Haberler

Bodrum'da, ABD Askerinin Başına Çuval Geçirilmeye Çalışılmasıyla İlgili Dava

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 2011 yılında ABD askerlerinin başına çuval geçirmeye çalıştıkları iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan 8 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Bodrum'da, 2011 yılında ABD askerlerinin başına çuval geçirmeye çalıştıkları iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan 8 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Bodrum 3. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, "Kişi hürriyetini sınırlama ve hakaret" iddialarıyla tutuksuz yargılanan ve 16 yıl 4 aya kadar hapisleri istenen S.P, B.K, H.D, Ö.B, U.A, U.R, M.Ü. ve C.G. katılmadı.

Bir önceki duruşmada ABD makamlarından istenilen tanık askerin ifadesinin ulaşmadığı gerekçesiyle mahkeme, duruşmayı 29 Nisan'a erteledi.

Bu arada duruşma öncesinde polis ekiplerinin adliye bahçesinde güvenlik önlemi aldıkları gözlendi.

Duruşmanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan sanıkların avukatı Ahmet Aksüt, daha önce şikayetçi olan ABD askeri ile ifadesi alınan bir tanık asker olduğunu, tanık askerin ifadesi için Amerikan makamlarına yazılan talimatın cevabının henüz mahkemeye ulaşmadığını kaydetti.

Aksüt, "Biz beklenmesine gerek olmadığını, karar oluşturulması gerektiğini ifade ettik. Mahkeme talimat cevabının beklenmesine karar verdi" dedi.

Davada "Kişi hürriyetini tahdit" ve "Hakaret" şeklinde iki suçlama bulunduğunu ifade eden Aksüt, şöyle konuştu:

"Kişi hürriyetini tahdit suçunun oluşmadığını daha ilk celsede ifade ettik. Buna ilişkin Yargıtay kararları var. En son 'Sokak ortasında kişi hürriyeti tahdit edilemez, suçu işlenemez' deniliyor. Bu yüzden bize göre bu suçlamanın birisi düşmüş durumda. Hakaret suçlaması olabilir belki ama onda da hakaret şikayete bağlı bir suç. Dolayısıyla baştan usulüne uygun bir şikayet alınmadığı düşüncesindeyiz."

Olayın gerçekleştirildiği günlerde ifadelerin yeminli tercümanla alınmadığını öne süren Aksu, "Bize göre ortada cezalandırmayı gerektirecek bir suçlama yok. Davanın beraatle sonuçlanacağını düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

Olay

ABD savaş gemisi "Ramage" 20 Ekim 2011 tarihinde ziyaret için Bodrum'a gelmiş, gemiden inerek Cumhuriyet Caddesi'nde gezen ABD'li askerlerin başına bir grup tarafından çuval geçirilmeye çalışıldığı iddia edilmişti.

Olayla ilgili gözaltına alınan 8 kişi Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde ifadelerin alınmasının ardından savcılık talimatıyla serbest bırakılmış, daha sonra bu kişiler hakkında kamu davası açılmıştı. - Muğla

Kaynak: AA / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi Ahmet Aksüt Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

Bayram ziyaretinde CHP'den AK Parti'ye 'asgari ücret' çağrısı: Umarız müjdeyi verirsiniz

Bayram ziyaretinde CHP'den AK Parti'ye "asgari ücret" çağrısı: Umarız müjdeyi verirsiniz

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Mehmet Şimşek mesajı vermişti! Bakanlığa bağlı ekipler denetim için sahillere iniyor

Mehmet Şimşek mesajı vermişti! Bakanlığa bağlı ekipler denetim için sahillere iniyor

İsrail Başbakanı Netanyahu savaş kabinesini feshetti

İsrail Başbakanı Netanyahu savaş kabinesini feshetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title