Haberler

''Biz Gönüllere Girmek İstiyoruz''

Güncelleme:

Vali Altıparmak; ''Biz Zeytinköy'e girmek değil, Zeytinköylü'lerin gönüllerine girmek istiyoruz''

Muratpaşa Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Zeytinköy'de Sosyo-kültürel ortamın iyileştirilmesi, hoşgörü, diyolog ve ortaklık kültürünün geliştirilmesi ile çocukların sosyal ve kültürel uyum sorunlarının azaltılması amacı ile hazırlanan Yeni Bir Gün ( Zeytinköy ) projesi sona erdi.

30 Mart 2011 tarihinde başlayan projeye değişik okullardan 200 öğrencinin katıldığı bildirilirken, proje kapsamında öğrenciler, 20 gönülü öğretmen nezaretinde Sinema Günü, Tiyatro Etkinliği, Yayla Gezisi, Şehir içi tarihi ve turistik yerlerin tanıtımı, okul desteği ve yaşam boyu eğitimi destekleme, Atatürk'ü Anma ve Ankara Gezisi, Lisanslı Sporcu olma konusunda eğitim, saklıkent gezisi faliyetlerini gerçekleştirdiler.

Proje katılan öğrenciler, farklı doğal ve sosyal çevreleri tanıdıklarını, yeni arkadaşlıklar kurma imkanı bulduklarını ve bu projeyle kendi imkanlarıyla gerçekleştiremiyecekleri faaliyetleri yapmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ettiler.

Öğrencileri bugünde yalnız bırakmayan Muratpaşa Kaymakamı Fatih Kocabaş ise Öğrencilere; "Bu etkinliklerde kazandığınız bilgi ve tecrübelerinizi başta aileniz olmak üzere yakın çevrenizle ve okul arkadaşlarınızla mutlaka paylaşın. Çünkü güzellikler paylaştıkca çoğalır." dedi.

Yeni Bir Gün ( Zeytinköy ) projesine destek veren ve emeği geçen gönüllü öğretmenlere teşekkür belgesi veren Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi. Vali Altıparmak; " Zeytinköy'ün Antalyanın hiç bir mahalesinden bizim için hiç bir farkı yoktur. Zeytinköy'e girilir girilmez böyle birşeyi kabul etmemiz'de mümkün değildir. Biz Zeytinköy'e girmek değil, Zeytinköylü'lerin gönüllerine girmek istiyoruz. Bunun içinde ilk geldiğim günlerde bana anlatılanlardan yola çıkarak, Zeytinköy ile alakalı çeşitli incelemeler yaptık.

Gördüğümüz olay, bir emniyet asayiş olayının çok ötesinde bir sosyal olaydı. Zeytinköy'deki yaşanılan sorunların bir çok boyutu vardı. İmar boyutu, eğitim boyutu, spor boyutu, aklınıza gelebilecek her türlü boyutu vardı. Adeta, bir sosyal problem nasıl meydana gelirse, öyle bir açmazı vardı. Biz bütün kurumları bir araya getirerek zeytinköy'ün sosyo-ekonomik dönüşümünü sağlayarak bu sorunları daha rahat çözeriz dedik ve bu amaçla her kurumumuz ve sivil toplum kuruluşlarımız, belediyelerimiz canla başla çalışarak var olan sorunlara çözüm noktasında gerekli desteği vererek, bugün çok kişinin hayal edemeyeceği işleri başarıyorlar." dedi.

Toplantıda ayrıca Muay Thai federasyonuna bağlı sporcular öğrencilere mini bir gösteri yaptılar.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ahmet Altıparmak Muratpaşa Zeytinköy Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title