Haberler

Lösemi Hastası 3 Yaşındaki Güler İçin Kan Bağışı Kampanyası

Güncelleme:

Bolu'da, ilik kanseri teşhisi konulan 3 yaşındaki Güler Gökmen için başlatılan kan bağışı kampanyasına Bolu Valisi Aydın Baruş da kan örneği vererek destek oldu.

Lösemi hastası Güler için kan bağışı kampanyası

BOLU'da, lösemi hastası 3 yaşındaki Güler Gökmen'e uygun ilik bulunması için kan bağışı kampanyası başlatıldı. Vali Aydın Baruş da kan bağışında bulunarak kampanyaya destek oldu.

Yaklaşık 3 ay önce ailesi tarafından Abant İzzet Baysal Üniversitesi İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen Güler Gökmen'e lösemi tanısı konuldu. İnşaat işçisi Coşkun ve ev hanımı Fatma Gökmen çiftinin iki çocuklarından Güler Gökmen, yapılan tetkiklerin ardından Ankara Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemotoloji, Onkoloji Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Hastalığı ilerlediği için 3 ay içerisinde ilik nakli yapılması gereken Güler Gökmen, tedaviye alınarak kemoterapi uygulanmaya başlandı.

Bolu Valiliği de küçük Güler'e uygun ilik bulunabilmesi için kan bağışı kampanyası başlattı. Türk Kızılayı'nın Kent Meydanı'nda kurduğu çadırdaki bağış kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Vali Aydın Baruş da eşi Nagihan Baruş ile birlikte iftarın ardından Güler Gökmen için kan bağışında bulundu. Kampanya ile ilgili yetkililerden bilgi aldıktan sonra bağış yapan Vali Baruş, daha sonra gazetecilere açıklama yaptı. Vali Baruş, 3 yaşındaki Güler'in Ankara'da lösemi tedavisi gördüğünü ve kısa sürede ilik nakline ihtiyacı olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

"Sağlığına kavuşması için en kısa sürede bunun yapılması gerekiyor. Kızımızın ilik nakli ihtiyacına katkıda bulunmak için biz de hemen bir organizasyon yaparak kent merkezine bu bağış çadırını kurdurduk. Türk Kızılayı'ndan arkadaşlar da katkı sağlıyorlar. Böyle mübarek bir ayda böyle bir kampanyanın başlatılmış olması da bizi sevindirdi. Daha önce Zeynep kızımızın ilik nakli kampanyası başlatılmıştı ve o dönemde 4 bin bağışcının kan örneği verdiğini öğrendim. Diğer mutluluk verici olay ise Bolu'nun kan bağışında Türkiye ortalamasının 10 kat üzerinde olması. Türkiye ortalamasına göre 500 kişiden biri kan bağışında bulunurken bu rakam bizde 50'de bir oranında. Bundan büyük sevinç duyuyoruz. Buradan Bolulu vatandaşlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Lütfen bağışlarımızı devam ettirelim. Bu verdiğimiz kanların örnekleri ilik bankasında toplanıyor. Şu ana kadar Bolu'dan 39 kişi ilik naklinde bulundu. Umarım bağışlarla Güler kızımıza uygun bir ilik bulunur."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aydın Bolu Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title