Haberler

Bozkır'ın Tezenesi'ni Binler Uğurladı

Güncelleme:

Türk Halk Müziğinin usta sanatçısı ve söz yazarı Neşet Ertaş, Kırşehir'de binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Türk Halk Müziğinin usta sanatçısı ve söz yazarı Neşet Ertaş, Kırşehir'de binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı Türk Halk Müziği'nin usta sanatçısı ve söz yazarı Neşet Ertaş, Kırşehir'de binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Törende Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile birçok bakan ve siyasi parti temsilcisi hazır bulundu.

Türk Halk Müziğinin usta sanatçısı ve söz yazarı Neşet Ertaş, Kırşehir'de binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Tedavi gördüğü hastanede dün sabah hayata gözlerini yuman Neşet Ertaş için memleketi Kırşehir'de Ahi Evran Camii'nde cenaze töreni düzenledi. İkindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Ertaş, Bağbaşı Mezarlığında babasının ayakucunda toprağa verildi.

-BİNLER UĞURLADI-

Kırşehir Ahi Evran Camii'nde düzenlenen cenaze törenine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP lider Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, DSP lideri Masum Türker, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ile sanatçılar Orhan Gencebay, Edip Akbayram, Bedia Akartürk, Suavi, Kubat, Arif Sağ, Ertaş'ın ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sanatçılar, Neşet Ertaş'la ilgili duygularını, "Müzikte büyük bir çığır açan insanı uğurluyoruz", "Büyük bir çınarı kaybettik" sözleriyle dile getirdi. Başbakan Erdoğan'ın ikindi namazını kılmasının ardından safa geçmeden önce CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'yla tokalaşması dikkat çekti.

Başbakanın yerini almasını ardından Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz kısa bir konuşma yaptı. Neşet Ertaş'ın büyük bir ozan olduğunu belirten Yılmaz, Ertaş'ın "Adeta silahsız bir kahraman olduğunu" ifade etti. Yılmaz, "Onun silahı elindeki sazıydı. O özüyle, sözüyle ve sazıyla güzel yüzüyle, milletin birlik ve beraberliğine katkıda bulundu" diye konuştu. Yılmaz'ın dinleyenlerce alkışlanan konuşmasın ardından Yılmaz ve beraberindeki 3 imam Ertaş'ın cenaze namazını kıldırdı, şahitlik ve helallik istedi. Cenaze namazının ardından Erdoğan cemaate seslendi.

-BAŞBAKAN ERDOĞAN: "MAKAMLAR, MEVKİLER HEPSİ BOŞ"-

Ertaş'ın cenazesinde konuşan Başbakan Erdoğan, cemaate dönerek besmeleyle sözlerine başladı. Önce Arapça okuduğu ayetin Türkçesini de "İlahi ferman bu. Her nefis ölümü tadacaktır. Sonra hepiniz bize döndürüleceksiniz" diyerek dinleyenlerle paylaşan Erdoğan, "Şu anda huzurunuzda işte bir nefis çok değerli dostumuz, abimiz, kardeşimiz, ozanımız, bozlakçımız, Türkiye'de öncü isim Neşet Ertaş musalla taşında. Artık söz yok, sadece şu musallada bize nasihat var. İşte ben de sizler gibi yaşadım sazımla sözümle neyim var neyim yok hepsini ortaya koydum. Örnek olacak şeyler söyledim. ve bir çizgi ortaya koydum. İşte şimdi ben de o emanet olan nefsimi teslim ettim ve ona dönüyorum" dedi. Başbakan Erdoğan, birlik ve beraberlik dünyasında Üstad Ertaş'ın mahlas olarak "garip" kelimesini kullandığını ifade ederek, "Çünkü o, bu yola da dünyaya da garip olarak bakıyordu. Garip geldik, garip gideceğiz. Hepimiz aslında garibiz. Yani trilyonlar, milyonlar, makamlar, mevkiler hepsi boş. Gidilecek olan yer malum. İki metreküp bir kabir ve o kabirde geldiğimiz aslımıza döneceğiz. Çünkü biz topraktan geldik yine toprağa gideceğiz" diye konuştu.

