Haberler

Bodrum'da 50 kilometrelik yol temizliği

Güncelleme:

Bodrum'da 50 kilometrelik yol temizliği Bodrum Belediyesi, ilçe genelinde başlattığı temizlik seferberliği kapsamında karayollarında yol kenarlarına araçlardan atılan çöpleri temizleyerek başladı.

Bodrum'da 50 kilometrelik yol temizliği

MUĞLA - Bodrum Belediyesi, ilçe genelinde başlattığı temizlik seferberliği kapsamında karayollarında yol kenarlarına araçlardan atılan çöpleri temizleyerek başladı. Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün 80 çalışanı, 50 kilometrelik alanda yol kenarlarına atılan çöpleri tek tek toplayarak, hem temizlik hem de sıcak havalarda oluşabilecek tehlikelerin önüne geçmiş oldu.

Turizmin gözbebeği Bodrum Belediyesi, ilçe genelinde sürdürdüğü temizlik seferberliğini sıkı tutuyor. Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün temizlik görevlilerinden oluşan80 kişilik ekip, karayollarında yol kenarlarına araçlardan atılan cam şişe, maske, içecek kutusu, plastik ve kağıt atıklardan oluşan çöpleri tek tek topladı.

Belediye ekipleri, karayolları sorumluluk alanı içinde bulunan Torba- Güvercinlik gidiş ve geliş yolunu, oluşan kötü görüntülerden kurtarmak ve sıcak havalarda oluşacak yangın tehlikelerini önlemek amacıylaözverili bir çalışmayla temizledi. 50 kilometrelik alanda toplanan cam şişe, maske, içecek kutuları, plastik ve kağıt atıklardan oluşan 150 poşet çöpten oluşan yaklaşık 800 kilogram atık, araçlarla bölgeden alınarak çöp alanına taşındı.

"Bodrum'da Doğa Kazanacak" sloganı ile doğa ve çevre odaklı önemli çalışmalar yürüttüklerine dikkat çeken Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Engin Doğan, vatandaşlara Bodrum'a giriş ve çıkışlarda araçlarından herhangi bir şey atmamaları çağrısında bulundu. Çevrenin ve doğanın önemine vurgu yapan Doğan "Lütfen çöplerinizi size en yakın çöp kutusuna atınız. Doğa hepimizin. Attığımız bu plastik poşetler, petler toplam 4 bin yıl doğada kalıyor. Biz bunları toplamak için çok ciddi emek sarf ediyoruz. Lütfen bizlere yardımcı olun çöpleri doğaya atmayın" dedi.

Geçen hafta cumartesi günü Bodrum genelinde "Atık Günü" ilan ettiklerini hatırlatan Doğan, bildirimleri önümüzdeki günlerde sosyal medya, yerel ve görsel basında duyuracaklarını anlatarak şöyle devam etti "Sizlerden isteğimiz atık günü ilan ettiğimiz günde, yani bahçe atıklarını topladığımız günlerde, bir gün öncesi akşamına kadar atıklarınızı dışarıya çıkarmanız. Attığınız her atığı toplattığımızda ekstra bir maliyet oluyor. Bu maliyetler daha sonra katı atık bedellerine yansıyor. Bu bedellerin yansımasını düşürmek için elimizden geleni yapıyoruz. Sizlerde lütfen atıklarınızı sokağa veya doğaya değil, en yakın çöp kutusuna ayrıştırıp atarak bizlere yardımcı olunuz."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güvercinlik Bodrum Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title