Haberler

Bodrum'da Tarihi Yapılar İçin Kazı ve Restorasyon Çalışması Yapılacak

Bodrum'da tarihi yapılar için kazı ve restorasyon çalışması yapılacakAK Parti Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp, sanayi sitesi altında bulunduğu belirtilen hipodromun gün yüzüne çıkarılması ve duvar kalıntıları duran 236 yıllık Aya Nikola Rum Ortodoks Kilise'nin restore edilmesiyle ilgili çalışma yapılacağını açıkladı.

Bodrum'da tarihi yapılar için kazı ve restorasyon çalışması yapılacak

Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp, sanayi sitesi altında bulunduğu belirtilen hipodromun gün yüzüne çıkarılması ve duvar kalıntıları duran 236 yıllık Aya Nikola Rum Ortodoks Kilise'nin restore edilmesiyle ilgili çalışma yapılacağını açıkladı.

Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp, turizm haftasının kutladığı günlerde parti binasında çeşitli açıklamalar yaptı. AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk'le birlikte Bodrum, Marmaris ve Fethiye turizm konseyiyle Ankara ziyarete yaptıklarını belirten Demiralp, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman'la görüştüklerini söyledi. Bodrum, Fethiye ve Marmaris'te bulunan antik kazılara ait destek sözü aldıklarını belirten Demiralp, "Bodrum'da sanayi sitesinin altında bulunan Hipodrum'un gün yüzüne çıkarılması, Mouseleum, Aya Nikola Kilisesi'nin restorasyonu ve Gümüşlük Myndos Antik Kenti kazıları çalışmalarının tekrar başlatılması hususunda bakan yardımcımızın oluru ile müsteşarımız Nihat Gül çalışma başlattı. Bölgenin tanıtımı ile ilgili sunduğumuz öneriler üzerine bakan yardımcımız, Turizm ve Tanıtma Genel Müdürümüz İrfan Önal ile toplantı yapmamızı sağladı" dedi.

Bodrum Tanıtma Vakfı'nın yürüttüğü, yaklaşık 700 yabancı gazeteci, yazar ve tur operatörünün uçak biletlerinin karşılaması, Bodrum tanıtım çalışmalarının bakanlığın tüm dünyaya yönelik yapmış olduğu yayınların içinde yer almasına, hazırlanacak olan 'Bodrum Mavi Yolculuk' tanıtım filminin bakanlık tarafından tüm dünyaya yayınlanmasının sağlanmasına karar verildiğini de duyurdu. Mayıs ayında Turizm Tanıtma Genel Müdürlüğü yetkilileri ve Bodrum turizmcilerinin katılacağı 'work shop' yapılması kararının da alındığını anlatan Demialp, "Açıklanan 9 maddelik turizm eylem planındaki Nisan ve Mayıs aylarında tarifeli uçaklara yapılacak olan yakıt desteği Eylül ayına kadar uzatılmıştır. Bu gelişme turizmciler için oldukça önemli bir destektir" dedi.

SANAYİ SİTESİ KALDIRILABİLİR

Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Demialp, hipodrom ile ilgili kazı çalışması için öncelikle sanayi sitesinin kaldırılması ve başka yere taşınması gerektiğini söyledi. Demiralp, "Tabi bunu sanayi sitesindeki kiracılar veya mülk sahipleri ile de görüşme yapılıp talepleri alınacak. Hipodrom turizm açısından çok önemli bir hazine. Uzun süredir konuşulan ve gündeme gelen bir konuydu. Artık konuşmaktan öteye daha ileriye adımlar atacağız" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Marmaris AK Parti Fethiye Bodrum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title