-"O BİRLİĞE VE BERABERLİK ÇAĞRISINA İHTİYACIMIZ VAR"-

Çeşitli toplantılar vesilesiyle Ertaş'la bir arada olduklarını anımsatan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "O bir arada oluşlarımızda onun duyguları Anadolu'nun bir sesi oluşu, Çiçekdağı'nın bir sesi oluşu bize de farklıklar sunuyor. Artık bu sazın susmasından öte inşallah devamını da yetiştirdiklerinden bekliyoruz. Çünkü buna çok ihtiyacımız var. O birliğe, o beraberlik çağrısına çok ihtiyacımız var. Temennim o dur ki Rabbim inşallah cennetiyle cemaliyle şereflendirir. Öncelikle ailesinin milletimizin başı sağ olsun. Şurada toplanan cemaatle de ortaya bir gerçek konuluyor. Sevgi büyük, sevenler çok. Yolun açık olsun üstad. Allaha emanet ol."

-KILIÇDAROĞLU: "ANADOLU'YU KAYBETTİK"-

Başbakanın konuşması sırasında bir elini Ertaş'ın tabutunun konulduğu musalla taşına koyduğu gözlenirken, cemaat içinden bir grubun konuşma sona ermeden camii bahçesinden ayrılması dikkat çekti. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da cenaze töreni öncesinde gazetecilerin sorusu üzerine "Çok büyük bir kayıp. O Anadolu'dur, Anadolu'yu kaybettik" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının ardından Ertaş için dua okundu. Başbakan Erdoğan ve Kültür Bakanı Günay'ın da en önde omuz verdiği bir grup Ertaş'ın tabutunu cenaze aracına koydu. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun da Ertaş'ın tabutuna omuz verdiği görüldü. Ertaş'ın naaşı alkışlar ve tekbirlerle Bağbaşı Mezarlığına babasının yanına defnedilmek üzere uğurlandı.

NOTLAR:

-"Bozkırın tezenesi" Neşet Ertaş memleketi Kırşehir'de binlerin katıldığı cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

Ertaş'ın cenaze töreni için Ahi Meydanı ile cenaze törenin yapılacağı Ahi Evran Camii çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Ahi Meydanı'nda güvenlik barikatları kurulurken, cenaze törenine katılmak isteyenler arama noktalarından geçirilerek tören alanına alındı. Cami ve meydan çevresindeki binalara keskin nişancılar yerleştirildi. Çok sayıda emniyet personelinin katılımıyla alınan önlemler, "Güvenlik önlemleri, Başbakan Erdoğan'ın daha önce katıldığı cenaze törenlerine oranla çok daha fazla" yorumlarına neden oldu.

-Ertaş'ın cenaze töreni için Bağbaşı Mezarlığı'na çıkan Ankara Caddesi de trafiğe kapalı tutuldu.

Ahi Meydanı'nda ve Ahi Evran Camii çevresinde 112 acil servisleri hazır bekletildi.

-Cenaze alanında protokol için ayrılan yerlerin geniş tutulması vatandaşların

tepkisine neden oldu ve kısa sürekli bir protesto yaşandı.

-Çevre binalarına Türk bayrakları ve Neşet Ertaş posterleri asıldı. Ertaş'ın fotoğrafının yer aldığı posterlerde, "Bozkırın tezenesi, hep kalbimizde yaşayacaksın", "Büyük halk ozanı, ölümsüz şair, seni unutmayacağız", "Ağla sazım, şimdi ağlama zamanıdır" şeklinde yazılar da yer aldı.

-Anacaddelerde ve ara sokaklarda, esnaf da dükkanlarını Ertaş'ın fotoğraflarıyla donattı.

-Cenaze törenini yoğun bir basın grubu izledi.

-Törende Türk Kızılayı da lokum dağıttı.

-Cenaze sebebiyle belediye hoparlörlerinden gün boyu Neşet Ertaş'ın türküleri çalındı. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Yılmaz Ertaş Neşet Ertaş Kırşehir Politika Güncel Haberler

TBMM'de kayyum gerginliği! AK Partili Osman Gökçek, DEM Partili Şenyaşar'a tekme attı

TBMM'de kayyum gerginliği! AK Partili Osman Gökçek, DEM Partili Şenyaşar'a tekme attı

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hakkari Belediyesi'ne kayyuma ilk yorum: Hukuk gereğini yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hakkari Belediyesi'ne kayyuma ilk yorum: Hukuk gereğini yaptı

Bakmadan Geçme

Mauro Icardi serbest kalma, çıkış maddesi var mı? #129300 Icardi instagram'da Galatasaray'ı sildi mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 6 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 6 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 6 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 6 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 6 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 6 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 6 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 6 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Anthony Martial Galatasaray'a gelecek mi? Transferde son durum Fransa Lüksemburg maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Fransa Lüksemburg hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Çorum'da okul basan yabancı uyruklu veli, okul müdürünü zincirle darbetti

Çorum'da okul basan yabancı uyruklu veli, okul müdürünü zincirle darbetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title