Haberler

Bodrum Almanya´Da Tanınsın

Almanya'nın Turizmde Dünyaca Ünlü Dev Fvw Medya Grubu Tarafından Bodrum'da Düzenlenen Panelde 'alman Pazarında Bodrum Nasıl İvme Kazanır?' Konusu Tartışmaya Açıldı. Panelde Konuşan Dünyaca Ünlü Turizmci Vural Öger Bodrum'un Mass Turizmden (ucuz Kitle Turizmi) Değil Butik Oteller ve Butik Kent Turizminden Kazançlı Çıkacağının Altını Çizdi. Vural, Yerel Yöneticilerle Turizmcilere Uyarılarda Bulunarak 'bodrum'u Antalya ile Yarıştırmayın, Karıştırmayın. Aksi Halde Bodrum'u Kaybedersiniz. Bodrum'un Mass Turizme Değil St. Tropez Tarzı Butik ve Kaliteli Turizm ve Turiste İhtiyacı Var. Bodrum Düşük Fiyatlarla Satılacak Bir Destinasyon ve 49 Euro'ya Yatak Satılacak Bir Turizm Kenti Olmamalı' Dedi.

ALMANYA'nın turizmde dünyaca ünlü dev FVW Medya Grubu tarafından Bodrum'da düzenlenen panelde 'Alman pazarında Bodrum nasıl ivme kazanır?' konusu tartışmaya açıldı. Panelde konuşan dünyaca ünlü turizmci Vural Öger Bodrum'un mass turizmden (ucuz kitle turizmi) değil butik oteller ve butik kent turizminden kazançlı çıkacağının altını çizdi. Vural, yerel yöneticilerle turizmcilere uyarılarda bulunarak ''Bodrum'u Antalya ile yarıştırmayın, karıştırmayın. Aksi halde Bodrum'u kaybedersiniz. Bodrum'un mass turizme değil St. Tropez tarzı butik ve kaliteli turizm ve turiste ihtiyacı var. Bodrum düşük fiyatlarla satılacak bir destinasyon ve 49 Euro'ya yatak satılacak bir turizm kenti olmamalı' dedi.

FVW Medya Grup ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, Akyarlar Köyü'ndeki Kefaluka Otel'de 'Alman pazarında Bodrum nasıl ivme kazanır?' konulu panel düzenlendi.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut, Öger Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Vural Öger, Bodrum Belediye Başkanı DP'li Mehmet Kocadon, Bodrum Otelciler ve Turistik İşletmeciler Derneği (BODER) Başkanı Halil Özyurt ve Almanya'da faaliyet gösteren 30 seyahat acentesinin yöneticisiyle Türk turizm sektörünün önde gelen isimlerinin konuşmacı olarak katıldığı paneli FVW'nin editörü Klaus Hildebrant yönetti.

KOCADON ''ALMAN TURİZMİNDEN HAK ETTİĞİMİZ PAYI ALMALIYIZ'

Bodrum'un Almanya turizm pazarında daha iyi tanıtılması ve Alman turistin dikkatini çekebilmek için düzenlenen panelin açılış konuşmasını yapan Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı (BOYTAV) ve Bodrum Belediye Başkanı DP'li Mehmet Kocadon 2 ay önce düzenlenen Berlin fuarında Bodrum'un Almanya'da tanınmadığını hayretler içerisinde gördüğunu söyledi. Bunun üzerine Alman turizm ve medya sektörünün önde gelenleriyle panel düzenleme kararı aldıklarını belirten Kocadon, şöyle konuştu:

