Haberler

Bu Evlerde Her Gün 'Deprem' Oluyor

İzmir Çevreyolu'nun Menemen'e kadar uzatılması için dinamitle yapılan patlatma çalışmaları 374 konutluk Kılınçkent Sitesi'ndeki binalarda çatlaklara ve fayansların dökülmesine neden oldu.

İzmir Çevreyolu'nun Menemen'e kadar uzatılması için dinamitle yapılan patlatma çalışmaları 374 konutluk Kılınçkent Sitesi'ndeki binalarda çatlaklara ve fayansların dökülmesine neden oldu. Sarsıntılar nedeniyle evlerinde kalamadıklarını belirten site sakinleri, yetkililerden sorunlarına çözüm bulmalarını istedi.

İzmir Çevreyolu'nun uzatılması için Çiğli İlçesi Harmandalı Kavşağı ile Menemen İlçesi Koyundere Kavşağı arasındaki 9 kilometrelik kesimde çalışmalar yoğun sürüyor. İzmir-Çanakkale karayolundaki kamyon ve tanker trafiğini azaltacağı düşünülen yolun 70 milyon liraya ihale edilen bu bölümünde, yüklenici firma tarafından dinamitle yapılan çalışmalar Koyundere'deki 14 Blok ve 374 daireden oluşan Kılınçkent Sitesi sakinlerinin kabusu oldu. Günde 3-4 kez haber vermeden yapılan patlatmalar nedeniyle evlerinde duramaz hale geldiklerini ileri süren yaklaşık 1200 kişinin yaşadığı Kılınçkent Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı 50 yaşındaki Kemal Kurhan, şöyle dedi:

"Sitemizdeki 14 bloktan 2'sinde yol çalışmasındaki dinamitle patlatmalar nedeniyle öne yatma oldu. Blokların çoğunda yaklaşık 5 santimetreyi bulan çatlaklar oluştu, fayanslar döküldü. Habersiz patlatmalar nedeniyle deprem olmuş gibi sarsılan binalarda korkudan oturamıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Valilik, Menemen Kaymakamlığı, Karayolları 2'nci Bölge Müdürlüğü'ne dilekçeyle başvurup, sıkıntılarımızı dile getirdik. Ancak, patlamaların başladığı 3 aydan bu yana sonuç alamadık. Eğer yetkililer bir an önlem almazsa site sakinleri olarak toplanıp, çalışmaları engellemek zorunda kalacağız. Bir önlem alınması için illa ki bir binanın çöküp, birilerinin yaralanması ölmesi mi gekeyor?"

Hiçbir şekilde yolun yapılmasına karşı olmadıklarını da belirten Kurhan, patlatmalar sırasında herhangi bir güvenlik önlemi alınmadığını da öne sürdü. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Koyundere Menemen Çiğli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title