Haberler

Boşanma Aşamasındaki Eşini ve Kayınpederini Öldüren Adam Hapis Cezasına Çarptırıldı

Güncelleme:

Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde boşanma aşamasındaki eşi ve kayınpederini öldüren bir adam, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ömer Sorguç, eşinin yanından kaçan Beyza Sorguç ve babasını tabancayla vurarak öldürmüştü. Mahkeme, Sorguç'a ağırlaştırılmış müebbet hapis ve ruhsatsız silah bulundurma suçundan da ceza verdi.

KOCAELİ'nin Başiskele ilçesinde boşanma aşamasındaki eşi Beyza Sorguç (23) ile kayınpederi Şahin Kılıç'ı (56) öldüren Ömer Sorguç (31), 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Beyza Sorguç, evlendikten 38 gün sonra Ömer Sorguç'un yanından kaçarak Şanlıurfa'dan Kocaeli'deki babasının yanına geldi. Ömer Sorguç, boşanma davası açan eşi Beyza Sorguç'un peşinden gitti. Kayınpederinin Başiskele ilçesi Barbaros Mahallesi Eyüp Sultan Caddesi'ndeki evinin önünde bekleyen Ömer Sorguç, 18 Ekim 2022'de dışarı çıkıp, araçlarına binmek isteyen Beyza Sorguç ile babası Şahin Kılıç'ı tabancayla vurdu. Baba-kız hayatını kaybetti, yakalanan Ömer Sorguç tutuklandı. Savcı, iddianamesinde Ömer Sorguç ile Beyza Sorguç'un Şanlıurfa'da açılan boşanma davasının devam ettiğini, Ömer Sorguç'un dava sürecinde iddia ettiği altınlarının alınmasına yönelik talepleri ve aileye kızgınlığı nedeniyle Beyza Sorguç ve ailesine silahla zarar vermeyi kafasına koyduğu ve buna ilişkin mesajları boşanma aşamasındaki eşi ile ailesine gönderdiğini belirtti.

YARALI HALDEYKEN DE BAŞINA ATEŞ ETTİ

İddianamede, Ömer Sorguç'un olaydan 6 gün önce İzmit'e gelerek Beyza Sorguç'un ailesi ile kaldığı evi gören bir otele yerleştiği ve sürekli gözetlediği belirtildi. Ömer Sorguç'un 2 ruhsatsız silahla bu eylemi gerçekleştirmek için hareket ettiğini belirten savcı, iddianamesinde, olay gününde Beyza Sorguç ve babası Şahin Kılıç'ın araçla hareket etmek üzereyken Ömer Sorguç'un takip ettiğini fark etmediklerini, Ömer Sorguç'un Şahin Kılıç'a 3-4 el ateş ettiği, Beyza'nın araçtan çıkarak kaçmaya çalıştığı ifadelerine yer verdi. Savcı, Ömer Sorguç'un Beyza'nın arkasından 3-4 el ateş ettiği, merdiven boşluğunda yaralı haldeyken 1 defa da başına ateş ettiğini belirtti.

'SUÇUM SEBEBİYLE UYKUM UYUYAMIYORUM'

Kocaeli 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmada mahkeme heyeti, Ömer Sorguç hakkında kararını açıkladı. Duruşmaya Ömer Sorguç ile taraf avukatları katıldı. Savcı Ömer Sorguç'un eşi Beyza Sorguç'u ve kayınpederi Şahin Kılıç'ı tasarlayarak öldürdüğünü belirterek, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet, ruhsatsız silah bulundurduğu gerekçesiyle de 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talep etti. Son sözü sorulan tutuklu sanık Sorguç, mütalaaya katılmadığını belirterek, "Yaptığım suç için çok pişmanım. Suçum sebebiyle uyku uyuyamıyorum, psikiyatri tedavi alıyorum" dedi. Mağdur ailenin avukatı ise "Olay, tasarlanarak hunharca işlenen bir cinayettir. Sanığın en yüksek suçtan cezalandırılmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, Sorguç hakkında 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve ruhsatsız silah bulundurduğu gerekçesiyle 1 yıl 3 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Başiskele Kocaeli Ceza Adliye Cinayet Suç Hukuk 3.Sayfa Güncel Haberler

Canlı anlatım! Şampiyonluk maçında gol perdesi açıldı

Canlı anlatım! Şampiyonluk maçında gol perdesi açıldı

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

Canlı anlatım! Kadıköy'de gol yağmuru var

Canlı anlatım! Kadıköy'de gol yağmuru var

Bakmadan Geçme

GALATASARAY KİM GOL ATTI? Galatasaray Konyaspor MAÇ KAÇ KAÇ, kim gol attı? CANLI SKOR FENERBAHÇE KİM GOL ATTI? Fenerbahçe İstanbulspor maçında fark açılıyor! Kim gol attı, MAÇ KAÇ KAÇ? KADIKÖY'DE İLK DÜDÜK ÇALDI! #9917 Fenerbahçe İstanbulspor maçı kaç kaç, kim gol attı? SANİYE SANİYE CANLI ANLATIM! ŞAMPİYONLUK MAÇI BAŞLADI! #129349 Galatasaray Konyaspor maç kaç kaç, kim gol attı? CANLI ANLATIM! #9917 TRABZONSPOR ANKARAGÜCÜ CANLI HD İZLE! Trabzonspor Ankaragücü maçı hangi kanalda, İLK 11'LER AÇIKLANDI! #9917 FENERBAHÇE İSTANBULSPOR MAÇI CANLI HD İZLE! Fenerbahçe İstanbulspor maçı hangi kanalda, ilk 11'ler kim? #9917 GALATASARAY ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI NE ZAMAN? #129349 Galatasaray'ın şampiyonluk kutlaması olacak mı, nerede olacak? #9917 GALATASARAY - KONYASPOR MAÇI CANLI İZLE! #129349 Galatasaray maçı hangi kanalda, saat kaçta? Galatasaray - Konyaspor maçı FULL HD İZLE! #9917 GALATASARAY İLK 11'LER! Konyaspor ile karşılaşmada Galatasaray'ın ilk 11'leri kim? Erbaaspor Muşspor maçı CANLI izle! (HD) 26 Mayıs Erbaaspor Muşspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Erbaaspor - Muşspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Erbaaspor - Muşspor maçı nereden izlenir? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi hangi tarihte, ayın kaçında ödenecek 2024? Popeyes boykot mu? Popeyes İsrail malı mı, boykot listesinde var mı? Popeyes Türk malı mı, sahibi kim? Bugün Fenerbahçe'nin maçı var mı? Bugün hangi Fenerbahçe maçı var, hangi kanalda? Fenerbahçe - İstanbulspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Fenerbahçe - İstanbulspor maçı nereden izlenir?
Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title