Haberler

Bu Kitaplar Tatilde Elinizden Düşmeyecek!

Güncelleme:

Psikolojik gerilim, sanat, mutluluk, kıskançlık, dostluk, aile...

Hepsi, hep kitap'ın hem yetişkinler hem de çocuklar için seçtiği okuma listesinde! hep kitap logolu Mutluluğun Kitabı, Suçlu, Hem de Çok Suçlu, Hep Beraber, Onun Sırrı, Gel Beraber Resim Yapalım, İnanılmaz Hayvan Macerası ve Zeytine Güzelleme kitapları bu tatilde elinizden düşmeyecek!

MUTLULUĞUN KİTABI

Beş gün boyunca mutluluk ve sevinci konuşan Dalay Lama ve Desmond Tutu'nun sohbeti, ortak yazarları Douglas Abrams'ın dünyanın dört bir yanından gelen soruları yönlendirmesiyle renkleniyor. Gezegendeki en mutlu ve en şefkatli iki adam, okurlara nasıl mutlu olunacağını, nasıl sevinç duyulabileceğini anlatıyor: Mutluluğun Kitabı'nı onlar yazıyor…

Hayatları boyunca yalnızca altı kere bir araya gelen iki adam, 14. Dalay Lama Hazretleri Tenzin Gyatso ve Güney Afrika Emekli Başpiskoposu Desmond Mpilo Tutu, bu kısa buluşmaların ötesine geçen bir bağı paylaşıyor. Onlar gerçek arkadaş ve onlara göre gerçek arkadaşlık tamamen güven üzerine kurulmalı. Onlar da öyle yapıyor: Birbirlerine güvenip en önem verdikleri konuda fikirlerini paylaşıyorlar. Dalay Lama ve Desmond Tutu beş gün boyunca mutluluk ve sevinci konuşurken ikilinin sohbeti, ortak yazarları Douglas Abrams'ın dünyanın dört bir yanından gelen soruları yönlendirmesiyle renkleniyor.

SUÇLU, HEM DE ÇOK SUÇLU

Romanları çok satanlar listelerinden hiç inmeyen Liane Moriarty'nin sırlara, dostluğa, kıskançlığa, evliliklere dair gerilim dozu yüksek romanı Suçlu, Hem de Çok Suçlu; geçtiğimiz yıl Goodreads sitesinin bir numarası olurken, New York Times Çok Satanlar Listesi'nde de haftalarca kaldı.

Sıradan bir günün aslında ne kadar sıra dışı olabileceğini hiçbiri tahmin edemezdi. Üç yetişkin çift, üç güzel çocuk, şahane bir bahçe ve bir barbekü partisi... Eğlenceli bir hafta sonu geçirmenin önünde ne gibi bir engel olabilir ki? Oysa hepsinin hayatının sonsuza kadar değişeceği bir gece olacaktır bu.

HEP BERABER

Aile bağlarına, yaptığımız seçimlerin hayatımızı nasıl değiştireceğine dair içinizi ısıtacak bir roman: Hep Beraber... Ödüllü yazar Ann Patchett'ın yeni kitabı Hep Beraber, Ağustos ayında hep kitap aracılığıyla edebiyatseverlere ulaşacak. Elli yıllık bir süreç içinde, iki ailenin bireylerinin yaşadıklarını konu alan Hep Beraber, 2002 yılında PEN/Faulkner Ödülü ve Orange Ödülü'ne layık görülen Ann Patchett'ın yedinci romanı.
Roman, bir vaftiz töreniyle başlıyor. Bölge savcısı olan Cousins, evdeki hamile eşinden ve gürültücü çocuklarından kaçarak davet edilmediği bir eve gelir. Cin ve portakal suyuyla sarhoş olunca, ev sahibinin karısı Beverly Keating'i öper. İkisi de eşlerinden ayrılır ve California'dan Virginia'ya taşınırlar. Daha önceki evliliklerinden olma altı çocuk da, kendilerini aile bağlarından oluşan bir düğümün içinde bir kıyıdan ötekine savrulur halde bulurlar.