''Bodrum tanrının bize bir lütfu. «MD+BO»«MD-BO»Bu güzellikten sadece biz değil tüm dünya yararlanmalı. Alman turizmciler ve sektör temsilcileriyle düzenlediğimiz paneli diğer ülkelerle de sürdüreceğiz. Bodrum'da 12 ay turizm için daha iyi tanıtıma ve uluslararası desteğe ihtiyacımız var. Bodrum'da kaliteyi arttırmak, kaliteli turisti çekmek için başta cadde, sokaklar, tabelalar, işgaliyeler ve kaçak inşaatlarla büyük mücadele başlattık, Bodrum'u yeni baştan yaratıyoruz. Bodrum'un turizm stratejisini hazırlıyoruz. Almanya'da 9 milyon turist tatile çıkıyor, seyahat ediyor. Bodrum'un turizm pazarında Almanya gerçekten büyük bir kayıp olduğunun farkındayız. Almanya'nın Bodrum'a turist gönderen ülkeler arasında 5'inci sırada yer alması üzücü. Alman turizminden Bodrum sadece yüzde 0.7 pay alabiliyor. Amacımız 2-3 yıl daha sürecek altyapı çalışmalarının tamamlanması ile Bodrum'u dünyanın en zengin turistlerinin tercih edeceği bir kaliteli turizm destinasyonu haline getirmek. Bu nedenle sadece yerli turizmciler değil, bundan sonra yılda en az 7-8 kez uluslararası tur operatörleri ve seyahat acenteleri ile Bodrum'u tanıtacak toplantı ve paneller düzenleyeceğiz.'

TÜROFED Başkanı Barut Bodrum'un Türkiye'nin en önemli turizm destinasyonlarının başında geldiğini belirterek ''Bodrum ne yazık ki gerekli ve yeterli tanıtımı yapamadığı için Almanya pazarından hak ettiği payı alamıyor. Son yıllarda kaliteli turist yerine az harcayan ancak çok gelen İngiliz turisti ağırlamaya başladı. Bu paneller sonrasında Bodrum'a gelecek Alman turist sayısında ciddi artış olacağına inanıyorum' dedi.

TURİZM DUAYENİ CİDİD UYARILARDA BULUNDU.

Öger Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Vural Öger de Halikarnas Balıkçı ile ünlenen Bodrum'un bugün Prens Charles başta olmak üzere dünyanın birçok ünlü ismine evsahipliği yaptığını belirterek, kentin 1960'lı yıllarda başlayan ev pansiyonculuğundan günümüzde dünya markası oluşuna kadar geçen turizm macerasını ve antik kentin 5 bin yıllık geçmişini Almanca olarak anlattı. Vural, yerel yöneticilerle turizmcilere uyarılarda bulunarak şunları söyledi:

''Bodrum'u Antalya ile yarıştırmayın, karıştırmayın. Aksi halde Bodrum'u kaybedersiniz. Bodrum'un mass turizme değil St. Tropez tarzı butik ve kaliteli turizm ve turiste ihtiyacı var. Bodrum düşük fiyatlarla satılacak bir destinasyon ve 49 Euro'ya yatak satılacak bir turizm kenti olmamalı. Bodrum Türkiye'nin St. Tropezi'dir. Bodrum entellüktüel, sanatçı, işadamlarının, sporcuların yeri. Gece hayatı, koyları, insanları, mimarisi güzel. Bodrum daha önceki tatil kentlerinin yaptığı hataya düşmedi, mimarisini korudu. Antalya Mass turizmin hedefi hale geldi. Kilometrelerce plaj betonla kaplandı. Buradaki turistler çok az para vererek güneş ve turizmden yararlanmak istiyor.

Biz zengin turisti buraya çekersek, kaliteli turizm yaparsak, 12 ay turizme gerek kalmaz. Ancak yapılaşma ve özellikle kooperatifleşmeye artık (Dur) demeli. Herşey dahil sistemi Bodrum'u öldürür. Ege Bölgesi'ne özgü bir sistem oluşturulmalı. Brgiddet Bardot St. Tropezi ünlü yaptı. Bu nedenle dünyaca ünlü yıldızları Bodrumlu yapalım.'

Panelin son konuşmacısı FVW'nin editörü Klaus Hildebrandt, Alman acentacılar ve medya grupları ile bu tür panel ve work shopları Bodrum'da daha sık düzenleme kararı aldıklarını söyledi. Hildebrandt Bodrum'un tanıtımının daha profesyonel biçimde yapılması gerektiğinin de altını çizdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title