedi.

"İzmir'i de İstanbul gibi yapmak istiyoruz" diyen Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy, şöyle devam etti:

"Bizim amacımız bu. İzmir güzel bir kent. Bazı problemleri var, bunları inkar edemeyiz ama bunlar aşılmayacak problemler değil. Biz burada İstanbul'u neresinden örnek almalıyız? Hareketli bir kent, dinamik bir kent ve yatırımcıları hoş tutan bir kent; İzmir gibi yatırımcıları kaçırmaya çalışan bir kent değil. İstanbul ne yapıyorsa, o yatırımcılar neden buraya geliyorsa bizim de onları düşünüp araştırmamız lazım. Sonra da aynı projeleri, güzel projeleri üretip beğenisine sunmak ve o yatırımcıları da İzmir'e çekmek lazım." İzmir'in 2015 EXPO fuarı için çalışmalarına da değinen Şeboy, "İnşallah 2015 EXPO'yu alırsak o zaman İzmir'in de vizyonu değişecek. Kesinlikle değişecek. Çünkü ciddi bir şekilde devlet yatırımları gelecek. O zaman İzmir de İstanbul'a kardeş kent gibi yoluna devam edecek. EXPO çok önemli, o bir motor gücü, itici bir güç bize. Bu kenti yönetenler ve o tarihte yönetecek olanlara çok iş düşüyor" ifadelerini kullandı.

Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy, İHA'nın çalışmalarıyla ilgili olarak ise "İHA dünyanın her tarafından haber topluyor ve dağıtıyor. Şu anda haberin kalbindeyiz. Çok ciddi bir emek sarf ediyor. Türkiye'nin en büyük haber kaynaklarından biri. Kendilerini kutluyorum. Çünkü iyi bir organizasyon. Başta Fevzi Kahraman olmak üzere, bütün yardımcılarına, bütün elemanlarına, elinde kamera tutan arkadaşlara kadar herkesi kutluyorum. Bunların hepsi emeğin bir araya geldiği üründür" diye konuştu.

(İST-ED-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Normalleşme süreci kısa sürdü! Bahçeli'den CHP lideri Özel'e zehir zemberek sözler

Normalleşme süreci kısa sürdü! Bahçeli'den CHP lideri Özel'e zehir zemberek sözler

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

TMSF, FETÖ firarisi Akın İpek'in tarihi yalısını 750 milyon liraya satışa çıkardı

TMSF, FETÖ firarisi Akın İpek'in tarihi yalısını 750 milyon liraya satışa çıkardı

Mehmet Şimşek: Çok uluslu şirketlere asgari kurumlar vergisi düzenlemesi kaçınılmaz

Mehmet Şimşek: Çok uluslu şirketlere asgari kurumlar vergisi düzenlemesi kaçınılmaz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title