ONUN SIRRI
hep kitap'ın, tüm dünyadan önce Türkiye'deki okurlarla buluşturduğu, ismi çok satanlar listelerinden düşmeyen Michael Robotham imzalı Onun Sırrı, muhteşem bir psikolojik gerilim romanı. Onun Sırrı tüylerinizi diken diken ederken, bir yandan da yüreğinizi burkan kahramanlarıyla bu romanı son sayfasına kadar bir solukta okuyacaksanız. Romanları yirminin üzerinde dile çevrilen ve çok satanlar listelerinden inmeyen, psikolojik gerilimin usta ismi Michael Robotham, Onun Sırrı'nda okuru yine heyecanın doruklarında dolaştırıyor.

ÇOCUK KİTAPLARI

GEL BERABER RESİM YAPALIM
hep kitap'ın yeni çocuk kitapları dizisi "Ben Bir Küçük Sanatçıyım"ın ilk kitabı Gel Beraber Resim Yapalım, yaz tatilinde çocukların hayal güçlerini zenginleştirecek birbirinden eğlenceli aktiviteler sunuyor. Gel Beraber Resim Yapalım çocuklara, sanatın ne olabileceğini, nasıl yapılabileceğini, yıllar içinde insanlık için ne gibi anlamlar ifade ettiğini anlatıyor. Kendine özgü tarzıyla dünya çapında tanınan, birçok uluslararası tasarım ve illüstrasyon ödülüne layık görülen İskoç illüstratör Marion Deuchars'ın hazırladığı kitapta, sanatçılar hakkında bilgiler de yer alıyor. Adım adım kuş, yüz ifadesi ve bisiklet çizme yöntemlerinin de tarif edildiği kitap, okurun resim konusunda kendi keşiflerini yapmasını sağlayan çizim, aktivite ve yaratıcı fikirlerle dolu. Gel Beraber Resim Yapalım'da yer alan yönergelerle küçük sanatçılar, Mona Lisa'nın gülüşünü tamamlayabilir ya da misket, tepsi, boya ve kâğıt kullanarak Jackson Pollock tarzı işler yapabilirler.

İNANILMAZ HAYVAN MACERASI
Okurlarını, sayfalarında dünyanın dört bir yanına gitmeye ve en inanılmaz, en muhteşem hayvanları bulmaya davet eden İnanılmaz Hayvan Macerası, 4 yaş üstü okurlara hitap ettiği gibi çocuklar ile vakit geçirmek, oyun oynamak isteyen yetişkinlere de güzel bir fırsat sunuyor. İnanılmaz Hayvan Macerası'nda okurlar, 21 farklı yaşam alanıyla ve orada yaşayan, adı daha önce pek duyulmamış hayvanlarla karşılaşacak. Hayvanlar ve onların doğal ortamlarıyla ilgili kısa bilgilerin de bulunabileceği kitapta görseller ön plana çıkıyor. Kitap, sayfa sonlarındaki sorularla okurları resimlerde gizlenen hayvanları bulmaya davet ediyor.

ZEYTİNE GÜZELLEME
Türk çocuk edebiyatının tanınan kalemlerinden Ayla Çınaroğlu'nun yazdığı, usta ressam, illüstratör Mustafa Delioğlu'nun resimlediği Zeytine Güzelleme, zeytin ağacının insanlık tarihi kadar eski geçmişini anlatıyor. Kahvaltı sofralarımızın vazgeçilmezi zeytinden yola çıkan Zeytine Güzelleme'de zeytinin barışın sembolü olmasından kandilleri aydınlatmasına kadar tüm serüvenine değiniliyor. Çınaroğlu'nun, "yoksul toprakların varsıl ağacı" diye nitelendirdiği zeytin ağacına dair söylenceleri, efsaneleri şiirsel bir dil ve tarihsel sırayla aktardığı hikâye, Delioğlu'nun resimleriyle bütünlük kazanıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güney Afrika Desmond Tutu Dalay Lama Güncel Haberler

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'si jandarma personeli 7 yaralı

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'si jandarma personeli 7 yaralı

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

Fenerbahçeliler çıldıracak! Mourinho, ezeli rakibe imzayı atıyor

Fenerbahçeliler çıldıracak! Mourinho, ezeli rakibe imzayı atıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title